OEBS: Značaj prekogranične saradnje

Predstavnici OEBS-a istakli su značaj prekogranične saradnje Srbije i Mađarske za zajednice u obema zemljama.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.03.2014.

19:41

Default images

Specijalni predstavnik Parlamentarne skupštine Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i poslanik spanskog parlamenta Ignjacio Sančez Amor danas je, boraveći na srpsko-mađarskoj granici, ukazao na značaj prekogranične saradnje za zajednice u obema zemljama.

Sančez Amor je, kako je saopšteno iz Parlamentarne skupštine OEBS, danas završio studijsku posetu srpsko-mađarsko granici, započetu 16. marta.

On je boravio u Vojvodini kako bi sa lokalnim zainteresovanim stranama diskutovao o pitanjima u vezi sa granicom.

Na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija Sančez Amor se sastao sa lokalnim zvaničnicima i policajcima kako bi nadgledao uređaje sa skeniranje teških kamiona i druge logističke procedure.

On se tokom boravka u Vojvodini takođe sastao sa predsednikom vojvođanskog parlamenta i liderom mađarske nacionalne manjine Ištvanom Pastorom, sa kojim je razgovarao o političkoj ulozi Mađara u pokrajini i preklapanju međuetničkih i graničnih pitanja, piše u saopštenju.

Sančez Amor razgovarao je i sa gradonačelnikom Subotice Jeneom Maglaijem, a tema razgovora bila je dinamika tekućih projekata granične saradnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: