Peticije pomoći u Americi

Dženifer Bruner i Jelena Petrović pokrenule su u Americi onlajn peticije za pomoć poplavama ugroženim područjima u Srbiji, ali i u susednoj Bosni i Hrvatskoj.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.05.2014.

18:40

Default images

Amerikanka Dženifer Bruner, državni sudija i bivša funkcionerka države Ohajo, u svojoj petici pod nazivom "Balkanska Katrina" (aludirajući na razorne efekte uragana Katrina koji je 2005. pogodio Sjedinjene Američke države), moli sve sugrađane da pomognu, šire reč, i informišu druge o prirodnoj katastrofi koja je zadesila Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku.

Dženifer je provela dve godine u Srbiji radeći za USAID na antikorupcijskom programu reformi.

Ona je na svojoj veb stranici postavila slike najugroženijih područja Srbije koje je zadesila poplava ( Obrenovac, Krupanj, Smederevska Palanka, Svilajnac...), upozoravajući da se ovi gradovi suočavaju sa katastrofom i posledicama razornih poplava.

Dženifer napominje da se poplavljenja područja sada suočavaju sa problemom epidemija i zaraza koje prete.

Ona apeluje na sugrađane da pomognu, jer, kako ističe, "svako je u mogućnosti da da svoj doprinos i pomogne, bez obzira da li se radi o neposrednom susedu ili nekome u svetu".

I Jelena Pertović iz Njujorka apeluje putem onlajn peticije na vladu SAD da prikupi sredstva i pomoć za poplavama ugrožena područja na Balkanu. Ona je, inače, poreklom iz Srbije, Obrenovca, grada koji je gotovo nestao u vodi. Peticiju je postavila na change.org - najvećoj svetskoj onlajn platformi za peticije.

Jelena napominje da je tom gradu neophodna pomoć da prevaziđe teško stanje, kao i da je potrebno pomoći i svim evakausanim stanovnicima koji se nalazi po brojnim prihvatnim centrima u Beogradu i u nekim gradovima Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: