Prvi otpravnik Kosova u Crnoj Gori

Crnogorski ministar spoljnih poslova Igor Lukšić primio je danas u Podgorici prvog diplomatskog predstavnika Kosova u Crnoj Gori Džafera Ahmetija.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

19:26

Default images

Lukšić je ocenio da otvaranje stalnog predstavništva zvanične Prištine doprinetri jačanju saradnje dve zemlje.

Stalni otpravnik poslova Ahmeti je ukazao da su odnosi Crne Gore i Kosova "dobar primer u regionu" i "pokazatelj da se Zapadni Balkan menja", saopštila je Vlada.

Crnogorski ministar spoljnih poslova je ocenio da su odnosi dve zemlje "izuzetno dobri", ali i naveo da "u mnogim oblastima, posebno u ekonomiji, postoji prostor za njihovo snaženje".

Crna Gora i Kosovo imaju diplomatske odnose na nivou otpravnika poslova, jer zvanična Podgorica razmenu ambasadora uslovljava ustavnim priznanjem statusa crnogorskoj manjini na Kosovu.

Priština je u više navrata saopštila da će Crnogorci na Kosovu dobiti status manjine promenama Ustava u toj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: