CG: Ambasada Srbije na novoj adresi

Ambasada Srbije u Crnoj Gori uskoro će dobiti novu zgradu, a takođe će se i diplomatsko predstavništvo Crne Gore u našoj zemlji useliti u nove prostorije.

Izvor: B92

Utorak, 15.04.2014.

17:43

Default images

"Osoblje ambasade Srbije useliće se u renovirani objekat u kojem je nekada bila direkcija preduzeća Putevi, na Bulevaru Ivana Crnojevića u Podgorici. Ambasada Crne Gore u Srbiji biće smeštena u Čakorskoj ulici broj 2 u Beogradu", potvrdio je podgoričkim “Dnevnim novinama“ generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore Predrag Stamatović.

Ambasada Srbije do sada je bila smeštena u Hercegovačkoj ulici 18 u Podgorici, a novi prostor obezbediće znatno bolje uslove za rad amabasadoru Zoranu Bingulcu i ostalom osoblju.

Posle više zdanja koja su pogledali, Ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija odlučilo se da crnogorska ambasada bude u Čakorskoj 2, u Beogradu, gde je celu deceniju, do prošlog maja, bila smeštena Misija OEBS u Srbiji, a pre nje hrvatska ambasada.

Prema njegovim rečima, u toku je renoviranje zgrade, i dok se ne završi, Ambasada Crne Gore biće u Vili Crnogorka.

Do promene lokacije crnogorske ambasade došlo je pošto je Agencija za restituciju Srbije, u postupku restitucije prošlog juna, deci kneginje Olge i regenta kneza Pavla vratila Vilu Crnogorku.

Rešenje Agencije postalo je pravosnažno krajem prošle godine i od tada traju pregovori da se diplomatsko predstavništvo Crne Gore iseli i da se nađe adekvatan smeštaj.

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Marko Blagojević i njegov crnogorski kolega Predrag Stamatović postigli su u ponedeljak dogovor o konkretnim pitanjima besplatnog korišćenja objekata za smeštaj ambasada, saopštilo je juče nadležno ministarstvo.

Na sastanku Blagojevića i Stamatovića, održanom u Podgorici, "konstatovana je uzorna saradnja u svakom pogledu", navedeno je u saopštenju. Tom prilikom, generalni sekretari obišli su zgradu u kojoj će biti smeštena nova ambasada Srbije u Podgorici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: