Putin dao rok za vlast na Krimu

Ruski predsednik Vladimir Putin dao je vladi rok do 29. marta da izradi planove za stvaranje izvršnih organa na Krimu, javio je jutros Radio Glas Rusije.

Izvor: B92

Nedelja, 23.03.2014.

10:30

Default images

Predsednik je dao instrukcije ruskim ministarstvima i agencijama da obezbede sprovođenje mera usmerenih na uspostavljanje federalnih, regionalnih, opštinskih i drugih izvršnih odeljenja u Republici Krim i gradu Sevastopolju, uključujući usaglašavanje broja zaposlenih u izvršnim organima s potrebnim brojem, saopštila je Pres služba Kremlja.

"Vlada (treba) da podnese svoj prvi izveštaj o tom pitanju u (naredne) dve nedelje i kasnije izveštaje jednom mesečno", navedeno je u saopštenju.

Odluka predsednika Rusije usledila je pošto je Putin potpisao ustavni zakon kojim se Krim i grad Sevastopolj prisjedinjuju Rusiji kao dva nova ruska konstitutivna regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: