Lukašenko posrednik oko Ukrajine?

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je spreman da preuzme ulogu posrednika u rešavanju krize u odnosima između Ukrajine i Rusije.

Izvor: B92

Subota, 29.03.2014.

09:58

Default images

"U aprilu, imaću sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Minsku i to će biti prilika da delujem kao posrednik, iako ne žudim za takvom pozicijom za sebe", rekao je Lukašenko.

Kako je javila je agencija Itar - tas s, beloruski predsednik je najavio i da planira i sastanak sa v.d. predsednika Ukrajine Aleksandarom Turčinovom.

"Održavam odnose sa Turčinovom i takodje sam razgovarao sa predstavnicima aktuelne (vladajuće) koalicije, uključujući Vitalija Klička. Nadam se da ćemo se Turčinov i ja uskoro sastati i razmotriti načine održavanja odnosa izmedju naših zemalja. Mi smo komšije, zar ne?", naveo je Lukašenko za ukrajinsku televiziju.

Lukašenko je dodao da ne priznaje više Viktora Janukoviča kao ukrajinskog predsednika.

"Uprkos svim usponim i padovima u situaciji, Janukovič je morao da stane uz svoj narod. Prvo skrivanje u svojoj rezidenciji i prepuštanje svojoj moći, a onda beg. Kritikujem ga zbog toga, kao prijatelj", navodi beloruski predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: