Nova vest
Košarka 0

29.4.2024.

15:30

Džikić i Avdalović držali reč na Trenerskim danima

Čuveni seminar za trenere mlađih kategorija „Trenerski dani – Borivoje Cenić“ održan je u subotu u Sportskom centru "Master".

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
KSS

Selektor muške reprezentacije Gruzije Aleksandar Džikić i selektor muške juniorske reprezentacije Srbije Vule Avdalović podelili su svoje znanje sa preko 900 trenera mlađih kategorija iz cele zemlje.

Program seminara „Trenerski dani – Borivoje Cenić“ otvorio je Vule Avdalović predavanjem na temu „Tehničko-taktičke sposobnosti mladih košarkaša“.

Selektor muške reprezentacije Gruzije Aleksandar Džikić govorio je o „Tendencijama igre u napadu u mlađim kategorijama“.

KSS



U cilju stručnog usavršavanja, svi treneri koji vode selekcije mlađih kategorija, kao i oni treneri koji vode mešovite selekcije (seniore i mlađe kategorije) obavezni su da odslušaju dva seminara godišnje, a prisustvo na seminaru „Trenerski dani – Borivoje Cenić“ bio je i jedan od uslova za sticanje dozvole za rad, odnosno licence.

Treneri koji su prisustvovali predavanjima dobili su i Trenerski paket koji sadrži majicu u čast Ranka Žeravice, našeg olimpijskog šampiona, paket od pet predavanja (12 sati) trenera Aleksandra Grujića u sklopu „Edukativnog programa za trenere mlađih kategorija uzrasta do 16 godina“.

KSS

Uz to, treneri su dobili i knjigu „Karakteristike Smol bol napada i značaj prostora“ autora Igora Kovačevića, USB na kome se nalaze knjiga i Edukativni program, časopis Trener 119. izdanje, trenersku tablu, planer za vođenje i pripremu košarkaških treninga i kartu za finale FIBA Lige šampiona. Pomenuti materijal ima za cilj da motiviše mlade trenere da svojim konceptom i idejama doprinesu svestranom razvoju talentovanih mladih igrača.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apel za sve: "Vozite kao žene!"

Francusko udruženje za bezbednost na putevima pozvalo je ljude da "voze kao žene" kako bi se smanjio broj smrtnih slučajeva u saobraćajnim nesrećama.

Business Insider

14:39

17 h

Novo Sport Video Menu