"SAD spremne brzo da reaguju"

Bela kuća ocenila da je "za žaljenje" neuspeh Rusije da preduzme korake kako bi se smanjio intenzitet krize oko Ukrajine i da su SAD spremne da brzo reaguju.

Izvor: B92

Petak, 14.03.2014.

22:08

Default images

"Očigledno nismo stigli do situacije u kojoj Rusija izabrala da smanji intenzitet (krize) i da Rusija (nije) krenula putem rešavanje situacije mirnim i diplomatskim putem. To je za žaljenje. Moraćemo da vidimo kako će izgledati narednih nekoliko dana", rekao je portparol Bele kuće Džej Karni na brifingu za novinare.

Karni je naveo da su SAD spremne da odgovore na rezultate referenduma koji se na Krimu održava u nedelju, a na pitanje kakav će odgovor biti, portparol Bele kuće je naveo da će odgovor biti brz, prenela je agencija Rojters.

Kako su tenzije rasle izmedju Rusije i Zapada oko krize u Ukrajini, administracija američkog predsednika Baraka Obame iznosila je kritike Moskvi zbog nametanja novih restrikcija nezavisnim ruskim medijima.

Stejt department je danas saopštio da je "duboko zabrinut'' zbog uvodjenja dramatičnih, novih "kontrola" na slobodu štampe što "olakšava vladi da plasira očigledno lažne informacije''.

Portparolka Stejt departmenta Mari Harf je ukazala na postavljanje "svojih ljudi" u uredjivačke kolegijume u nekim ruskim medija, zatvaranje jedne novinske agencije i cenzuru "bez presedana'', prenela je agencija AP.

Komentari Harfove usledili su dan pošto je su u Rusiji zabranjeno nekoliko sajtova poznatih po svojoj kritici Kremlja i bloga koji vodi istaknuti lider ruske opozicije, sa intenziviranjem napada Moskve na nezavisne medije zbog tenzija oko Ukrajine, naveo je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: