NATO podržava kosovske snage

Komandant Kfora general-major Salvatore Farina izjavio je da NATO podržava formiranje Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS).

Izvor: B92

Sreda, 23.04.2014.

17:35

Default images

KBS, kako je naveo Farina, doprinosi regionalnoj stabilnosti i bezbednosti.

"Te suštinske sposobnosti čine da KBS postane važan sagovornik na Kosovu i u regionu Balkana, kako bi doprineo regionalnoj stabilnosti i bezbednosti", kazao je Farina nakon sastanka sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore Draganom Samardžićem i komandantom KBS Kadrijem Kastratijem.

Kako se navodi u saopštenju Kfora, Farina je istakao napredak u pogledu bezbednosne situacije na Kosovu nakon sporazuma postignutog 19. aprila između Beograda i Prištine i potvrdio napor misije NATO-a da doprinese sigurnom i bezbednom okruženju i slobodi kretanja stvarajući na taj način neophodne uslove kako bi podržali dijalog i napredak za sve ljude na Kosovu.

Farina i Samardžić su razgovarali o bezbednosnoj situaciji na Kosovu sa posebnim osvrtom na sever i područje koje se graniči sa Crnom Gorom.

Oni su istakli veliki značaj međusobne saradnje radi poboljšanja bezbednosne situacije na regionalnom nivou.

General Farina se zahvalio admiralu Samardžiću na stalnim naporima Vojske Crne Gore na poboljšanju stabilnosti i ukupne bezbednosti kroz dijalog i saradnju sa svim sagovornicima u oblasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: