Vozač autobusa bacio pare za kartu?

Vozač autobusa na relaciji Prokuplje-Donja Trnava-Babotinac bacio je kroz prozor sitan novac kojim je Marija Pejčić (21) iz Donje Trnave platila autobusku kartu

Izvor: B92

Utorak, 13.05.2014.

20:58

Default images

Incident se dogodio u petak oko 12:45h, a prema Marijinim rečima, vozač je novac bacio jer mu je 110 dinara za kartu ona dala u sitnim apoenima od 5, 10 i 20 dinara, javljaju Južne vesti.

"Ušla sam na autobuskom stajalištu Carina u Prokuplju i rekla dokle putujem. Otkucao je i dao mi kartu, a ja njemu novac. Kada je video da je u pitanju sitniš, potpuno je poludeo, počeo da viče na mene i na kraju bacio novac kroz otvoren prozor, na očigled drugih putnika. Nisam znala šta da radim, samo sam stajala. Prvo sam mislila da se šali", priča Marija.

Ona dodaje da je vozač rekao da pošto joj je otkucao kartu sam će da je plati i devojka je sela na prvo slobodno sedište.

"Usput je prokomentarisao da najverovatnije radim u crkvi. Nisam znala kako da reagujem, jer sam ostala potpuno zatečena. Na sreću, relacija je kratka i ubrzo sam sišla iz autobusa", kaže Marija.

Ona je student i njena porodica ima skromna primanja. Ipak, do sada se, kako kaže njen otac Slaviša P. Pejčić, koji najavljuje tužbu, nikada nije "švercovala".

"Kada neko želi pošteno da plati vožnju, prođe ovako. Vaspitao sam je da bude poštena, a ovaj postupak vozača ne može se ničim opravdati. Marija je vrlo uznemirena i ja mislim sa razlogom", kaže Slaviša.

"Niš ekspres": Vozač negira da je bacio novac

U poslovnici „Niš ekspresa“ u Prokuplju nisu želeli da komentarišu ovaj incident i uputili su novinare na sedište firme u Nišu, koja se oglasila tek nakon objavljivanja vesti.

Portparolka "Niš ekspresa" kaže da je vozač po prijavi saslušan u vezi ovog slučaja i da je negirao da je bacio bilo kakav novac. Prema njegovoj tvrdnji, putnica mu je dala sitniš u apoenima od 1 i 2 dinara, a da mu je par novčića ispalo iz ruku između kasete i prozora. Vozač takođe negira i da se uopšte povišenim tonom obratio putnici i tvrdi da nije komentarisao sitniš koji mu je dala za kartu.

"Niš ekspres" u toku jednog dana preveze i po 20.000 putnika i žalimo ukoliko se jedna putnica osećala po bilo kom osnovu neprijatno", kaže Dragana Nikolić, portparolka "Niš ekspresa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: