Anastasija se vratila u Beograd

Devetogodišnja Anastasija Trajković koja ima retku vrstu tumora doputovala je u Beograd sa lečenja u Češkoj, saopštila je Kontrola letenja Srbije i Crne Gore.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 25.02.2014.

13:46

Default images

Let iz Praga do Beograda trajao je jedan sat i 40 minuta. Devojčica je tokom leta bila pod nadzorom lekara-anesteziologa i tehničara u pratnji oba roditelja. U saopštenju se navodi da je Kontrola letenja Srbije i Crne Gore obezbedila avion i posadu i platila putovanje.

Kako je na Blogu B92 napisala Jelica Greganović, doktori u Pragu nisu utvrdili da li devojčica na plućima ima metastaze, a voda koja se pojavila u plućima se u velikoj meri povukla. Lekari državne bolnice u Pragu, na čije onkološko odeljenje je prebačena, nakon pregleda posle protonskog zračenja ustanovili su veliku malaksalost i odlučili da je vrate u Srbiju.

Opširnije pročitajte na blogu Jelice Greganović.

Anastasija Trajković, koja boluje od retkog oblika tumora, otputovala je u Prag na lečenje krajem januara. Za njen slučaj, javnost je saznala putem Bloga B92.

Direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Momčilo Babić je 29. januara po hitnom postupku doneo rešenje o upućivanju na lečenje u inostranstvo devetogodišnje Anastasije Trajković.

RFZO je tada saopšto da je odobreno dva meseca lečenja, kako je i predloženo planom izabrane zdravstvene ustanove "Proton Therapy Center", u Češkoj.

Anastasija Trajković je učenica trećeg razreda Osnovne škole "Radoje Domanović" u Vranju. Do sada je imala pet operacija i četiri hemoterapije.

Stanje joj se nedavno pogoršalo.

Mala Anastasija ide na lečenje

Još jedno dete zavisi od RFZO

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: