Predsedništvo SPS o učešću u Vladi

Predsedništvo Socijalističke partije Srbije će na današnjoj sednici razgovarati o učešću u budućoj Vladi Srbije.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 17.04.2014.

00:45

Default images

Ovo je juče najavila potpredsednica Socijalističke partije Srbije Dijana Vukomanović.

Lider SNS Aleksandar Vučić rekao je u ponedeljak da će verovatno u vladi biti lider SPS Ivica Dačić, a na pitanje da li će Dačić biti jedini u vladi iz te stranke, rekao je da će nastaviti tehničke razgovore, da je dobro razumeo njegove ideje i da se nada da će lider socijalista prihvatiti ono što mu ponudi.

Slavica Đukić Dejanović ranije je poručila da je velika verovatnoća da će ta stranka učestvovati u novoj Vladi Srbije, i da lider SPS intenzivno razgovara sa Vučićem.

"Očekujem da SPS donese odluku o učešću u vladi", rekao je u utorak Vučić. On je naveo da je Nova demokratska stranka Borisa Tadića rekla da neće ući u vladu sa SPS i da više sa njima nije ni razgovarao.

Podsetimo, Vučić će s kompletnim spiskom članova vlade izaći pred Glavni odbor SNS 25. aprila, a Vlada Srbije, kako je najavio, trebalo bi da bude formirana 27. aprila.

Predstavnici SPS danas će takođe ići na konsultacije kod predsednika Srbije Tomislava Nikolića a u vezi sa formiranjem buduće Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: