Ponedeljak, 02.12.2013.

12:01

Đilas: Privremeno veće za Nobela

Predsednik DS-a Dragan Đilas kaže da bi članovi Privremenog organa za Beograd i sekretar tog tela trebalo da budu predloženi za Nobelovu nagradu za ekonomiju.

Izvor: B92, Beta

Default images

Bivši gradonačelnik Beograda je to ironično obrazložio rekavši da je "Privremeni organa izjavio da je Beograd, koji je pred banrkotstvom, uspeo da oporave za osam dana". Đilas je rekao da se Srbija zadužuje 60 puta više nego Beograd.

"Kako će to Beograd da bankrotira, a neće Srbija, koja se zadužuje 60 puta više?", upitao je on.

Đilas je rekao da je Beogradu u ovoj godini uzeto 7,1 milijarda dinara, a da je, i pored toga, grad funkcionisao. "Traba da bude sramota one koji iz političkih razloga unose paniku među Beograđane", rekao je on.

On je kazao da DS predlaže Vladi Srbije da smeni celo Privremeno veće u Beogradu.

"DS predlaže Vladi da kada je u pitanju Beograd smeni celo privremeno veće, postavite nas koji smo vodili Beograd da vodimo privremeno veće četiri meseca i pa da vidimo da li će Beograd bankrotirati", istakao je bivši gradonačelnik Beograda.

Đilas je kazao i da beogradska javna preduzeća nemaju problema u funkcionisanju i da su završni računi tih preduezhe pozitivni.

Predsednik DS Dragan Đilas je dodao i da je jutros na računu Grada Beograda bilo više od 5,3 milijarde dinara i zapitao kako je moguće da je grad pred bankrotstvom ako ima toliko novca na računu.

Privremeni organ Grada Beograda usvojio je danas rebalans gradskog budžeta za 2013. godinu.

Dragan Đilas je na stranačkoj konferenciji za novinare govorio i o učešću Borisa Tadića u kampanjama na Voždovcu i u Odžacima, Predlogu budžeta Vlade Srbije za 2014. godinu i održanim lokalnim izborima na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

195 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: