Španci zaplenili pola tone kokaina

Španska policija zaplenila je više od 550 kila kokaina na jednom jedrenjaku u Atlantiku i uhapsila troje ljudi.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.12.2013.

17:49

Default images

Brod je plovio ka španskoj obali posle preuzimanja tovara droge kada mu je prišao brod španske ratne mornarice, na oko 500 nautičkih milja od Kanarskih ostrva, navelo je ministarstvo.

Jedan od mornara pokušao je da zapali brod i izbegne zaplenu narkotika, ali je policija uspela da se popne na brod gde je pronađen skriven kokain u pregradama u kabinama, dodaje se u saopštenju.

Uhapšena su dva francuska člana posade, a treći čovek, Sspanac, uhapšen je u Marbelji, na južnoj obali Španije, u okviru istrage koja se sprovodi zajedno s britanskom policijom.

Sva trojica su osumnjičena da pripadaju francusko-španskoj grupi specijalizovanoj za krijumčarenje kokaina iz južne Amerike za Evropu.

Sspanija je jedno od glavnih mesta ulaska droge iz Latinske Amerike u Evropu. Sspanska policija je tokom 2012. zaplenila više od dvadeset tona kokaina ili 41 odsto ukupnih zaplenjenih količina u Evropi te godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: