Sisi:Oslobodiću zemlju od terorista

Ministar odbrane Egipta, feldmaršal Abdel Fatah al Sisi, rekao da je podneo ostavku na ministarsku funkciju da bi mogao da se kandiduje za šefa države.

Izvor: B92

Sreda, 26.03.2014.

22:03

Default images

On je najavio da će osloboditi zemlju od terorizma, skoro devet meseci pošto je svrgnuo izabranog predsednika Mohameda Morsija.

Agencija AFP prenosi da Sisi na izborima neće imati ozbiljnog kandidata, pa se očekuje njegova ubedljiva pobeda s obzirom na njegovu popularnost zbog zalaganja za red i mir u zemlji.

Svoju predsedničku kandidaturu on je objavio danas u televizijskom obraćanju naciji.

"Danas sam stao pred vas poslednji put u vojnoj uniformi, pošto sam odlučio da okončam moje službovanje na mestu ministra odbrane i komandanta oružanih snaga", rekao je Sisi obučen u uniformu feldmaršala.

"Uz svu skromnost, kandidujem se za predsednika Egipta. Nastaviću da se svakodnevno borim za Egipat bez terorizma", rekao je Sisi.

Predsednički izbori u Egiptu biće održani pre leta.

On je značajno dobio na popularnosti i moći u Egiptu, pošto je odigrao važnu ulogu u svrgavanju sa vlasti prvog demokratski izabranog predsednika Mohameda Morsija.

Egipatska vojska je bila na vlasti do izbora Morsija na predsedničkim izborima u junu 2012. godine, ali ga je posle samo godinu dana zbacila s vlasti, pod optužbama da je izdao revoluciju u kojoj je svrgnut dugogodišnji predsednik Hosni Mubarak pre tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: