BG: Škole sutra normalno rade

Škole u Beogradu, osim u Obrenovcu i Lazarevcu, nastavljaju normalno sa radom od ponedeljka. O ostalim mestima odluke doneće lokalne samouprave.

Izvor: B92, RTS

Nedelja, 18.05.2014.

13:00

Default images

Stav Ministarstva prosvete je da bi sve škole u Srbiji, osim one u ugroženim područjima, trebalo da nastave sa radom, dok je konačna odluka na lokalnim samoupravama.

"Sutra kreću u školi svi oni gde postoje tehnički i bezbednosni uslovi za to. Osim u Lazarevcu i Obrenovcu, u ostalim beogradskim školama će se ići. Prioritet je bezbednost učenika", rekao je ministar prosvete Srđan Verbić za B92.

„Sutrašnji dan bi najvećim delom trebalo posvetiti onome što nam se dešava, treba da razvijemo saosećajnost. Ovo je nešto što nas zbližava i mislim da su mladi ljudi koji su se organizovali po školama i fakultetima i prikupljali pomoć pokazali izuzetan stepen odgovornosti", rekao je ministar i dodao da kada se utvrdi koje su škole neupotrebljive zbog poplava, učenici tih škola biće raspoređeni po drugim školama.

Ministar se nada da neće biti potrebe za nadoknadom časova, a ukoliko se školska godina redovno privede kraju neće biti potrebe za izmenama u vezi sa malom maturom i polaganjem prijemnog ispita za upis na fakultete.

Ministar Verbić je potvrdio i da su nastavne aktivnosti na fakultetima u Beogradu odložene za 7 dana.

Gradski sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu grada Beograda ranije je doneo je odluku da sve osnovne i srednje škole na teritoriji grada Beograda, izuzev škola u gradskim opštinama Obrenovac i Lazarevac, od sutra, 19. maja, nastave sa radom.

"Odluka o tome kada će osnovne i srednje škole u gradskim opštinama Obrenovac i Lazarevac početi sa radom biće doneta u zavisnosti od normalizacije stanja u ovim opštinama. Predškolske ustanove, izuzev ustanova u gradskim opštinama Obrenovac i Lazarevac, koje nisu prekidale sa radom nastavljaju sa redovnim aktivnostima", saopšteno je iz Grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: