Voda u Beogradu i NS je dobra

Voda u beogradskom vodovodu potpuno bezbedna i rigorozno se kontroliše svaki sat na 134 parametra što je više nego što propisuje EU. NS: Voda ispravna.

Izvor: RTS, Tanjug

Subota, 17.05.2014.

08:08

Default images

Direktor Gradskog zavoda za javno zdravlje Slobodan Tošović kaže da fabrika vode stalno funkcioniše i kada bi se nešto desilo, vodosnabdevanje bi odmah bilo prekinuto.

"Kad vode ima na česmi", ona je ispravna, rekao je Tošović za RTS.

On je rekao da bi voda mogla da se pusti u Bariču, s time da ona nije za piće, već samo za sanitarne potrebe i da bi o tome trebalo upozoriti gradjane.

Tošović je rekao da će gradjani u delovima Voždovca i podavalskim selima morati malo da sačekaju na vodu, jer treba malo više vremena da se ona ispita.

Prema njegovim rečima, vodovodi u Obrenovcu i Lazarevcu ne rade i neće raditi ni kad dodje struja, jer će biti potrebno neko vreme da se završe svi poslovi kako bi bilo sigurno da voda može da služi za piće i druge potrebe.

"I kad dođe struja trebaće nam četiri, pet dana da se to razreši", rekao je Tošović.

On je dodao da je voda u manjim sisitemima, kao što su Sopot, Mladenovac, PKB vodovodi i vodovodi u Grockoj za piće i higijenski ispravna.

Tošović je rekao da u njegovom zavodu najviše strahuju od epidemija i da bi one mogle da se očekuju kasnije, kada se voda povuče.

"Tada sledi čisćenje, sanitacija", istakao je Tošović.

Voda ispravna i u Novom Sadu

Voda za piće u Novom Sadu je hemijski i mikrobiološki ispravna i zdravstveno bezbedna, pokazala su i današnja testiranja u laboratoriji Javno-komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” kao i u Institutu za javno zdravlje Vojvodine.

Kako je saopštilo Odeljenje za odnose s javnošću pri novosadskom Vodovodu, istovremeno se preporučuje da se voda sa javnih česmi sa izvora na sremskoj strani grada ne koristi za upotrebu.

Institut za javno zdravlje, kao institucija nadležna za kontrolu pijaće vode, saopštio je da sve dosadašnje analize govore da je voda iz gradskog vodovoda nepromenjenog kvaliteta i da je zdravstveno bezbedna.

Voda iz vodovodne mreže kontroliše se redovno, sa 18 uzoraka u toku dana a uz to i interna kontrola tokom celog proizvodnog procesa (24 sata) obavlja se u laboratoriji “Vodovoda i kanalizacije”, navodi se u saopštenju tog javnog preduzeća.

Dodaje da je proizvodnja i distribucija vode za piće pod stalnim nadzorom Sektora za sanitarni nadzor Pokrajinske sanitarne inspekcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: