Opštine pomoć da opredele aktima

Lokalne samouprave ne mogu da izvrše direktnu uplatu pomoći za ugrožene na račun Vlade, ali mogu da aktom svoje skupštine opredele sredstva za te namene.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.05.2014.

17:31

Default images

Gradovi i opštine koje nisu pogođene katastrofalnim poplavama, a koje nameravaju da pomognu postradalima u poplavama, mogu aktom svoje skupštine da opredele sredstava za te namene i da ga proslede Ministarstvu finansija.

Kako objašnjava Ministarstvo finansija u današnjem saopštenju, lokalne samouprave novac za sanaciju štete od poplava treba da usmere na ovaj način, jer ne postoji zakonski osnov da jedinice lokalne samouprave izvrše direktnu uplatu na račune koje je otvorila Vlada Srbije za ove namene.

"Navedeni skupštinski akt potrebno je dostaviti Ministarstvu finansija koje će rebalansom budžeta Republike, za iznos sredstava koji je aktom opredeljen za ugrožena područja, umanjiti iznos nenamenskog transfera opredeljenog za taj grad ili opštinu za 2014. godinu", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: