SNS-DS: Svađa oko bankrota i Nobela

Naprednjaci i demokrate nastavili prepucavanje, rat saopštenjima i izjavama o tome ko je Beograd i zemlju doveo do bankrotstva i ko za šta zaslužuje Nobela.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 02.12.2013.

16:06

Default images

Prvo je lider DS-a Dragan Đilas na stranačkoj konferenciji za novinare kritikovao Privremeno veće Beograda zbog izjava da je Đilas zadužio Beograd, ironično navodeći da bi privremeni organ gradske vlasti trebalo kandidovati za Nobelovu nagradu za ekonomiju.

Zatim je beogradski odbor SNS-a odbacio te navode i dodao da je DS bila na vlasti više od deset godina, da je lider stranke Aleksandar Vučić preduzeo sve mere kako bi sprečio bankrotstvo Srbije i da će se isto učinit za Beograd.

Oni su ponovo optužili Đilasa da ništa nije uradio za Voždovac, izrazivši uverenje da će SNS ponovo pobediti na lokalnim izborima 15. decembra.

"Đilas, svestan činjenice da sa pozicije gradske vlasti nije uradio ništa, koristi izbore na Voždovcu kako bi ostvario lične i političke ambicije. On je četiri godine kažnjavao opštinu Voždovac manjim budžetom, jer je kivan na građane što mu 2009. nisu dali poverenje na izborima, a to po svemu sudeći neće učiniti ni 15.decembra", saopštavaju beogradski naprednjaci.

Ponovo se oglasila Demokratska stranka, koja je u saopštenju ocenila da partije koje "govore koliko snažno podržavaju svog lidera i njegovu politiku očigledno postoje još samo u Severnoj Koreji i Srbiji".

Gradska vlast je na Voždovcu u prethodnom periodu izgradila tri obdaništa, 32 kilometra kanalizacije u podavalskim selima, obnovljeno je deset osnovnih i srednjih škola. Voždovčani i Beograđani najbolje znaju koji su rezultati rada Demokratske stranke i ni svakodnevna saopštenja prepuna neistina neće ih ubediti u suprotno, saopštile su demokrate. Ubrzo su kritike Draganu Đilasu uputili funkcioneri SNS-a Aleksandar Jovičić i Zoran Babić.

Jovičić je optužio bivšeg gradonačelnika Beograda da je stihijski postupao prilikom nabavke i ugradnje podzemnih kontejnera u Beogradu za koje je plaćeno šest miliona evra. "Umesto da kontejnere nabavi od renomirane firme, bivši direktor JKP 'Čistoća' se odlučio da 2009. zaključi posao sa firmom 'Blagojevića' koja je u to vreme bila registrovana za proizvodnju električnih kablova", naveo je Jovičić. On je dodao da je nabavka prvih 150 kontejnera pokazala ozbiljne nedostatke u njihovom kvalitetu, jer nisu bili vodonepropusni. "I pored uočenih nedostataka Grad je naručio još 1.800 kontejnera od iste firme, i taj posao je plaćen pet miliona evra. Pritom se firma koja je dostavila kontejnere obavezala da će iste postaviti i urediti prostor oko njih o svom trošku. To se nije desilo, tako da je Grad o svom trošku, koji je bio oko 170 miliona dinara, obavio ovaj posao", objasnio je Jovičić. Zoran Babić je pak rekao da je Dragan Đilas „bez premca za dobijanje Nobelove nagrade za neodgovorno političko ophođenje i zaduživanje republičkog i gradskog budžeta“. „"Đilas je bez premca i tu nagradu neće morati da plati, nju će dobiti gratis“, rekao je Babić u Skupštini Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

166 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: