BG: Vetar otkačio splav "Lukas"

Zbog izuzetno jakog vetra koji duva u Beogradu i dostiže brzinu od 83 km/h, otkačio se splav "Lukas" i udario u drugi. Vetar oborio ukras u Kralja Milana.

Izvor: Beta, RTS

Petak, 31.01.2014.

07:14

Default images

U jutrošnjem incidentu u kojem se, zbog jakog vetra, beogradski splav "Lukas" otkačio, oštećena su četiri susedna splava i sve nadležne službe na terenu su utvrdile da nije došlo do oštećenja obaloutvrde, saopštio je Beoinfo.

U dogovoru sa Kapetanijom angažovano je Preduzeće Ivan Milutinović sa velikim tegljačem, a JKP Beogradski vodovod i kanalizacija angažovalo je brod Topčiderka, kako bi pomogli da se objekti osiguraju i spreči dodatna šteta, saopštio je Beoinfo.

Na licu mesta su i članovi Gradskog štaba za vanredne situacije, predstavnici gradske Vodoprivredne inspekcije, Beogradvoda, Elektrodistribucije Beograd, pripadnici MUP-a, Uprave za vanredne situacije, Rečna policija i vlasnici plovnih objekata, navodi se u saopštenju.
Tanjug
U saopštenju se podsećaju vlasnici splavova i plovećih objekata da je vetar u pojačanju i da će takvo stanje biti u naredna tri dana. "Njihova je obaveza da osiguraju svoje objekte, sidra i sve druge alate kojima se objekti vezuju za obalu", navedeno je u saopštenju.

RTS je jutro javio da bi problem mogao da se javi i s drugim splavovima, jer se nekoliko njih već dosta "ljulja". Takođe, više rampi, tj. prilaza splavovima je odvaljeno, kako i nekoliko saobraćajnih znakova.

Nadležni apeluju na sve vlasnike plovnih objekata da ih, dok traje jak vetar, ne pomeraju i da provere postojeće vezove i dodatno ih obezbede.

Saobraćaj u Ulici kralja Milana u centru Beograda otežen je zato što je snažan vetar oborio jedan od novogodišnjih ukrasa na kolovoznu traku u pravcu ka Slaviji.

Povređenih nije bilo, a mesto u blizini Jugoslovenskog dramskog pozorišta obezbeđuju jedna policijska kola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: