"Postepeni povratak u Obrenovac"

Direktor policije Milorad Veljović najavio je mogućnost povratka jednog broja stanovnika u Obrenovac, o čemu tokom večeri raspravlja krizni štab u toj opštini.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 22.05.2014.

02:10

Default images

"Želimo da na neki način, vratimo deo stanovništva iz Obrenovca i da omogućimo da Obrenovac počne polako da živi. Mi se večeras dogovaramo sa svim nadležnim institucijama, pre svega sa Ministarstvom zdravlja, sa Republičkim tužilaštvom, kako i na koji način da to odradimo", rekao je Veljović za televiziju Pink.

Kako je najavio, već ujutro će se krenuti u tu akciju, a interes je da se pre svega uvedu institucije opštine, koje će građanima omogućiti da se postepeno vraćaju.

Policija će u tom delu, kako je dodao, a u saradnji sa drugim državnim organima, dati logističku podršku.

"Jednostavno želimo da svim ljudima koji se vraćaju, na neki način omogućimo da udju u svoje objekte, da se to konstatuje, da pomognemo tim ljudima šta je u ovom momentu je najbitnije da se radi i mi ćemo večeras doneti odluku da ćemo od ujutru krenuti, kako i na koji način ući u pojedine objekte", rekao je Veljović.

Prema njegovim rečima, bez obzira na vanrednu situaciju moraju se ispoštovati zakonske procedure.

Veljović je rekao i da nadležni ne žele bilo šta da kriju od javnosti, te da je bitno da kao država funkcionišemo.

"Ovakvim pravovremenim reakcijama dajemo sigurnost ljudima, a oni moraju poštovati ono što nadležne institucije traže od njih... Moramo delovati jedinstveno kao država, a država je pokazala snagu, pre svega vlada, i blagovremenu reakciju, i sve nadležne institucije u okviru vlade...", naglasio je Veljović.

On je naveo i da je danas počela dezinfekcija i deratizacija terena u Obrenovcu.

Veljović je dodao i da ne vidi razlog da bilo ko ima interes da sakrije da ima veći broj žrtava nego što stvarno jeste.

"Jedna jedina žrtva je tragedija za ovu državu, ali sa onim što smo sve radili, što je vlada preduzela i njene institucije, doprineli smo maksimalno da broj žrtava bude mnogo manji nego što se očekivalo", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: