Udara jak vetar, najgore u Banatu

Zbog orkanskog vetra i snežnih nanosa na teritoriji Srednje Banatskog i Južno Banatskog okruga obustavljen saobraćaj za teretna vozila. Problemi u celoj Srbiji.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 31.01.2014.

08:10

Default images

Problemi s jakim vetrom su na teritoriji cele Srbije.

Zbog dva šlepera koji su se preprečili na putu Zrenjanin-Beograd, na deonici Stajićevo-Perlez, jakog vetra i snežnih nanosa koji su i preko dva metra, više ljudi zavejano je u svojim vozilima. U Beogradu se otkačio splav "Lukas", a više rampi za prilaz splavovima je odvaljeno.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" apelovalo je danas na sve građane da zbog veoma nepovoljne vremenske situacije, košave koja duva orkanskom jačinom i pravi smetove, kao i zbog pojave leda na većini puteva u Srbiji, na put ne kreću bez preke potrebe. Iz ovog preduzeća upozoravaju sve koji su primorani da krenu na put da budu posebno obazrivi, da obavezno koriste zimsku opremu i zimske gume i prilagode brzinu uslovima kretanja na putu i poštuju ograničenja brzine.

"Putevi Srbije" sinoć su saopštili da je saobraćaj za teretna motorna vozila (šlepere i kamione sa prikolicom) obustavljen na sledećim putnim pravcima - na državnom putu prvog B reda broj 13 od Zrenjanina do mosta Čenta u oba smera, a ''Putevi Srbije'' predlažu zaustavljanje vozila u Zrenjaninu, u Bulevaru Veljka Vlahovica (izlaz ka Novom Sadu), Miletićeva ulici, kao i dve trake izlaza ka Srpskoj Crnji, a iz pravca Beograda kod skretanja za Farkaždin.

I na državnom putu prvog B reda broj 10, na deonici Vatin-Pančevo, u oba smera je zaustavljen saobraćaj za teretna vozila, a alternativni pravci i mesta za isključenje su napuštena benzinska stanica u Vladimirovcu, terminal 1 kod graničnog prelaza, obilaznica oko Vršca.

Deonica puta između Perleza i Titela je blokirana zbog teretnog vozila koje se preprečilo na putu, rekao je danas u Zrenajninu Dragan Kostić rukovodilac odeljenja za održavanje državnih puteva prvog i drugog reda "Puteva Srbije". Kostić je agenciji Beta rekao da je na svim državnim putevima, na teritoriji Vojvodine situacija slična, ali da postoji nekoliko problematičnih.

Zbog snažnog jugoistočnog vetra (košave) sa orkanskim naletima i snežnih nanosa saobraćaj na autoputu Novi Sad - Subotica odvija se otežano, javlja dopisnik Tanjuga sa lica mesta. Na naplatnoj rampi kod Zmajeva i iz pravca Novog Sada i Subotice, stoje kolone teretnih vozila kojima je zabranjeno kretanje.

Svi putevi u Boru i okolini su prohodni, ali je zbog leda na pojedinim deonicama saobraćaj otežan, posebna prema okolnim selima.

Na planini Rtanj pored Boljevca, na deonici puta Boljevac-Soko Banja zbog snega na kolovozu zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima i teškim kamionima.

Prevoj Čestobrodica na deonici puta Zaječar - Paraćin je prohodan, ali na kolovozu ima dva do tri centimetra utabanog snega pa se vozacima savetuje dodatan oprez i korišćenje zimske opreme.

Gradski štab Beograda za vanredne situacije odlučio je danas da se, zbog jakog vetra i lošeg stanja lanterni javnog osvetljenja na Pančevačkom mostu, tokom dana uklone manje bezbedni elementi rasvete, saopšteno je iz Gradske uprave Grada Beograda.

Iz Štaba podsećaju da se rasveta na Pančevačkom mostu ne nalazi u nadležnosti grada Beograda, ali da je zbog hitnosti i potrebe osiguranja bezbednosti vozača i pešaka dat hitan nalog JKP "Javno osvetljenje" da preventivno reaguje i u toku današnjeg dana obavi uklanjanje lanterni koje mogu ugroziti bezbednost ljudi.

Meteorolozi kažu da će udari košave danas i sutra dostizati svoj maksimum, a da se njeno slabljenje očekuje tek n akon vikenda. Prema poslednjim podacima, udari vetra u Beogradu dostižu i 83 kilometra na čas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: