DS i SNS o incidentima u Odžacima

DS je optužila SNS da je u sva mesta opštine Odžaci uputila svoje "batinaše“ koji proveravaju da li ti građani glasaju za SNS. SNS: DS koristi Gebelsove metode.

Izvor: B92

Nedelja, 15.12.2013.

20:30

Default images

"Pored službenih automobila javnih preduzeća iz Novog Sada, ulice Odžaka vrve od crnih automobila i džipova sa registracijama iz cele Srbije. Po rečima policajaca koji su kontrolisali vozila na mestima gde je došlo do incidenata, registarske oznake tih vozila su lažne", navedeno je danas saopštenju DS.

Dodaje se da su u Bačkom Gračacu napadnuti novinari, a u Bogojevu je napadnuta porodica člana biračkog odbora iz DS, te je jedna osoba upućena i u somborsku bolnicu.

"Do tuča i koškanja je došlo gotovo na svim biračkim mestima", tvrdi DS.

Ta stranka je navela da je u štabu SNS viđen Zoran Milojević - Zelja, za kojeg se u saopštenju tvrdi da se protiv njega vodi postupak zbog napada i kidnapovanja aktivista DS u Vrbasu.

DS je zatražila od nadležnih da uspostave red u Odžacima kako bi građani mogli da glasaju mirno i slobodno, a ne da tolerisanjem takvog ponašanja omoguće da se izborni proces obesmisli.

Na ovo saopštenje reagovala je Srpska napredna stranka koja je saopštila da se demokrate služe "Gebelsovim" metodama i da od žrtve pokušava da napravi nasilnike.

"DS napadnute i prebijene predstavlja kao napadače, a aktiviste SNS predstavlja kao batinaše", piše u saopštenju SNS.

SNS je ocenila da je "skandalozno" to što DS optužuje bilo koga za korišćenje službenih automobila, kada Odžaci "u dosadašnjoj istoriji na jednom mestu nisu videli veći broj limuzina".

"Kompletan bogati vozni park kriminalnog režima Bojana Pajtića, odnosno pokrajinske administracije, sastavljen uglavnom od crnih 'škoda superb' je danas u opštini Odžaci i to građani itekako mogu da primete", piše u saopštenju.

Na izborima u opštini Odžaci, u mestu Bački Gračac, u incidentu povređena aktivistkinja stranke, koja je prebačena u bolnicu, saopštili su naprednjaci.

Podsetimo, u tom mestu su napadnuti novinari i snimatelji televizija B92 i Prva napadnuti su dok su snimali incidente na glasačkim mestima u Odžacima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: