Irak: 60 poginulo za dve nedelje

U sukobima policije i grupacija povezaih sa Al Kaidom u iračkoj provinciji Anbar je u poslednje dve nedelje poginulo 60 ljudi, a 297 je ranjeno.

Izvor: Beta, AP

Subota, 11.01.2014.

19:07

Default images

Irački zvaničnik iz Anbara Kudeir Šalal rekao je da je 28. decembra, kada su izbili sukobi u gradu Ramadi, poginulo 43, a u Faludži 17 ljudi.

Sukobi u provinciji Anbar izmedju lokalnih plemena i policije sa jedne, i pripadnika Al Kaide sa druge strane, izbili su kada je policija rasformirala sunitski kamp, gde su održani antivladini protesti.

U većinski sunitskoj provinciji Anbar više od godinu dana traju demonstracije protiv premijera Iraka Nurija el Malikija, šiita koga optužuju da je marginalizovao sunitsku zajednicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: