"O amnestiji Snoudena nema govora"

Karni odbacio nagađanja da bi SAD mogle da amnestiraju bivšeg službenika NSA Edvarda Snoudena ukoliko on preda tajne dokumente koji su u njegovom posedu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.12.2013.

22:08

Default images

"Naš pozicija (Vašingtona) se nije uopšte promenila po tom pitanju. Snouden je optužen za odavanje poverljivih informacija i on se suočava sa teškim optužbama ovde u SAD", jasan je bio Džej Karni, portparol Bele kuće, u obraćanju novinarima.

Prema njegovim rečima Snouden bi trebalo da bude vraćen u SAD, što pre moguće, gde će biti procesuiran, u potpunosti u skladu sa američki pravosudnim sistemom, prenela je agencija Rojters.

Visoki zvaničnik NSA Rik Ledžet, koji je u NSA zadužen za procenu uticaja onoga što je Snouden uradio, rekao je u intervjuu za televizijski kanal CBS da bivši agent poseduje "mapu puta koja sadrži snagu i slabosti američke obaveštajne službe".

Ledžet je upozorio da je naročito zabrinjavajuće to što je Snouden ukrao 31.000 dokumenata NSA koji se zvanično svrstavaju u listu od izuzetnog značaja za NSA.

On je naveo da su deo toga "mogućnosti, ali i slabosti SAD", jer nude suparničkim nacijama "mapu puta onoga što SAD zna i onoga što ne zna i prećutno način da oni mogu da zaštite svoje informacije od obaveštajne službe SAD.

"To su ključevi kraljevstva", naveo je Ledžet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: