Obrenovac: Ispraćeni vojnici iz MK

Neki od makedonskih vojnika angažovanih na pružanju pomoći u Srbiji tokom vanredne situacije ispraćeni su danas u Obrenovcu, a deo njih je još ostao da pomaže.

Izvor: B92

Petak, 23.05.2014.

17:27

Default images

Oni su u tu poplavljenu beogradsku opštinu stigli u subotu, 17. maja, navelo je MInistarstvo odbrane na svom sajtu.

U ime načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, pripadnicima makedonske vojske na pomoći zahvalio je general-major Slađan Đorđević.

Makedonska vlada uputila je u Obrenovac 15 pripadnika vojske i 25 pripadnika Direkcije za zaštitu i spasavanje, zatim pumpe, čamce i agregate.

Oni su bili angažovani na evakuaciji stanovnika u Obrenovcu, ispumpavanju vode na kritičnim mestima i dopremanju struje u trafostanice pomoću agregata.

Neposredna opasnost za bezbednost građana u Obrenovcu je prošla, ali stanovnicima još nije dozvoljen povratak, dok se ne osposobi kanalizacioni sistem, rečeno je danas na sednici Štaba za vanredne situacije grada Beograda.

Istaknuto je i da su grubo čišćenje i asanacija Obrenovca završeni i da se u tom gradu trenutno uklanjaju blatni nanosi i obavlja prihvat fekalnih voda.

Na terenu je 11 cisterni sa pijaćom vodom, šest fekalnih cisterni i 60 različitih kamiona i mašina za čišćenje terena, rečeno je na sednici štaba u Gradskoj upravi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: