Ponedeljak, 02.12.2013.

16:06

SNS-DS: Svađa oko bankrota i Nobela

Naprednjaci i demokrate nastavili prepucavanje, rat saopštenjima i izjavama o tome ko je Beograd i zemlju doveo do bankrotstva i ko za šta zaslužuje Nobela.

Izvor: B92

SNS-DS: Svaða oko bankrota i Nobela IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

166 Komentari

Sortiraj po:

makaronica

pre 10 godina

Nobelovu nagradu treba da dobiju gradjani Srbije koji su izdrzali vlast DS-a i koji jos uvek stojicki trpe sve posledice vladavine te stranke....

5sm

pre 10 godina

Besmislice i svadje koje sada bas nisu potrebne,svi mi znamo ko je bio na vlastiu u Srbiji ovolike godine i ko je doveo do ovoga stanja,sigurno ne oni koji su sa strane mogli samo da posmatraju politiku koju su vodile predhodne vlasti

Aranka

pre 10 godina

Gradjani su odlicno shvatili na koji nacin je DS vodila Srbiju.Samo neka se kandiduju i Djilas, i Tadic, i Sapic,... rezultat ispod cenzusa im je zagarantovan.

Cvetana

pre 10 godina

Ne treba nama da kaze ni Vucic, ni privremeni organ kako se zivelo u Srbiji, pa i Beogradu za vreme dok su demokrate bile na vlasti.Zemlja u ogromnim dugovima, nezaposlenost, korupcija, da ne nabrajam dalje!

deda Živojin

pre 10 godina

Vreme je da ljudi počnu da odgovaraju za izrečeno i zato je vrlo važno utvrditi kakvo je pravo stanje u gradu. Đilas je u Beogradu imao veću podršku nego DS. Dakle, Beograđani su njemu verovali i on je sada odgovoran najviše prema njima. Ako se grad zaista nalazi u tako lošem stanju, kako se ovih dana govori, trebalo bi da objasni kako je do toga došlo i čiji je to propust. I Đilas i DS svakim danom gube podršku u Beogradu i krajnje je vreme da počnu da se ponašaju odgovorno i pristojno, a ne da gube vreme na napade i davanje ironičnih, provokativnih izjava.

soko zove orla

pre 10 godina

Pozdrav i poštovanje Kancelariji za brze odgovore, imao bih jednu sugestiju.
Pogledajte komentare Novosađana - sve što kažu je istina, i popiju čudo jedno minusa. To vam je kontraproduktivno žešće ako mislite ovde da krenete s nekom kampanjom jednog dana a mislite.
Pozdrav :).

Green Lady

pre 10 godina

Demokrate su celu Srbiju dovele do bankrota. Vise nemaju prava za bilo kakvu kritiku. Sta je bilo-bilo je, vreme je da se ova zemlja izvuce iz krize.

Mackica

pre 10 godina

DS-ov rezim i lopovluk njegovih stranackih funkcionera su nas doveli na prag bede,nisu se bavili oporavkom drzave vec kradjama

lana

pre 10 godina

Ds iza sebe ima ogromne propuste. Prošle godine su navodno rešili da postave ormariće u školama. I sve to na papiru jako lepo zvuči. Ali se ona ispostavilo da jedan ključ otvara sve ormariće jedne boje. Znači nečiji propust. pa potom ormarići od jako lošeg materijala i većina se već ove školske godine ne upotrebljava a data su ogromna sredstva. Ona postavljam ko je od svega toga ima korist. Građani će ne kraju morati da isplate nešto čega nema više.. A ovakvih primera u beogradu ima mnogo.

IVANA - BO - RU

pre 10 godina

Suvisno i besmisleno je govoriti ko je ovu drzavu doveo na rub propasti, gradjanima Srbije je to apsolutno jasno da su vladali punih 12 godina Srbijom. Da su svojom pogubnom politikom nas doveli do ambisa, sva je sreca sto nismo ipak se nasli u njemu, desili su se izbori, jedva smo uspeli da ih se resimo i skinemo sa ledja. Ono sto je sada veoma bitno treba zasukati rukave i uraditi sve sto je moguce da ispravimo greske koje su ucinjene u proslosti i vuci mudre poteze u buducnosti.

Sasa

pre 10 godina

Ako je ovde neko za "Nobela" onda je to Djilas koji sam sebi skace u usta iz dana u dan sve vise i vise...govori kako je privremena vlast za Nobelovu nagradu jer su za 8 dana doveli Beograd do bankrota a do pre par meseci je vladao,ako se dobro secam, skoro 10 godina istim tim gradom.

Blondy

pre 10 godina

Cinizam nije nešto što je Srbiji potrebno, tako da ovakve opaske Đilasa na račun Privremenog veća Boegrada nisu nešto vredno uvažavanja. Vidimo kako su poslovali, koliko su stvarno uradili za Beograd gde su imali većinu i Srbiju za vreme svoje vladavine. Ostavili su samo ruševine koje se teško popravljaju.

Gliša

pre 10 godina

Razumem situaciju u kojoj se radnici Autosaobraćaja nalaze i razumem njihovu nestrpljivost. Ali još malo strpljenja i obećanja će biti ispunjena. Vučić nije čovek koji daje obećanja koja ne može da ostvari. Ako je rekao da će njihovi zatevi biti ispunjeni i ako ne postoje prepreke za realizaciju istih, održaće obećanje. Vučić je čovek od reči.

Asteraki

pre 10 godina

to se zove pristrasnost. Kad nemate činjenice onda se neki tamo svaoaju. Gospodo lopovi su lopovi.
Pošteni su pošteni. U isti koš ne idu i jedni i drugi, i ne svaoaju se tamo neki

ivan78bg

pre 10 godina

@joca grozni
Istoriju koju si ti "naucio" ne zelim i ja da ucim.SM je aktivno ucestvovao u rasturanju drzave a SM je bio nas vodja u to vreme.Srbija nije imala politicare koju su mogli da vide dalje od 3 godine?NIsmo znali da bez podrske nekih od sila ne mozemo da dobijemo ratove?Ili ti i dalje tvrdis da se nisu vodili ratovi u Hrvatskoj u Bosni i na kosovu?Istorija se ne uci iz drugog dnevnika RTS-a...A ja sam bio ispred skupstine kao student i mene su jurili Slobini i Vucicevi panduri ...A ti ocigledno da po obrazovanju i stavovima jos nisu dosao u pubertet.History magistra est.To nikako da naucimo...

Dejan

pre 10 godina

Niko glasača ne može prevariti, ili tačnije rečeno, može jednom, drugi put se to odmah kazni na sledećim izborima. To se desilo DS-u, jedno je pričao, drugo je ispalo, jesu Srbiju doveli do ivice propasti i sad je na naprednjacima do to isprave, vrate Srbiju bar gde je nekad bila. Mora u njoj da se proizvodi a građani da rade. To Vučić i pokušava.

Jakovljevic88

pre 10 godina

Nije mi jasan Djilas. Uredi skole, naravno da me to obraduje, a onda "padne" na nekim kontejnerima. Ne samo Djilas, slicno se desava u mnogim mestima sirom Srbije. Cemu sve to? Kao da nismo dovoljno siromasni pa resimo da jos vise osiromasimo sami sebe.

VAI

pre 10 godina

Đilas se u opoziciji odlično snalazi... Izgleda da je pronašao svoju idealnu poziciju, može da kritikuje po ceo dan a da nema nikakvu odgovornost.

Nikola Bgd

pre 10 godina

(sanjalica, 2. decembar 2013 22:51)
Pored negativne kampanje, još jedan od razloga poraza DS-a na prošlogodišnjim izborima je bilo nadmeno ponašanje funkcionera DS-a, od ministara pa do funkcionerčića na lokalu, i deljenje gađana Srbije na lepe i pametne koji glasaju za DS, i na nepismene i ružne koji glasaju za SNS. DS je godinama glasače SNS-a ponižavano i smatrao građanima drugog reda. Čuvena je i izjava, u to vreme predsednika Srbije, Borisa Tadića, koji je trebao da bude predsednik svih građana, kojom je on potvrdio da za njega nikada nisu bili isti oni koji glasaju za DS i oni koji glasaju za SNS. Vremenom je tih građana drugog reda bilo sve više i na kraju je DS izgubio izbore.

Berac Lovorika

pre 10 godina

Kako je DS unistavao privredu u Srbiji to se desavalo i u Beogradu,svi su oni "duval u istu tikvu" a sada pokusavaju sve da svale na SNS koji pokusava da spae sto se spasti moze, i da ponovo uredi Srbiju za bolji zivot koji neminovno dolazi.

PARNA - LOKOMOTIVA

pre 10 godina

Prava i jedina istina je da je DS tu gde jeste ne zahvaljujuci kako oni kazu radikalskoj propagandi nego zahvaljujuci svojim losim vodjenjem i rezultatima koje su ostvarivali tokom vodjnja drazve punih 12 godina. Gradjani su se opametili sve budno prate i mere, posto ste gospodo muvali mislili samo kako da vama bude dobro a za gardjane vas bas briga bilo pa sta ste drugo ocekivali vec da vam oni okrenu ledja i da vas na izborima kazne.

Brzapruga

pre 10 godina

Nakon permanetnog decenijskog uvijanja u oblande u vrzinom kolu ismevanja građana, sa brižnim savetnikom doktorom iz Namibije, mišljenja sam da je svaka polemika nepotrebna i da dvojac bez kormilara: gospodin Đilas apsolutno zaslužuje zlatni pehar grada Beograda i košarskog saveza Srbije, "Savremenik baron Minhauzen" a da Nobelova nagrada za primenjeni elokventni menađment pripada doktoru Šapiću. Kako Beograd transparentno bankrotirati a sebe idilično eksponirati je umeće svojstveno samo g-nu Đilasu.

NumaPompilije

pre 10 godina

Samo mi recite ako DS i Dinkic nisu upropastili Srbiju, ko je? U ovaj kos bi stavio i Dacica zbog alavosti njegovih kadrova. Valjda ce jednom ovome doci kraj.

Elektroda!

pre 10 godina

Ja mislim da je iole inteligentnom coveku jasno da je 10 mnogo vise od 2, ako mu je to jasno, onda je resio ovu pricu o zaduzivanju.

Sasa jokic

pre 10 godina

Primetio sam da se PPV posle gostovanja kod Olje vise ne pojavljuje. Poslednje sto je obecao (po obicaju nije ispunio) je "hapsenje dva tajkuna sledece nedelje" kao i obracun sa huliganima.
Otprilike da je ispucao sve parole i obecanja i nema vise kud. Nema ni Srika, ni milijardi, ni Beograda na vodi, izgleda ce biti Beograd niz vodu.....

Smoking

pre 10 godina

Demokrate za ekonomsku situaciju optuzuju Milosevicev rezim koji su oni upravo uz nasu podrsku smenili i sustinski nisu nista promenili,vec su nastavili losu ekonomsku politiku samo bez ratova.

herkules s

pre 10 godina

Djilas bi voleo da i njega podrzavaju kao u S.Koreji,al dzabe sanja o tome kad ne moze da sakupi ni potpise za listu na Vozdovcu.

Puls komsiluka

pre 10 godina

Tek dosta godina nakon smene SNS-a sa vlasti videcemo sta su radili za vreme svog mandata, ali sto se tice DS-a mislim da je jos uvek rano da uvidimo dokle nas je njihova vladavina dovela..

droid

pre 10 godina

Kako ste jadni i jedni i drugi a narod glup da gluplji ne moze da bude,dok jedan hapsi drugi pusta reality zaludjuju ovaj narod,ostale ne moram ni spominjati svako ih po dobru ne pamtimo aj zdravo od mene toliko.

anci

pre 10 godina

Lako je DS da se hvali obnovi igralista,skola,kanalizacija,ali kad se prebroje Djilasovi promasaji toga je mnogo vise. Prezaduzivanje koje ce se god.vracati ce nam svima doci glave. Budimo otvoreni i za uspehe i neuspehe.

Despina

pre 10 godina

Građani znaju da je Dragan Đilas nobelovac u zaduživanju i uništavanju naših JKP. Dragan Đilas treba da primi nobelove nagradu za razaranje srpske privrede, jer je to on učinio svojim delima, i političkim delovanju. Dragan Đilas je kažnjavao opštine u gradu, i izvukao im je poslednji dinar iz buđžeta, da bi se na toj opštini nešto uradilo. Što znači da su sva novčana sredstva iz buđžeta opština vraćena gradu.

Srbin 100%

pre 10 godina

Nesporna je cinjenica da je kriterujem gradksih vlasti za dodelu sredstava opstinama bio iskljucivo da li se u toj opstini demokrate nalaze na vlasti ili ne,jer kako drugacije objasniti cinjenicu da Vozdovac opstina sa preko 150 hiljada gradjana ima budzet od 474 miliona dinara...

Max

pre 10 godina

Za neke stvari nisu potrebna saopštenja, već da se okrenemo oko sebe i vidimo šta sve nismo dobili od prethodnih obećanja koje nam Đilas saopštava u svakoj kampanji ili da uđemo u učionicu osnovne škole na Vračaru i u Barajevu i vidimo da svu tu bedu prethodne vlasti

juca

pre 10 godina

Oni bi mogli da izadju sa papirima I da hape, a mi da gledamo kako zivimo, sve losije rekla bih. Prazne price,drzte lopova. Dali se Srbija dosledno bori protiv korupcije, hapsite lopove, ako imate dokaze. ako nemate nemojte da blatite ljude. Najprljvija kampanja posle puno godina. Ko je raspisao izbore.

UrosLM

pre 10 godina

Naravno da podrzavam sve dobro sto je uradjeno, tu mi stranacke boje nista ne znaci. Ali...
Zar je moguce da je 10 godina bilo malo da se uvede voda ili naprave toaleti u svakoj skoli na podrucju Beograda? E, to je ono zbog cega nikada necemo uspeti da se izgradimo. Tromost.

sanjalica

pre 10 godina

Sve više mi je muka od čitanja komentara ovih SNS botova,mučnije nego od izjava njihovog vrhovnog vođe i njegovih misionara.Do skora je bilo kontra, tako da sam sada na dobrom putu da posle gastritisa zaradim čir na želudcu a ako ovako nastave i na dvanaestopalačnom.Verovatno ću tada morati da pređem na alternativnu medicinu, da jedem korenje.

Gabi

pre 10 godina

...da je lider stranke Aleksandar Vučić preduzeo sve mere kako bi sprečio bankrotstvo Srbije i da će se isto učinit za Beograd.

Ljudi na kojoj vi planeti živite? Uopšte nije bitno ko je simpatizer koje stranke, nego je jasno da je standard građana toliko opao da su svi na ivici gladi! Kakav Aleksandar Vučić? I koje mere je preduzeo, kada je gore nego za vreme Miloševića! Neka me nego ubedi u suprotno!

Prle

pre 10 godina

Model vlasti DS-a je gotovo isti po svim gradovima gde su vladali, izvlačili su novac preko javnih preduzeća. Građani Voždovca će glasati u skladu sa učinjenim, za predhodne četiri godine. I verujem da će Demokrate izgubiti na izborima u Voždovcu.

Nina

pre 10 godina

dokle vise ova prepucavanja. jeste bili na vlasti? jeste! jeste uradili nesto za srbiju? niste! pustite sad sns da pokusa da izvadi srbiju iz krize pa ako ne uspe onda komentarisite. ovako, kad narod zna sta je ds radio, svaki njegov komentar protiv sns je besmislen!

Ivan 977

pre 10 godina

Beograd je doveden do ivice bankrota zbog neodgovorne vladavine DS-a, i nekontrolisanog uzimanja kredita, a privremeno veće pokušava da Beograd izvuče iz nezavidne finansijske situacije, i ne sumnjam da će Siniša Mali i Nebojša Čović u tome uspeti.

nema dosade u Srbiji...

pre 10 godina

Za jedno pola godine očekujem Insajder na temu Mosta, Bulevara, PKB-a, GSP-a, BUS-PLUS-a... Teme se očito same nabacuju!

IGOR Č.

pre 10 godina

Posledice lošeg delovanja prethodne vlasti su veoma vidljive i što se tiče Beograda , ali i cele države. Evidentno je kako su zanemarili opšte interese svih građana i Beograda i Srbije i radili samo u ličnu korist. Međutim , umesto da preuzmu odgovornost za svoja dela, oni se uporno mešaju u rad sadašnje vlasti ukazujući na greške koje su oni sami napravili, i za koje treba mnogo truda i rada da se poprave.

mima

pre 10 godina

Kad DS burno reaguje, sigurni smo da je u ptanju ISTINA i SAMO ISTINA koja stoji iza optuzbe upucene njima. Privremeno vece ima najtezu ulogu. To je kada udjes u potpuno praznu, opustosenu kucu uz pomisao da je prethodno koristio neko zbog kog ce se pojaviti problemi zbog kojih ne moze biti miran ni jednog trenutka trenutni korisnik. Imali su dosta vremena da sakriju mnoge lose stvari, ali neke ipak moraju doci na naplatu. Ako nista dugo, ono zbog gradjana Beograda koji nestrpljivo cekaju dugo vec

maksim

pre 10 godina

Kakvo licemerstvo bivšeg gradonačelnika beograda, umesto da se pritaji i nejavlja zbog dugova u koje je uvalio Beograd, on se još bez srama ironično obraća ljudima koji svoj posao rade krajnje odgovorno i bez ličnih interesa i koji pokušavaju da skoro potonuli brod Beograd, podignu i to učine što jeftinije za građane.

Trta

pre 10 godina

Sigurno da situacija nije sjajna i ne znam zasto se DS toliko otima kad je jasno ko je bio na vlasti i koliko dugo i sta smo dobili za to vreme.

mali miševi

pre 10 godina

Ne znam zbog čega me uopšte ne čudi trenutno stanje u kojem se Beograd nalazi. Da nije bilo ovakvih malverzacija (podzemni kontejneri, most na Adi itd), Beograd bi funkcionisao mnogo bolje, ne bi se pominjala reč bankrot.
(mikis, 2. decembar 2013 20:41)

Da li vas je Centrala obavestila da SNS u Novom Sadu uvodi BusPlus, ugrađuje podzemne kontejnere (nabavka istih je jako zanimljiv... fenomen :) i tako slično? Možda da prvo s njima malko razmotrite...

Viki

pre 10 godina

@mikis Da je sns do sada iole nešto uradio hvalili bi se urađenim, a ne bi dve godine prozivale ds. Sramotno je šta rade i to isključivo, ali isključivo zbog svoje nesposobnosti, a u cilju dobijanja izbora. Beograd je bio jedini grad kod nas koji je funkcionisao i te kako dobro. Jedini u zemlji koji je gradio i u najvećoj svestkoj krizi. Jedini koji je imao najbolji socijalni program.

joca grozni

pre 10 godina

Ivan78
Kao prvo nauci malo istoriju. Postojala je jedna drzava koja se zvala SFRJ, koju su rasturili oni koji su je rasturili uz pomoc znas vec koga. NIje bila drzava Srbija i nikoga ona nije napala, vec se samo branila postojeca drzava. Ako vec govoris o vremenskim nepogodama one se upravo događaju u Ukrajini, tako obično počnu, mala grupa odlično plaćenih i obučenih ljudi povede zavedenu masu i odradi posao posao za uzročnika vremenskih nepogoda. Pretpostavljam da su tvoje godine u pitanju ipak si bio samo dete pa si verovatno slušao roditelje koji su pretpostavljam bili ispred Skupštine.

Svarog

pre 10 godina

Pozdravljam pokretanje pitanja podzemnih kontejnera. Na tako, da kažem "sitnim" poslovima su predhodnih godina isparila silna sredstva. Svih ovih godina mi je lično smetala kampanja opozicije protiv "Mosta na Adi" a siguran sam da je to možda i jedini "čist" posao upravo zbog toga što "bode oči". Dok su se svi njime bavili, kako je "skup" i šta ti ja znam šta istovremeno su vršene silne mahinacije na kontenerima, kantama, semaforima, klimama za GSP, spuštenim ivičnjacima za invaide, bici stazama itd, itd, itd ...
Ostavimo se Mosta na Adi, nije on "pojeo" tri mosta, već "sitni" poslovi.

Mitar M

pre 10 godina

Neki delovi grada još nemaju mogućnost da ostvare elementarne potrebe kao što je vodovod i kanalizacija. To je ono o čemu demokrate ne govore, a svakako muči žitelje ovih opština.

mikis

pre 10 godina

Ne znam zbog čega me uopšte ne čudi trenutno stanje u kojem se Beograd nalazi. Da nije bilo ovakvih malverzacija (podzemni kontejneri, most na Adi itd), Beograd bi funkcionisao mnogo bolje, ne bi se pominjala reč bankrot.

ivan78bg

pre 10 godina

@joca grozni
A ko je Joco uveo Srbiju u sve te ratove koje je pritom izgubio sve do jednog?KO je slao Srpsku decu da gine uzaludno?Ko je uvukao na kraju Srbiju u rat sa ni manje ni vise nego NAT-o paktom?I kako se taj rat zavrsio?Razmisli ti malo pre nego sto nesto napises.Ispade da su ratovi nepogode vremenske....

Dragoljub Bgd

pre 10 godina

Pravi pokazatelj koliku podršku DS ima na Voždovcu, je prikupljanje potpisa za DS-ovu listu. Do problema je došlo jer su neki potpisnici DS-ove liste već pre toga već potpisali za neku drugu listu koja je potpise predala pre DS-a, i nije tu ništa sporno, DS će prikupiti još tih 250 potrebnih potpisa. Međutim, problem je u tome što je jedna stranka koja je do pre godinu dana vedrila i oblačila Srbijom došla u situaciju da da mora da prikuplja još potpisa. Da je to nekadašnji DS oni bi prikupili ne 5000, nego 10000 potpisa pa ne bi došli u ovakvu situaciju i da je 1000 ljudi pre toga potpisalo za neku drug listu. Ovo je još jedan dokaz koliko je DS izneverio građane, i koliko nepoverenje građani Beograda imaju prema DS-u.

Aleksandar

pre 10 godina

Ne znam za vas, al' ja verujem i jednima i drugima. Političari govore istinu samo kad govore o svojim političkim protivnicima.

Nego samo napred radikali, doterajte nas lepo do prosjačkog štapa pa kad nam ostane samo štap njime ćemo po leđima vašim, a i vaših političkih protivnika - tad se nećemo pitati ko je kriv, svi ćete dobiti ono što ste odavno zaslužili.

bgd

pre 10 godina

Jovicic se razume u javne nabavke isto koliko i Vucic u privredu. Te dve neznalice ne silaze sa malih ekrana i ne prestaju da smaraju narod sa lazima o Djilasu i DSu. Ta prica moze da vam prodje kod onih vasih glasaca koji su se juce sa Kosova doselili u Bg a da ih ostavis u centru ne bi znali da se vrate do Pinosave, Rusnja ili Resnika gde su se masovno naselili. Pravi Beogradjani vam ne veruju.

BigiVS

pre 10 godina

Ne verujem da su i danas prozivali SNS za lidera u kontekstu diktatora, tiranina... Kad god nemaju šta da kažu pričaju o jednoumlju iako i sami znaju da je to neinteligentno i da ne prolazi ali šta da rade kad ne mogu da na direktna pitanja daju direktan odgovor. Rasterali bi i ono malo birača koja im još veruje i koja proguta ovo poređenje Srbije sa Korejom.

Gospodjica Marpl

pre 10 godina

Demokrate ne vole istinu, uvek burno reaguju kad neko iznese istinu. Činjenica je da su Demokrate dovele Srbiju do bankrotstva. To je istina koju mnogi ne žele da čuju...

miroslava

pre 10 godina

Te bankrot te nije bankrot. Neću da budem negativna, ali kad god mi je ponuđeno da biram između dobrog i lošeg scenarija dogodi se loš. Ne verujem demokrata , i prihvatljivija mi je izjava SNS-a da je sprečen bankrot.

Vladislav

pre 10 godina

nije mi jasno da li ds misli da je ovaj narod glup I da ce poverovati u tvrdnje da je srbija propala za godinu I po dana, a da su pre toga dok su oni bili na vlasti cvetale ruze pogotovo zadnjih 4-5 godina!?

petar

pre 10 godina

Citiracu Orwella "Veliki covjek pokazuje svoju velicinu nacinom na koji postupa sa malim ljudima".E to je DS zaboravio zaboravio je nas male ljude zaboravio je nase potrebe ustvari nije ih zaboravio nije ga zanimalo.

jaa

pre 10 godina

Vama čudni komentatori par pitanja: pamtite li duže od 7 dana?
sećate li se i jednog vođinog obećanja? gde su investicije? gde su hapšenja i presude? gde je bolji standard? uhapsite đilasa ako je krao ali meni više treba posla i pravde od političke demagogije!

Siniša

pre 10 godina

Vidim da ovde ima dosta nerazumevanja, pa da malo pojednostavim, da bi bilo svima jasno o čemu se radi. Na jednoj strani imate čoveka(Dragan Đ.) koji je uzimao kredite da bi gradio kuću, kupovao nameštaj, auto...te kredite će i njegova deca vraćati (građani Beograda), ali ostaće im kuća, nameštaj, auto...i na drugoj strani imate čoveka (Al Exsandar) koji se mnogo zadužio, za kratko vreme, i novac potrošio na piće, kafanu, kocku i razne budalaština...te kredite će vraćati i njegova deca (građani Srbije), ali im ništa neće ostati, jer je novac ,,bačen u bunar'', potrošen...

Ciklama

pre 10 godina

Istina je da je DS tu gde jeste ne zahvaljujuci kako oni kazu radikalskoj propagandi nego zahvaljujuci svojim losim vodjenjem i rezultatima.Narod sve prati, ako ste muvali, trpali u dzep i dizali korupciju na najvisi nivo, sta ocekujete? samo su afere i ojadjena preduzeca ostala iza vas.

mi slepci

pre 10 godina

Nego SNS-ovci, može pitanjce, ako postoji u Srbiji još neka opština osim Voždovca... Ovde u Novom Sadu posle 16 meseci vaše uprave stanje po JP stoji ovako: JKP Čistoća se (novo) zadužila 42 miliona dinara, Lisje 39,5, Zelenilo 36, SPENS 136, vrtići 700, Stan je tropa, obavestiti se ovde kako nam se namešta ona famozna odžačarina: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=11&dd=23&nav_category=11&nav_id=781060
(Napomena: u NS 4/5 stambenih jedinica NEMA DIMNJAK).

Ajte vi nama neku reč lepo o tome, em ćemo mu čuti nešto korisno, em će biti jako poučno za Beograđane, da shvate ljudi šta će da ih sačeka kad ih Vaš Bog pogleda. Unapred zahvalan.

ohmajgod

pre 10 godina

pa ako može roštiljdžija i ćevap majstor iz sns da rukovodi epsom onda može Blagojević da ugradjuje kontejnere...i koja je to renomirana firma koja pravi kante za smeće,ovi sns kao da su izasli iz serije državni posao,a jovičić kao da je uzor za lik Boškića

Kaiser Von Banovo brdo

pre 10 godina

Izjava za nepismenu i polupismenu Srbiju. Kazu da je DS doveo Srbiju do bankrota. A moje je pitanje zasto je pravljen nerealan budzet za 2013 godinu i zasto su radjena dva rebalansa u ovoj godini. Zasto se Srbija zaduzila za novih 5 milijardi evra kredita a od toga je samo 1 milijarda za prevremenu otplatu "skupih" kredita kako kazu. Prema izjavi ministra Krstica Srbija ce se u sledecoj godini kroz drzavne obveznice zaduziti za novih sedam milijardi dolara pod "povoljnim" kamatnim stopama i jos milijardu koje ce nam "pokloniti" emirati kako nedavno rece Vucic

sumorni

pre 10 godina

Pokušavam da se setim u kakvom su stanju zemlju ostavili ovi radikali 2000-te kad ih je narod najurio.

Opljačkane banke, sva devizna štednja, penzijski fond, svi državni fondovi, devizne rezerve, zemlja devastirana i pporušena, jedino su groblja bila puna.

I majstori se protiv prezaduženosti bore tako što su u prvoj godini pozajmili 6 milijardi, a toliko će pozajmiti i sledeće godine sudeći po budžetu, te tako za 2 godine podigli kredita koliko svi ostali za prethodnih 12 godina.

Radikali i jesu za Nobela.

VisnjicA

pre 10 godina

Ja stvarno ne znam zasto se ovi iz SNS-a prepucavaju s ovim nesposobnjakovicima iz DS-a. Svi mi znamo da su oni unistili sve sto su dotakli njihovim prljavim rucerdama, narod sve vidi i ne znam jos koliko ce da ih trpi, ali im se sveti na najbolji moguci nacin i to na izborima. Uskoro nece moci ni u parlament da provire.

MATRIX

pre 10 godina

Teško narodu! Vučić spasao Beograd, spasiće i Srbiju!? Najveća pobeda Đavola je što je ubedio narod da ne postoji, a Vučića da je SPASITELJ!

Vozdovcanin

pre 10 godina

Gledam sada vesti i predizborna kampanja za Vozdovac.I tamo neki cinovnik SNS kaze da je njavaznija borba protiv korupcije i ogranizovanog kriminala za koju se bori Aleksandar Vucic. E ako je nama to najvaznije na Vozdovcu onda cu trkom da glasam za Srpsku nepismenu Stranku. A na Vozdovcu nista nije uradjeno. Samo banjicka pijaca leglo prljavstine i komunalnog haosa. Dalje necu da idem. Sta ocekivati od papagaja Babica i ovog seljacica iz Borce Jovicica. Od njih samo glupost.

joca grozni

pre 10 godina

Pre nego sto krenete da pljujete po novoj vlasti kako optuzuje staru za sve lose poteze i zaduzivanja setite se samo koliko godina vam je Milosevic bio glavni krivac za sve se desava. Razmislite samo koliko ste se vi zaduzili vise u odnosu na mracne 90-te koje su bile pod ratovima, sankcijama i na kraju monstruoznim bombardovanjem. Volite cesto da se posipate pepelom kada je Srbija u pitanju, pa gospodo pospite se i vi malo pepelom i razmislite malo o svom dvoristu.

drakceeeee

pre 10 godina

Ajdete da budemo realni malo, DS nam je deset godina govorila o Evropi, o uspesnim privatizacijama, o tranziciji, o resavanju kosovskog problema, i sta je bilo na kraju nista od toga nisu uradili zamajavali su narod a vreme je prolazilo.

potkivač

pre 10 godina

Koliko komunistickih fraza u politickim saopstenjima primenjuju bivsi radikali, to je neverovatno.
To sto rade je ogavno i bljutavo.
Svojstveno samo njima!
SPSovci su cvece su u odnosu na bivse radikale!

SNS prevaranti

pre 10 godina

Ala su se Baroni(SNS), plaćeni navijači, rastrčali da odbrane najgori režim u poslednjih 20 godina. Ajde malo se potrudite da napišete neki ozbiljniji tekst, sve se ponavlja, prepisujete...Gebels je mala beba za propagandu laži koju vodi SNS. SNS je u velikim problemima, sve što su obećavali desilo se suprotno, zadužili su građane Srbije sa 5 milijardi evra za samo godinu dana i hoće sa još 7 milijardi 2014g, investicija nema, a i oni koji su hteli odustali su, tako da imamo rekordno malo investicija...povećali su sve namete-poreze, akcize...cene su povećane, a plate smanjene...budžet se sve manje puni, a plan im je da rasprodaju državna preduzeća (Telekom, EPS...) kako bi opstali još malo na vlasti...kriminal je u porastu, opšte rasulu u policiji i pravosuđu, građevinski sektor je totalno propao, ni kokošinjac nije ovaj režim izgradio...sada hoće da nameste zakon po meri tajkuna kako bi lakše radnike otpuštali...kako bi radnici postali robovi, bez prava i zaštite...Ma gde god pogledaš rasulo, haos i ovaj režim opstaje zahvaljujući(korumpiranim) medijima koji lažu i pišu da crno nije crno, već belo. Ali, kad narod krene na vas, bežaćete samo tako...Nikolić, Dačić i Vučić su najveća prevara...što pre to narod shvatiti manja će biti šteta ...

Pitalica

pre 10 godina

Zašto se ne postavi pitanje odgovornosti beogradskih Demokrata za činjenice iznete od strane Brankice Stanković u emisiji Insajder povodom kupovine zemljišta i preduzeća u glavnom gradu?
Da li je mali gubitak od dve milijarde evra koliko tvrdi cenjena novinarka da je izgubljeno konverzijom gradskog građevinskog zemljišta?

Kalel984

pre 10 godina

Suvisno je pricati ko je ovu drzavu doveo na rub propasti, narodu je to apsolutno jasno. Treba zasukati rukave i uraditi sve sto je moguce da ispravimo greske koje su ucinjene u proslosti i vuci mudre poteze u buducnosti.

Jelena3107

pre 10 godina

Naprednjaci treba da se naviknu i da ih ne iznenadjuje to sto DS iznosi svakakve neistine na njihov racun. Sve to rade u cilju da se narod okrene protiv naprednjaka. Ali narod je imao vise od 10 godina da se uveri kakva je ustvari stranka DS i da je krajnje vreme bilo da se to promeni.

mici

pre 10 godina

DS je godinama vodila politiku za koju smo verovali da ce nam doneti boljitak, a ispostavilo se da smo svi koji su verovali u njihove price bili obmanjivani godinama.

SNS prevaranti

pre 10 godina

Ma koji Vučić, on je neznalica koji nas je ojadio, zadužio sa 10 milijardi za 2 godine vladavine, najurio sve investitore... Vučić je prvo postavio Dinkića da se igra, pa onda ovu dvojicu(Radulovića i Krstića) da nas dokrajče, ne zna se ko je gori...

jasmina

pre 10 godina

pa valjda treba vratiti sve dugove koje je napravila prethodna vlast u Beogradu. nece biti lako, ali jedno je sigurno, beogradjani vise ne zele ds na vodecoj poziciji.

kraja

pre 10 godina

""Kako će to Beograd da bankrotira, a neće Srbija koja se svaki dan zaduživala 60 puta više nego Beograd", rekao je Đilas na stranačkoj konferenciji za novinare."

...za neupucene...ovako je izgledala politika ds-a dok su bili na vlasti...
...postoji samo termin ZADUZIVANJE...manje ili vise, ali ZADUZIVANJE...
...ostaje jos nereseno pitanje, zasto ds nije napravio kontrolne mehanizme, da se zna ko, gde, koliko trosi...
...ovo verbalno prepucavanje i odokativno procenjivanje dugova i zaduzenja je samo nacin da se sakriju kradje i malverzacije...
...za to im NIKO nije kriv, niti ih je bilo ko sprecavao da te mehanizme ili institucije pokrenu dok su bili na vlasti...

radi ili odstupi

pre 10 godina

Sve mi se cini da Vucic posustaje, sto je i normalno-on i da hoce i da zeli i da ume nema s kim. SNS nema kadar, niti je imala a tesko da ce imati da sastavi i trecinu vlade a kamoli celu. Saopstenja, sve prljavija i bezobraznija jedna od drugih prosecnom coveku jasno govore da oni ne znaju ni gde ce ni kako ce da vode ovu zemlju. Sto ti je recnik prljaviji, rezultat ti je losiji. Njima je i posle godinu i po vladavine i dalje DS kriv za sve. Nije gospodo vama, nama obicnim gradjanima je DS kriv za mnogo sto sta, ali NIKAKO ne vama. Vi ste izabrani da popravite stanje u zemlji, ali ono je gore svakim danom-jer jednostavno NE umete.

chox

pre 10 godina

Ne tako davno imao sam priliku da za ovu zemlju ratujem, stojim u redu za hleb, gladujem, tugujem za drugarima, a imam samo 36godina i jako dobro pamtim 90-te urezane su duboko. Prosto nemogu da poverujem da pojedine partije rastu i jacaju, a te 90-te nisu bile tako davno. Jako mi je zao nas kao nacije, izgleda da nam nema spasa jos dugi niz godina.

StefanM

pre 10 godina

Optuzujte Djilasa iznova i iznova! Ocigledno on nece da prihvati realnost, nece da prizna krivicu. Nista nije uradio za Vozdovac i treba mu to svakondnevno prebacivati. I SNS ce sigurno pobediti na izborima.

Mile

pre 10 godina

Sjašite, naprednjaci, s tom praznom pričom. Pa zadužili ste zemlju za godinu i po više nego Mirko Cvetković za četiri godine. Pojma nemate.

Ciceroan

pre 10 godina

@(Mile, 2. decembar 2013 17:25)
Gospon, ono što se vodi kao dug mapravio je DS ,zajedno sa svojim pratiocima ,od kojih su i neki bili u vlasti i sa SNS-om

Samo činjenice

pre 10 godina

Niko me ne može ubediti da se DS isto ponašao prema Voždovcu gde je izgubio 2009 i u drugim beogradskim opštinama gde je DS bio na vlasti. Dovoljno je samo da se pogleda koliko je ulagano u druge opštine, a koliko malo u projekte na Voždovcu. Ovo su činjenice koje svi mogu da vide.

Dare

pre 10 godina

Gradjani Vozdovca su sigurno do sada prepoznali postenu politiku Vucica, i ako nista drugo bar ce rizikovati na neki nacin ako im prepuste svoje poverenje. DS je njihovo poverenje izigrao i jasno je da ne veruju nikome ali ce bar pokusati sa nekom drugom strankom.

Fidelio

pre 10 godina

Možda je pod DS-om Srbija bila dovedena PRED bankrot, ali fakat je da NIJE bankrotirala.

Ali vi nesposobni i nepismeni radikali sasvim sigurno vodite i dovešćete Srbiju garantovano U BANKROT!

Nemojte se onda izgovarati kako ste nasledili tešku situaciju jer ste pred izbore galamili na sav glas da za sve imate plan i rešenje i da investitori samo čekaju na granicama Srbije da vi preuzmete vlast, pa da u Srbiju odmah upumpaju najmanje 100 milijardi evra investicija. (Master Toma dixit.)

Kao što se iz priloženog vidi, nema ni i od investicija, ako ne računamo hotel na Kopaoniku koji ste pod javnosti nepoznatim uslovima dali šeiku.

Za ovih godinu i po dana koliko ste na vlasti, celo vreme ste se samo prenemagali i izgovarali na DS i Đilasa, a jedino konkretno što ste uspeli da uradite jeste da dokažete da ste još gori od DS-a, što nije bilo nimalo lako! Čestitam na velikom uspehu!

MentalniKepec

pre 10 godina

Kao što sam onomad glasao za Nikolića samo i isključivo samo da bi se smenio Tadić, tako ću na svakim sledećim izborima da glasam za DS. Valja ih malo tumbati s vremena na vreme.

Jelena

pre 10 godina

Prekinite više da pričate gluposti i da mislite da smo svi toliko neuki. Uostalom, shvatite već jednom da ste dve godine na vlasti, šta ste vi uradili?

MnogoNamSreceTreba

pre 10 godina

Zaista ! Resiti sve probleme i tragicne situacije koje ste ostavili iza sebe .. takve delo u najmanju ruku zasluzuje nagradu za zivotno ostvarenje

vlada

pre 10 godina

ovu drzavu su doveli do bankrota svi oni zajedno,od vremena sps i radikala 90tih,pa sve do danas.I sramno je sto sada na ovaj nacin razgocaraju.Umesto da se bore zajedno za buducnost dece u ovoj jadnoj zemlji,izopacenih vrednosti

Luka Tesic

pre 10 godina

Demokrate su godinama bili na vlasti kako u Srbiji tako i u Beogradu i svoju sansu su prokockali, sad neka gledaju kako to rade sposobniji kadrovi.

Rudolf

pre 10 godina

Opet DS kriv za sve iako ste vec dve godine na vlasti? Posle koliko godina vi postajete odgovorni za ponesto?
Inace,pred sta je doveo Gospodar Vucic i Toma Diploma Srbiju u periodu 98-00 kada je bio na vlasti?

prokleta avlija

pre 10 godina

SNS puca po šavovima širom Srbije,raširili su se kao nacisti za vreme drugog svetskog rata,hoće da ratuju sa svima,a nemaju resursa ni kadrova...ne mogu da se dogovore ni ko će biti kandidat za gradonačelnika Beograda,nema nigde Stevanovića,nema Jovičića,svi su nestali preko noći,nema ništa od Djilasovih afera,ne ukidaju busplus,javna preduzeća rade savršeno sve zahvaljujući Djilasu,ne mogu ništa da ponude beogradjanima osim priče da Djilas krade,a ta priča je postala totalno deplasirana,Djilas krade,Djilas je lopov,a Vučić je 2 godine na vlasti a Djilas na slobodi,to znači ili da je Vučičć nesposoban pa ne može da uhapsi najvećeg lopova u Beogradu ili Vučić laže i Djilas je čist...
neka bivši Mali iz DS-a,genijalac sa Jejla,stečajni upravnik i svemogući Vučić objasne nama prevarenim Beogradjanima kako je to Beograd sa 400 miliona duga pred bankrotom,a Srbija sa 20 milijardi duga funkcioniše savršeno,inače što se tiče duga Ds nas je za 5 godina vlasti zadužio 4 milijarde evra,dok nas je Vučić za 18 meseci vlasti zadužio SEDAM MILIJARDI EVRA I PLANIRA JOŠ PET MILIJARDI SLEDEĆE GODINE...vlada Mirka cvetkovica nas je ostavila sa 12 milijardi evra suga na danasnj idan dug države srbije je 19 milijardi evra...zbogom Srbijo,a ti glasaj za Vučića i gledaj Ravnu goru i farmu

VincentVega

pre 10 godina

Ja stvarno ne znam kako DS-u više nije dosadilo da se non stop nešto mešaju. Kad god pogledam neku vest samo vidim Djilas ovo ili Djilas iyjavio ovo...Sve što nam se dešava je posledica njihove "vladavine,, tako da je bolje da se pokriju i da ćute...

Dragan

pre 10 godina

Iskreno, Demokratska stranka ima najmanje pravo da nam govori o ekonomskoj situaciji u Beogradu i Srbiji, pa njeni 'eksperti' su nas doveli u ovu situaciju. Ne bih sada da ih navodim pojedinacno, ali poslednjih godina su zajedno sa 'ekspertima' G17+ bili alfa i omega u ekonomskoj oblasti.

culex

pre 10 godina

Sva sreca sto je narod to uvideo i dao podrsku drugoj politici..Politici koja vodi drzavu u EU,koja saradjuje podjednako i sa istokom i sa zapadom za dobrobit svog naroda...

ivan78bg

pre 10 godina

Nisu odgovorili na pitanje DJilasa ni jednim argumentom.Samo su rekli da Djilas iznosi neistine.TAkodje nisu rekli u kom stanju je bio BEograd pre 10 god.PO njima pre 10 god je bilo daleko bolje nego sada u gradu BEogradu.Dobro je za znati to pred ove izbore:))

bankrot

pre 10 godina

Ne znam da li ce vlast uspeti da nas izvuce iz ove katastrofe i siromastije. Ako uspeju, sve pohvale, dokazace strucnost, i pretvorice reci u dela.

Petar Pan

pre 10 godina

Kada će DS da prestane da se ponaša kao da nikada nije bio na vlasti i da kritikuje sve koji pokušavaju da reše probleme koje im je DS ostavio u nasleđe?!

novosadjanka

pre 10 godina

Da li vi nazadnjaci zaista mislite da se ceo narod zakopčava na ledja? Sram vas bilo!!! S kim god pričam, taman i da je glasao za vas, svima je već muuukaaaa. Samo prazne priče.

narcis

pre 10 godina

U Srbiji se citavu deceniju trosilo a nista se nije radilo i kao posledica toga je stanje koje sada imamo, dugovi kad tad dodju na naplatu!

VincentVega

pre 10 godina

Ja stvarno ne znam kako DS-u više nije dosadilo da se non stop nešto mešaju. Kad god pogledam neku vest samo vidim Djilas ovo ili Djilas iyjavio ovo...Sve što nam se dešava je posledica njihove "vladavine,, tako da je bolje da se pokriju i da ćute...

marecare

pre 10 godina

Izbori za Skupstinu Srbije su bili 6.maja 2012.
Godinu i po dana je proslo od tada.
Slobodni radikali bi vec morali da poloze racune - sta su uradili da zemlji bude bolje? Konkretni rezultati? Nema svrhe vise da pricamo ko je bio na vlasti 2008, 9, 10...

Ni po babu...

pre 10 godina

Knjiga se cita od pocetka...tako da treba krenuti od 90-te(tad ste bili radikali)pa nastaviti do dana danasnjeg,ne valja preskakati strane!

za neupućene

pre 10 godina

Sve, ali UKUPNO SVE dosadašnje vlade do vlade SNS su zadužile Srbiju za ukupno 15 mlrd evra.
Sada je dug oko 20 milijardi, a projektovan budžetski deficit za 2014. (i planirano novo zaduživanje) je JOŠ 6,5 mlrd evra.
Sa sajta Uprave za javni dug.
A sad bih molio SNS da mi još jednom pojasni ovo što napriča u ovom tekstu.

srbin

pre 10 godina

A danas je sa vama radikalima procvetala. Sada kadje Amerika dobila ono sto je htela i Kosovo postalo nnezavisno, pustice vas kao vreli
krompir.

Bane

pre 10 godina

U redu je, shvatili smo... za sve je kriva Demokratska stranka! Ali ko ce biti kriv kroz koju godinu kada taj vas mehur od sapunice pukne? Ivica? Zorana? Neko treci?

Ekonomista sa drzavnog fakulteta

pre 10 godina

Ha Ha Ha Ha Ha. Evo novog cirkusa iz SNS-a.Pa gospodo dva puta je vrsen rebalans budzeta koji ste vi doneli prosle godine. Zasto?? Zato sto se deficit povecavao za 12,6%.Zasto se povecavao ako je Srbija bila pred bankrotom? Prakticno i novi predlog budzeta predvidja jos veci deficit i povecanje javnog duga

Patak Dača

pre 10 godina

..."SNS: DS dovela Srbiju pred bankrot"...

Ako mi dozvolite, ja bih da primetim:
SNS će Srbiju dovesti, ne pred bankrot, nego u sam njegov centar, ali će usput Srbija postati i beznačajna ruska gubernija, na čemu se intenzivno radi, a neposredno su uključeni i bivši i sadašnji predsednik stranke!

''Bankrot'' iz Beograda.

pre 10 godina

Po istom scenariju je sprecen ''bankrot'' Srbije proglasen prosle godine od strane SNS. A zatim je krenulo novo zaduzenje (poznato kao ''11 dnevno''), unapred opravdano tim sprecenim ''bankrotom''.
A sada se to isto ponavlja za Beograd. Tu cenim da ce se ici na 5,5 dnevno, posto u Beogradu zivi 1/3 gradjana Srbije. To bi bas bilo OPRAVDANO unapred ovim ''bankrotom'' Beograda.

crna guja

pre 10 godina

E lepo pogubim zivce kad procitam bilo koju izjavu SNS-a!!!
Neverovatno je koliko su beskrupolozni u blacenju drugih!!! Bez trunke morala!

polarna veverica

pre 10 godina

DS je svojim nemarnim ponašanjem doveo zemlju u ogromne probleme iz kojih će se teško izvući, a oni umesto da preuzmu odgovornost za ono što su uradili oni se prave kao da nikada nisu bili deo vlasti!

Mali Zeka

pre 10 godina

Demokrate su pokazale svoje umeće u vođenju države i neka traže nekog drugog za svoje eksperimente a neka Srbiju ostave na miru!

SladjAna

pre 10 godina

Samo uz pomoc SNS Beograd ce se izvuci iz bankrota. DS je imala dovoljno vremena da ucini nesto dobro za Beograd a vidimo tek sad dokle su nas doveli.. Zasto bismo im onda verovali.

Cevap

pre 10 godina

Zbog njihovih malverzacija, Srbija ima sad da "hramlje" jedno 5 godina....vazno je da su oni svoje dzepove napunili a za radnike i penzionere sta ostane.

VincentVega

pre 10 godina

Ja stvarno ne znam kako DS-u više nije dosadilo da se non stop nešto mešaju. Kad god pogledam neku vest samo vidim Djilas ovo ili Djilas iyjavio ovo...Sve što nam se dešava je posledica njihove "vladavine,, tako da je bolje da se pokriju i da ćute...

UrosLM

pre 10 godina

Naravno da podrzavam sve dobro sto je uradjeno, tu mi stranacke boje nista ne znaci. Ali...
Zar je moguce da je 10 godina bilo malo da se uvede voda ili naprave toaleti u svakoj skoli na podrucju Beograda? E, to je ono zbog cega nikada necemo uspeti da se izgradimo. Tromost.

Smoking

pre 10 godina

Demokrate za ekonomsku situaciju optuzuju Milosevicev rezim koji su oni upravo uz nasu podrsku smenili i sustinski nisu nista promenili,vec su nastavili losu ekonomsku politiku samo bez ratova.

Petar Pan

pre 10 godina

Kada će DS da prestane da se ponaša kao da nikada nije bio na vlasti i da kritikuje sve koji pokušavaju da reše probleme koje im je DS ostavio u nasleđe?!

SladjAna

pre 10 godina

Samo uz pomoc SNS Beograd ce se izvuci iz bankrota. DS je imala dovoljno vremena da ucini nesto dobro za Beograd a vidimo tek sad dokle su nas doveli.. Zasto bismo im onda verovali.

StefanM

pre 10 godina

Optuzujte Djilasa iznova i iznova! Ocigledno on nece da prihvati realnost, nece da prizna krivicu. Nista nije uradio za Vozdovac i treba mu to svakondnevno prebacivati. I SNS ce sigurno pobediti na izborima.

Max

pre 10 godina

Za neke stvari nisu potrebna saopštenja, već da se okrenemo oko sebe i vidimo šta sve nismo dobili od prethodnih obećanja koje nam Đilas saopštava u svakoj kampanji ili da uđemo u učionicu osnovne škole na Vračaru i u Barajevu i vidimo da svu tu bedu prethodne vlasti

culex

pre 10 godina

Sva sreca sto je narod to uvideo i dao podrsku drugoj politici..Politici koja vodi drzavu u EU,koja saradjuje podjednako i sa istokom i sa zapadom za dobrobit svog naroda...

Berac Lovorika

pre 10 godina

Kako je DS unistavao privredu u Srbiji to se desavalo i u Beogradu,svi su oni "duval u istu tikvu" a sada pokusavaju sve da svale na SNS koji pokusava da spae sto se spasti moze, i da ponovo uredi Srbiju za bolji zivot koji neminovno dolazi.

za neupućene

pre 10 godina

Sve, ali UKUPNO SVE dosadašnje vlade do vlade SNS su zadužile Srbiju za ukupno 15 mlrd evra.
Sada je dug oko 20 milijardi, a projektovan budžetski deficit za 2014. (i planirano novo zaduživanje) je JOŠ 6,5 mlrd evra.
Sa sajta Uprave za javni dug.
A sad bih molio SNS da mi još jednom pojasni ovo što napriča u ovom tekstu.

Cevap

pre 10 godina

Zbog njihovih malverzacija, Srbija ima sad da "hramlje" jedno 5 godina....vazno je da su oni svoje dzepove napunili a za radnike i penzionere sta ostane.

Ni po babu...

pre 10 godina

Knjiga se cita od pocetka...tako da treba krenuti od 90-te(tad ste bili radikali)pa nastaviti do dana danasnjeg,ne valja preskakati strane!

narcis

pre 10 godina

U Srbiji se citavu deceniju trosilo a nista se nije radilo i kao posledica toga je stanje koje sada imamo, dugovi kad tad dodju na naplatu!

Nina

pre 10 godina

dokle vise ova prepucavanja. jeste bili na vlasti? jeste! jeste uradili nesto za srbiju? niste! pustite sad sns da pokusa da izvadi srbiju iz krize pa ako ne uspe onda komentarisite. ovako, kad narod zna sta je ds radio, svaki njegov komentar protiv sns je besmislen!

Despina

pre 10 godina

Građani znaju da je Dragan Đilas nobelovac u zaduživanju i uništavanju naših JKP. Dragan Đilas treba da primi nobelove nagradu za razaranje srpske privrede, jer je to on učinio svojim delima, i političkim delovanju. Dragan Đilas je kažnjavao opštine u gradu, i izvukao im je poslednji dinar iz buđžeta, da bi se na toj opštini nešto uradilo. Što znači da su sva novčana sredstva iz buđžeta opština vraćena gradu.

Jelena3107

pre 10 godina

Naprednjaci treba da se naviknu i da ih ne iznenadjuje to sto DS iznosi svakakve neistine na njihov racun. Sve to rade u cilju da se narod okrene protiv naprednjaka. Ali narod je imao vise od 10 godina da se uveri kakva je ustvari stranka DS i da je krajnje vreme bilo da se to promeni.

Prle

pre 10 godina

Model vlasti DS-a je gotovo isti po svim gradovima gde su vladali, izvlačili su novac preko javnih preduzeća. Građani Voždovca će glasati u skladu sa učinjenim, za predhodne četiri godine. I verujem da će Demokrate izgubiti na izborima u Voždovcu.

herkules s

pre 10 godina

Djilas bi voleo da i njega podrzavaju kao u S.Koreji,al dzabe sanja o tome kad ne moze da sakupi ni potpise za listu na Vozdovcu.

Dare

pre 10 godina

Gradjani Vozdovca su sigurno do sada prepoznali postenu politiku Vucica, i ako nista drugo bar ce rizikovati na neki nacin ako im prepuste svoje poverenje. DS je njihovo poverenje izigrao i jasno je da ne veruju nikome ali ce bar pokusati sa nekom drugom strankom.

maksim

pre 10 godina

Kakvo licemerstvo bivšeg gradonačelnika beograda, umesto da se pritaji i nejavlja zbog dugova u koje je uvalio Beograd, on se još bez srama ironično obraća ljudima koji svoj posao rade krajnje odgovorno i bez ličnih interesa i koji pokušavaju da skoro potonuli brod Beograd, podignu i to učine što jeftinije za građane.

VincentVega

pre 10 godina

Ja stvarno ne znam kako DS-u više nije dosadilo da se non stop nešto mešaju. Kad god pogledam neku vest samo vidim Djilas ovo ili Djilas iyjavio ovo...Sve što nam se dešava je posledica njihove "vladavine,, tako da je bolje da se pokriju i da ćute...

mici

pre 10 godina

DS je godinama vodila politiku za koju smo verovali da ce nam doneti boljitak, a ispostavilo se da smo svi koji su verovali u njihove price bili obmanjivani godinama.

IGOR Č.

pre 10 godina

Posledice lošeg delovanja prethodne vlasti su veoma vidljive i što se tiče Beograda , ali i cele države. Evidentno je kako su zanemarili opšte interese svih građana i Beograda i Srbije i radili samo u ličnu korist. Međutim , umesto da preuzmu odgovornost za svoja dela, oni se uporno mešaju u rad sadašnje vlasti ukazujući na greške koje su oni sami napravili, i za koje treba mnogo truda i rada da se poprave.

Patak Dača

pre 10 godina

..."SNS: DS dovela Srbiju pred bankrot"...

Ako mi dozvolite, ja bih da primetim:
SNS će Srbiju dovesti, ne pred bankrot, nego u sam njegov centar, ali će usput Srbija postati i beznačajna ruska gubernija, na čemu se intenzivno radi, a neposredno su uključeni i bivši i sadašnji predsednik stranke!

Dragan

pre 10 godina

Iskreno, Demokratska stranka ima najmanje pravo da nam govori o ekonomskoj situaciji u Beogradu i Srbiji, pa njeni 'eksperti' su nas doveli u ovu situaciju. Ne bih sada da ih navodim pojedinacno, ali poslednjih godina su zajedno sa 'ekspertima' G17+ bili alfa i omega u ekonomskoj oblasti.

Nikola Bgd

pre 10 godina

(sanjalica, 2. decembar 2013 22:51)
Pored negativne kampanje, još jedan od razloga poraza DS-a na prošlogodišnjim izborima je bilo nadmeno ponašanje funkcionera DS-a, od ministara pa do funkcionerčića na lokalu, i deljenje gađana Srbije na lepe i pametne koji glasaju za DS, i na nepismene i ružne koji glasaju za SNS. DS je godinama glasače SNS-a ponižavano i smatrao građanima drugog reda. Čuvena je i izjava, u to vreme predsednika Srbije, Borisa Tadića, koji je trebao da bude predsednik svih građana, kojom je on potvrdio da za njega nikada nisu bili isti oni koji glasaju za DS i oni koji glasaju za SNS. Vremenom je tih građana drugog reda bilo sve više i na kraju je DS izgubio izbore.

crna guja

pre 10 godina

E lepo pogubim zivce kad procitam bilo koju izjavu SNS-a!!!
Neverovatno je koliko su beskrupolozni u blacenju drugih!!! Bez trunke morala!

polarna veverica

pre 10 godina

DS je svojim nemarnim ponašanjem doveo zemlju u ogromne probleme iz kojih će se teško izvući, a oni umesto da preuzmu odgovornost za ono što su uradili oni se prave kao da nikada nisu bili deo vlasti!

PARNA - LOKOMOTIVA

pre 10 godina

Prava i jedina istina je da je DS tu gde jeste ne zahvaljujuci kako oni kazu radikalskoj propagandi nego zahvaljujuci svojim losim vodjenjem i rezultatima koje su ostvarivali tokom vodjnja drazve punih 12 godina. Gradjani su se opametili sve budno prate i mere, posto ste gospodo muvali mislili samo kako da vama bude dobro a za gardjane vas bas briga bilo pa sta ste drugo ocekivali vec da vam oni okrenu ledja i da vas na izborima kazne.

ivan78bg

pre 10 godina

Nisu odgovorili na pitanje DJilasa ni jednim argumentom.Samo su rekli da Djilas iznosi neistine.TAkodje nisu rekli u kom stanju je bio BEograd pre 10 god.PO njima pre 10 god je bilo daleko bolje nego sada u gradu BEogradu.Dobro je za znati to pred ove izbore:))

Rudolf

pre 10 godina

Opet DS kriv za sve iako ste vec dve godine na vlasti? Posle koliko godina vi postajete odgovorni za ponesto?
Inace,pred sta je doveo Gospodar Vucic i Toma Diploma Srbiju u periodu 98-00 kada je bio na vlasti?

Mali Zeka

pre 10 godina

Demokrate su pokazale svoje umeće u vođenju države i neka traže nekog drugog za svoje eksperimente a neka Srbiju ostave na miru!

VAI

pre 10 godina

Đilas se u opoziciji odlično snalazi... Izgleda da je pronašao svoju idealnu poziciju, može da kritikuje po ceo dan a da nema nikakvu odgovornost.

miroslava

pre 10 godina

Te bankrot te nije bankrot. Neću da budem negativna, ali kad god mi je ponuđeno da biram između dobrog i lošeg scenarija dogodi se loš. Ne verujem demokrata , i prihvatljivija mi je izjava SNS-a da je sprečen bankrot.

Ivan 977

pre 10 godina

Beograd je doveden do ivice bankrota zbog neodgovorne vladavine DS-a, i nekontrolisanog uzimanja kredita, a privremeno veće pokušava da Beograd izvuče iz nezavidne finansijske situacije, i ne sumnjam da će Siniša Mali i Nebojša Čović u tome uspeti.

Samo činjenice

pre 10 godina

Niko me ne može ubediti da se DS isto ponašao prema Voždovcu gde je izgubio 2009 i u drugim beogradskim opštinama gde je DS bio na vlasti. Dovoljno je samo da se pogleda koliko je ulagano u druge opštine, a koliko malo u projekte na Voždovcu. Ovo su činjenice koje svi mogu da vide.

BigiVS

pre 10 godina

Ne verujem da su i danas prozivali SNS za lidera u kontekstu diktatora, tiranina... Kad god nemaju šta da kažu pričaju o jednoumlju iako i sami znaju da je to neinteligentno i da ne prolazi ali šta da rade kad ne mogu da na direktna pitanja daju direktan odgovor. Rasterali bi i ono malo birača koja im još veruje i koja proguta ovo poređenje Srbije sa Korejom.

mikis

pre 10 godina

Ne znam zbog čega me uopšte ne čudi trenutno stanje u kojem se Beograd nalazi. Da nije bilo ovakvih malverzacija (podzemni kontejneri, most na Adi itd), Beograd bi funkcionisao mnogo bolje, ne bi se pominjala reč bankrot.

prokleta avlija

pre 10 godina

SNS puca po šavovima širom Srbije,raširili su se kao nacisti za vreme drugog svetskog rata,hoće da ratuju sa svima,a nemaju resursa ni kadrova...ne mogu da se dogovore ni ko će biti kandidat za gradonačelnika Beograda,nema nigde Stevanovića,nema Jovičića,svi su nestali preko noći,nema ništa od Djilasovih afera,ne ukidaju busplus,javna preduzeća rade savršeno sve zahvaljujući Djilasu,ne mogu ništa da ponude beogradjanima osim priče da Djilas krade,a ta priča je postala totalno deplasirana,Djilas krade,Djilas je lopov,a Vučić je 2 godine na vlasti a Djilas na slobodi,to znači ili da je Vučičć nesposoban pa ne može da uhapsi najvećeg lopova u Beogradu ili Vučić laže i Djilas je čist...
neka bivši Mali iz DS-a,genijalac sa Jejla,stečajni upravnik i svemogući Vučić objasne nama prevarenim Beogradjanima kako je to Beograd sa 400 miliona duga pred bankrotom,a Srbija sa 20 milijardi duga funkcioniše savršeno,inače što se tiče duga Ds nas je za 5 godina vlasti zadužio 4 milijarde evra,dok nas je Vučić za 18 meseci vlasti zadužio SEDAM MILIJARDI EVRA I PLANIRA JOŠ PET MILIJARDI SLEDEĆE GODINE...vlada Mirka cvetkovica nas je ostavila sa 12 milijardi evra suga na danasnj idan dug države srbije je 19 milijardi evra...zbogom Srbijo,a ti glasaj za Vučića i gledaj Ravnu goru i farmu

Pitalica

pre 10 godina

Zašto se ne postavi pitanje odgovornosti beogradskih Demokrata za činjenice iznete od strane Brankice Stanković u emisiji Insajder povodom kupovine zemljišta i preduzeća u glavnom gradu?
Da li je mali gubitak od dve milijarde evra koliko tvrdi cenjena novinarka da je izgubljeno konverzijom gradskog građevinskog zemljišta?

Dragoljub Bgd

pre 10 godina

Pravi pokazatelj koliku podršku DS ima na Voždovcu, je prikupljanje potpisa za DS-ovu listu. Do problema je došlo jer su neki potpisnici DS-ove liste već pre toga već potpisali za neku drugu listu koja je potpise predala pre DS-a, i nije tu ništa sporno, DS će prikupiti još tih 250 potrebnih potpisa. Međutim, problem je u tome što je jedna stranka koja je do pre godinu dana vedrila i oblačila Srbijom došla u situaciju da da mora da prikuplja još potpisa. Da je to nekadašnji DS oni bi prikupili ne 5000, nego 10000 potpisa pa ne bi došli u ovakvu situaciju i da je 1000 ljudi pre toga potpisalo za neku drug listu. Ovo je još jedan dokaz koliko je DS izneverio građane, i koliko nepoverenje građani Beograda imaju prema DS-u.

Kalel984

pre 10 godina

Suvisno je pricati ko je ovu drzavu doveo na rub propasti, narodu je to apsolutno jasno. Treba zasukati rukave i uraditi sve sto je moguce da ispravimo greske koje su ucinjene u proslosti i vuci mudre poteze u buducnosti.

joca grozni

pre 10 godina

Pre nego sto krenete da pljujete po novoj vlasti kako optuzuje staru za sve lose poteze i zaduzivanja setite se samo koliko godina vam je Milosevic bio glavni krivac za sve se desava. Razmislite samo koliko ste se vi zaduzili vise u odnosu na mracne 90-te koje su bile pod ratovima, sankcijama i na kraju monstruoznim bombardovanjem. Volite cesto da se posipate pepelom kada je Srbija u pitanju, pa gospodo pospite se i vi malo pepelom i razmislite malo o svom dvoristu.

Gospodjica Marpl

pre 10 godina

Demokrate ne vole istinu, uvek burno reaguju kad neko iznese istinu. Činjenica je da su Demokrate dovele Srbiju do bankrotstva. To je istina koju mnogi ne žele da čuju...

Srbin 100%

pre 10 godina

Nesporna je cinjenica da je kriterujem gradksih vlasti za dodelu sredstava opstinama bio iskljucivo da li se u toj opstini demokrate nalaze na vlasti ili ne,jer kako drugacije objasniti cinjenicu da Vozdovac opstina sa preko 150 hiljada gradjana ima budzet od 474 miliona dinara...

Sasa

pre 10 godina

Ako je ovde neko za "Nobela" onda je to Djilas koji sam sebi skace u usta iz dana u dan sve vise i vise...govori kako je privremena vlast za Nobelovu nagradu jer su za 8 dana doveli Beograd do bankrota a do pre par meseci je vladao,ako se dobro secam, skoro 10 godina istim tim gradom.

mima

pre 10 godina

Kad DS burno reaguje, sigurni smo da je u ptanju ISTINA i SAMO ISTINA koja stoji iza optuzbe upucene njima. Privremeno vece ima najtezu ulogu. To je kada udjes u potpuno praznu, opustosenu kucu uz pomisao da je prethodno koristio neko zbog kog ce se pojaviti problemi zbog kojih ne moze biti miran ni jednog trenutka trenutni korisnik. Imali su dosta vremena da sakriju mnoge lose stvari, ali neke ipak moraju doci na naplatu. Ako nista dugo, ono zbog gradjana Beograda koji nestrpljivo cekaju dugo vec

Trta

pre 10 godina

Sigurno da situacija nije sjajna i ne znam zasto se DS toliko otima kad je jasno ko je bio na vlasti i koliko dugo i sta smo dobili za to vreme.

Puls komsiluka

pre 10 godina

Tek dosta godina nakon smene SNS-a sa vlasti videcemo sta su radili za vreme svog mandata, ali sto se tice DS-a mislim da je jos uvek rano da uvidimo dokle nas je njihova vladavina dovela..

Dejan

pre 10 godina

Niko glasača ne može prevariti, ili tačnije rečeno, može jednom, drugi put se to odmah kazni na sledećim izborima. To se desilo DS-u, jedno je pričao, drugo je ispalo, jesu Srbiju doveli do ivice propasti i sad je na naprednjacima do to isprave, vrate Srbiju bar gde je nekad bila. Mora u njoj da se proizvodi a građani da rade. To Vučić i pokušava.

Ekonomista sa drzavnog fakulteta

pre 10 godina

Ha Ha Ha Ha Ha. Evo novog cirkusa iz SNS-a.Pa gospodo dva puta je vrsen rebalans budzeta koji ste vi doneli prosle godine. Zasto?? Zato sto se deficit povecavao za 12,6%.Zasto se povecavao ako je Srbija bila pred bankrotom? Prakticno i novi predlog budzeta predvidja jos veci deficit i povecanje javnog duga

bankrot

pre 10 godina

Ne znam da li ce vlast uspeti da nas izvuce iz ove katastrofe i siromastije. Ako uspeju, sve pohvale, dokazace strucnost, i pretvorice reci u dela.

Ciklama

pre 10 godina

Istina je da je DS tu gde jeste ne zahvaljujuci kako oni kazu radikalskoj propagandi nego zahvaljujuci svojim losim vodjenjem i rezultatima.Narod sve prati, ako ste muvali, trpali u dzep i dizali korupciju na najvisi nivo, sta ocekujete? samo su afere i ojadjena preduzeca ostala iza vas.

petar

pre 10 godina

Citiracu Orwella "Veliki covjek pokazuje svoju velicinu nacinom na koji postupa sa malim ljudima".E to je DS zaboravio zaboravio je nas male ljude zaboravio je nase potrebe ustvari nije ih zaboravio nije ga zanimalo.

NumaPompilije

pre 10 godina

Samo mi recite ako DS i Dinkic nisu upropastili Srbiju, ko je? U ovaj kos bi stavio i Dacica zbog alavosti njegovih kadrova. Valjda ce jednom ovome doci kraj.

Elektroda!

pre 10 godina

Ja mislim da je iole inteligentnom coveku jasno da je 10 mnogo vise od 2, ako mu je to jasno, onda je resio ovu pricu o zaduzivanju.

marecare

pre 10 godina

Izbori za Skupstinu Srbije su bili 6.maja 2012.
Godinu i po dana je proslo od tada.
Slobodni radikali bi vec morali da poloze racune - sta su uradili da zemlji bude bolje? Konkretni rezultati? Nema svrhe vise da pricamo ko je bio na vlasti 2008, 9, 10...

Luka Tesic

pre 10 godina

Demokrate su godinama bili na vlasti kako u Srbiji tako i u Beogradu i svoju sansu su prokockali, sad neka gledaju kako to rade sposobniji kadrovi.

Vladislav

pre 10 godina

nije mi jasno da li ds misli da je ovaj narod glup I da ce poverovati u tvrdnje da je srbija propala za godinu I po dana, a da su pre toga dok su oni bili na vlasti cvetale ruze pogotovo zadnjih 4-5 godina!?

anci

pre 10 godina

Lako je DS da se hvali obnovi igralista,skola,kanalizacija,ali kad se prebroje Djilasovi promasaji toga je mnogo vise. Prezaduzivanje koje ce se god.vracati ce nam svima doci glave. Budimo otvoreni i za uspehe i neuspehe.

Brzapruga

pre 10 godina

Nakon permanetnog decenijskog uvijanja u oblande u vrzinom kolu ismevanja građana, sa brižnim savetnikom doktorom iz Namibije, mišljenja sam da je svaka polemika nepotrebna i da dvojac bez kormilara: gospodin Đilas apsolutno zaslužuje zlatni pehar grada Beograda i košarskog saveza Srbije, "Savremenik baron Minhauzen" a da Nobelova nagrada za primenjeni elokventni menađment pripada doktoru Šapiću. Kako Beograd transparentno bankrotirati a sebe idilično eksponirati je umeće svojstveno samo g-nu Đilasu.

SNS prevaranti

pre 10 godina

Ma koji Vučić, on je neznalica koji nas je ojadio, zadužio sa 10 milijardi za 2 godine vladavine, najurio sve investitore... Vučić je prvo postavio Dinkića da se igra, pa onda ovu dvojicu(Radulovića i Krstića) da nas dokrajče, ne zna se ko je gori...

Blondy

pre 10 godina

Cinizam nije nešto što je Srbiji potrebno, tako da ovakve opaske Đilasa na račun Privremenog veća Boegrada nisu nešto vredno uvažavanja. Vidimo kako su poslovali, koliko su stvarno uradili za Beograd gde su imali većinu i Srbiju za vreme svoje vladavine. Ostavili su samo ruševine koje se teško popravljaju.

jasmina

pre 10 godina

pa valjda treba vratiti sve dugove koje je napravila prethodna vlast u Beogradu. nece biti lako, ali jedno je sigurno, beogradjani vise ne zele ds na vodecoj poziciji.

VisnjicA

pre 10 godina

Ja stvarno ne znam zasto se ovi iz SNS-a prepucavaju s ovim nesposobnjakovicima iz DS-a. Svi mi znamo da su oni unistili sve sto su dotakli njihovim prljavim rucerdama, narod sve vidi i ne znam jos koliko ce da ih trpi, ali im se sveti na najbolji moguci nacin i to na izborima. Uskoro nece moci ni u parlament da provire.

Gliša

pre 10 godina

Razumem situaciju u kojoj se radnici Autosaobraćaja nalaze i razumem njihovu nestrpljivost. Ali još malo strpljenja i obećanja će biti ispunjena. Vučić nije čovek koji daje obećanja koja ne može da ostvari. Ako je rekao da će njihovi zatevi biti ispunjeni i ako ne postoje prepreke za realizaciju istih, održaće obećanje. Vučić je čovek od reči.

drakceeeee

pre 10 godina

Ajdete da budemo realni malo, DS nam je deset godina govorila o Evropi, o uspesnim privatizacijama, o tranziciji, o resavanju kosovskog problema, i sta je bilo na kraju nista od toga nisu uradili zamajavali su narod a vreme je prolazilo.

Jakovljevic88

pre 10 godina

Nije mi jasan Djilas. Uredi skole, naravno da me to obraduje, a onda "padne" na nekim kontejnerima. Ne samo Djilas, slicno se desava u mnogim mestima sirom Srbije. Cemu sve to? Kao da nismo dovoljno siromasni pa resimo da jos vise osiromasimo sami sebe.

''Bankrot'' iz Beograda.

pre 10 godina

Po istom scenariju je sprecen ''bankrot'' Srbije proglasen prosle godine od strane SNS. A zatim je krenulo novo zaduzenje (poznato kao ''11 dnevno''), unapred opravdano tim sprecenim ''bankrotom''.
A sada se to isto ponavlja za Beograd. Tu cenim da ce se ici na 5,5 dnevno, posto u Beogradu zivi 1/3 gradjana Srbije. To bi bas bilo OPRAVDANO unapred ovim ''bankrotom'' Beograda.

Bane

pre 10 godina

U redu je, shvatili smo... za sve je kriva Demokratska stranka! Ali ko ce biti kriv kroz koju godinu kada taj vas mehur od sapunice pukne? Ivica? Zorana? Neko treci?

Mitar M

pre 10 godina

Neki delovi grada još nemaju mogućnost da ostvare elementarne potrebe kao što je vodovod i kanalizacija. To je ono o čemu demokrate ne govore, a svakako muči žitelje ovih opština.

srbin

pre 10 godina

A danas je sa vama radikalima procvetala. Sada kadje Amerika dobila ono sto je htela i Kosovo postalo nnezavisno, pustice vas kao vreli
krompir.

chox

pre 10 godina

Ne tako davno imao sam priliku da za ovu zemlju ratujem, stojim u redu za hleb, gladujem, tugujem za drugarima, a imam samo 36godina i jako dobro pamtim 90-te urezane su duboko. Prosto nemogu da poverujem da pojedine partije rastu i jacaju, a te 90-te nisu bile tako davno. Jako mi je zao nas kao nacije, izgleda da nam nema spasa jos dugi niz godina.

nema dosade u Srbiji...

pre 10 godina

Za jedno pola godine očekujem Insajder na temu Mosta, Bulevara, PKB-a, GSP-a, BUS-PLUS-a... Teme se očito same nabacuju!

Fidelio

pre 10 godina

Možda je pod DS-om Srbija bila dovedena PRED bankrot, ali fakat je da NIJE bankrotirala.

Ali vi nesposobni i nepismeni radikali sasvim sigurno vodite i dovešćete Srbiju garantovano U BANKROT!

Nemojte se onda izgovarati kako ste nasledili tešku situaciju jer ste pred izbore galamili na sav glas da za sve imate plan i rešenje i da investitori samo čekaju na granicama Srbije da vi preuzmete vlast, pa da u Srbiju odmah upumpaju najmanje 100 milijardi evra investicija. (Master Toma dixit.)

Kao što se iz priloženog vidi, nema ni i od investicija, ako ne računamo hotel na Kopaoniku koji ste pod javnosti nepoznatim uslovima dali šeiku.

Za ovih godinu i po dana koliko ste na vlasti, celo vreme ste se samo prenemagali i izgovarali na DS i Đilasa, a jedino konkretno što ste uspeli da uradite jeste da dokažete da ste još gori od DS-a, što nije bilo nimalo lako! Čestitam na velikom uspehu!

novosadjanka

pre 10 godina

Da li vi nazadnjaci zaista mislite da se ceo narod zakopčava na ledja? Sram vas bilo!!! S kim god pričam, taman i da je glasao za vas, svima je već muuukaaaa. Samo prazne priče.

MentalniKepec

pre 10 godina

Kao što sam onomad glasao za Nikolića samo i isključivo samo da bi se smenio Tadić, tako ću na svakim sledećim izborima da glasam za DS. Valja ih malo tumbati s vremena na vreme.

Mile

pre 10 godina

Sjašite, naprednjaci, s tom praznom pričom. Pa zadužili ste zemlju za godinu i po više nego Mirko Cvetković za četiri godine. Pojma nemate.

radi ili odstupi

pre 10 godina

Sve mi se cini da Vucic posustaje, sto je i normalno-on i da hoce i da zeli i da ume nema s kim. SNS nema kadar, niti je imala a tesko da ce imati da sastavi i trecinu vlade a kamoli celu. Saopstenja, sve prljavija i bezobraznija jedna od drugih prosecnom coveku jasno govore da oni ne znaju ni gde ce ni kako ce da vode ovu zemlju. Sto ti je recnik prljaviji, rezultat ti je losiji. Njima je i posle godinu i po vladavine i dalje DS kriv za sve. Nije gospodo vama, nama obicnim gradjanima je DS kriv za mnogo sto sta, ali NIKAKO ne vama. Vi ste izabrani da popravite stanje u zemlji, ali ono je gore svakim danom-jer jednostavno NE umete.

Jelena

pre 10 godina

Prekinite više da pričate gluposti i da mislite da smo svi toliko neuki. Uostalom, shvatite već jednom da ste dve godine na vlasti, šta ste vi uradili?

sumorni

pre 10 godina

Pokušavam da se setim u kakvom su stanju zemlju ostavili ovi radikali 2000-te kad ih je narod najurio.

Opljačkane banke, sva devizna štednja, penzijski fond, svi državni fondovi, devizne rezerve, zemlja devastirana i pporušena, jedino su groblja bila puna.

I majstori se protiv prezaduženosti bore tako što su u prvoj godini pozajmili 6 milijardi, a toliko će pozajmiti i sledeće godine sudeći po budžetu, te tako za 2 godine podigli kredita koliko svi ostali za prethodnih 12 godina.

Radikali i jesu za Nobela.

MATRIX

pre 10 godina

Teško narodu! Vučić spasao Beograd, spasiće i Srbiju!? Najveća pobeda Đavola je što je ubedio narod da ne postoji, a Vučića da je SPASITELJ!

SNS prevaranti

pre 10 godina

Ala su se Baroni(SNS), plaćeni navijači, rastrčali da odbrane najgori režim u poslednjih 20 godina. Ajde malo se potrudite da napišete neki ozbiljniji tekst, sve se ponavlja, prepisujete...Gebels je mala beba za propagandu laži koju vodi SNS. SNS je u velikim problemima, sve što su obećavali desilo se suprotno, zadužili su građane Srbije sa 5 milijardi evra za samo godinu dana i hoće sa još 7 milijardi 2014g, investicija nema, a i oni koji su hteli odustali su, tako da imamo rekordno malo investicija...povećali su sve namete-poreze, akcize...cene su povećane, a plate smanjene...budžet se sve manje puni, a plan im je da rasprodaju državna preduzeća (Telekom, EPS...) kako bi opstali još malo na vlasti...kriminal je u porastu, opšte rasulu u policiji i pravosuđu, građevinski sektor je totalno propao, ni kokošinjac nije ovaj režim izgradio...sada hoće da nameste zakon po meri tajkuna kako bi lakše radnike otpuštali...kako bi radnici postali robovi, bez prava i zaštite...Ma gde god pogledaš rasulo, haos i ovaj režim opstaje zahvaljujući(korumpiranim) medijima koji lažu i pišu da crno nije crno, već belo. Ali, kad narod krene na vas, bežaćete samo tako...Nikolić, Dačić i Vučić su najveća prevara...što pre to narod shvatiti manja će biti šteta ...

potkivač

pre 10 godina

Koliko komunistickih fraza u politickim saopstenjima primenjuju bivsi radikali, to je neverovatno.
To sto rade je ogavno i bljutavo.
Svojstveno samo njima!
SPSovci su cvece su u odnosu na bivse radikale!

Kaiser Von Banovo brdo

pre 10 godina

Izjava za nepismenu i polupismenu Srbiju. Kazu da je DS doveo Srbiju do bankrota. A moje je pitanje zasto je pravljen nerealan budzet za 2013 godinu i zasto su radjena dva rebalansa u ovoj godini. Zasto se Srbija zaduzila za novih 5 milijardi evra kredita a od toga je samo 1 milijarda za prevremenu otplatu "skupih" kredita kako kazu. Prema izjavi ministra Krstica Srbija ce se u sledecoj godini kroz drzavne obveznice zaduziti za novih sedam milijardi dolara pod "povoljnim" kamatnim stopama i jos milijardu koje ce nam "pokloniti" emirati kako nedavno rece Vucic

Vozdovcanin

pre 10 godina

Gledam sada vesti i predizborna kampanja za Vozdovac.I tamo neki cinovnik SNS kaze da je njavaznija borba protiv korupcije i ogranizovanog kriminala za koju se bori Aleksandar Vucic. E ako je nama to najvaznije na Vozdovcu onda cu trkom da glasam za Srpsku nepismenu Stranku. A na Vozdovcu nista nije uradjeno. Samo banjicka pijaca leglo prljavstine i komunalnog haosa. Dalje necu da idem. Sta ocekivati od papagaja Babica i ovog seljacica iz Borce Jovicica. Od njih samo glupost.

vlada

pre 10 godina

ovu drzavu su doveli do bankrota svi oni zajedno,od vremena sps i radikala 90tih,pa sve do danas.I sramno je sto sada na ovaj nacin razgocaraju.Umesto da se bore zajedno za buducnost dece u ovoj jadnoj zemlji,izopacenih vrednosti

ohmajgod

pre 10 godina

pa ako može roštiljdžija i ćevap majstor iz sns da rukovodi epsom onda može Blagojević da ugradjuje kontejnere...i koja je to renomirana firma koja pravi kante za smeće,ovi sns kao da su izasli iz serije državni posao,a jovičić kao da je uzor za lik Boškića

jaa

pre 10 godina

Vama čudni komentatori par pitanja: pamtite li duže od 7 dana?
sećate li se i jednog vođinog obećanja? gde su investicije? gde su hapšenja i presude? gde je bolji standard? uhapsite đilasa ako je krao ali meni više treba posla i pravde od političke demagogije!

Siniša

pre 10 godina

Vidim da ovde ima dosta nerazumevanja, pa da malo pojednostavim, da bi bilo svima jasno o čemu se radi. Na jednoj strani imate čoveka(Dragan Đ.) koji je uzimao kredite da bi gradio kuću, kupovao nameštaj, auto...te kredite će i njegova deca vraćati (građani Beograda), ali ostaće im kuća, nameštaj, auto...i na drugoj strani imate čoveka (Al Exsandar) koji se mnogo zadužio, za kratko vreme, i novac potrošio na piće, kafanu, kocku i razne budalaština...te kredite će vraćati i njegova deca (građani Srbije), ali im ništa neće ostati, jer je novac ,,bačen u bunar'', potrošen...

bgd

pre 10 godina

Jovicic se razume u javne nabavke isto koliko i Vucic u privredu. Te dve neznalice ne silaze sa malih ekrana i ne prestaju da smaraju narod sa lazima o Djilasu i DSu. Ta prica moze da vam prodje kod onih vasih glasaca koji su se juce sa Kosova doselili u Bg a da ih ostavis u centru ne bi znali da se vrate do Pinosave, Rusnja ili Resnika gde su se masovno naselili. Pravi Beogradjani vam ne veruju.

ivan78bg

pre 10 godina

@joca grozni
A ko je Joco uveo Srbiju u sve te ratove koje je pritom izgubio sve do jednog?KO je slao Srpsku decu da gine uzaludno?Ko je uvukao na kraju Srbiju u rat sa ni manje ni vise nego NAT-o paktom?I kako se taj rat zavrsio?Razmisli ti malo pre nego sto nesto napises.Ispade da su ratovi nepogode vremenske....

mi slepci

pre 10 godina

Nego SNS-ovci, može pitanjce, ako postoji u Srbiji još neka opština osim Voždovca... Ovde u Novom Sadu posle 16 meseci vaše uprave stanje po JP stoji ovako: JKP Čistoća se (novo) zadužila 42 miliona dinara, Lisje 39,5, Zelenilo 36, SPENS 136, vrtići 700, Stan je tropa, obavestiti se ovde kako nam se namešta ona famozna odžačarina: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=11&dd=23&nav_category=11&nav_id=781060
(Napomena: u NS 4/5 stambenih jedinica NEMA DIMNJAK).

Ajte vi nama neku reč lepo o tome, em ćemo mu čuti nešto korisno, em će biti jako poučno za Beograđane, da shvate ljudi šta će da ih sačeka kad ih Vaš Bog pogleda. Unapred zahvalan.

Aleksandar

pre 10 godina

Ne znam za vas, al' ja verujem i jednima i drugima. Političari govore istinu samo kad govore o svojim političkim protivnicima.

Nego samo napred radikali, doterajte nas lepo do prosjačkog štapa pa kad nam ostane samo štap njime ćemo po leđima vašim, a i vaših političkih protivnika - tad se nećemo pitati ko je kriv, svi ćete dobiti ono što ste odavno zaslužili.

mali miševi

pre 10 godina

Ne znam zbog čega me uopšte ne čudi trenutno stanje u kojem se Beograd nalazi. Da nije bilo ovakvih malverzacija (podzemni kontejneri, most na Adi itd), Beograd bi funkcionisao mnogo bolje, ne bi se pominjala reč bankrot.
(mikis, 2. decembar 2013 20:41)

Da li vas je Centrala obavestila da SNS u Novom Sadu uvodi BusPlus, ugrađuje podzemne kontejnere (nabavka istih je jako zanimljiv... fenomen :) i tako slično? Možda da prvo s njima malko razmotrite...

Gabi

pre 10 godina

...da je lider stranke Aleksandar Vučić preduzeo sve mere kako bi sprečio bankrotstvo Srbije i da će se isto učinit za Beograd.

Ljudi na kojoj vi planeti živite? Uopšte nije bitno ko je simpatizer koje stranke, nego je jasno da je standard građana toliko opao da su svi na ivici gladi! Kakav Aleksandar Vučić? I koje mere je preduzeo, kada je gore nego za vreme Miloševića! Neka me nego ubedi u suprotno!

sanjalica

pre 10 godina

Sve više mi je muka od čitanja komentara ovih SNS botova,mučnije nego od izjava njihovog vrhovnog vođe i njegovih misionara.Do skora je bilo kontra, tako da sam sada na dobrom putu da posle gastritisa zaradim čir na želudcu a ako ovako nastave i na dvanaestopalačnom.Verovatno ću tada morati da pređem na alternativnu medicinu, da jedem korenje.

juca

pre 10 godina

Oni bi mogli da izadju sa papirima I da hape, a mi da gledamo kako zivimo, sve losije rekla bih. Prazne price,drzte lopova. Dali se Srbija dosledno bori protiv korupcije, hapsite lopove, ako imate dokaze. ako nemate nemojte da blatite ljude. Najprljvija kampanja posle puno godina. Ko je raspisao izbore.

droid

pre 10 godina

Kako ste jadni i jedni i drugi a narod glup da gluplji ne moze da bude,dok jedan hapsi drugi pusta reality zaludjuju ovaj narod,ostale ne moram ni spominjati svako ih po dobru ne pamtimo aj zdravo od mene toliko.

Sasa jokic

pre 10 godina

Primetio sam da se PPV posle gostovanja kod Olje vise ne pojavljuje. Poslednje sto je obecao (po obicaju nije ispunio) je "hapsenje dva tajkuna sledece nedelje" kao i obracun sa huliganima.
Otprilike da je ispucao sve parole i obecanja i nema vise kud. Nema ni Srika, ni milijardi, ni Beograda na vodi, izgleda ce biti Beograd niz vodu.....

Ciceroan

pre 10 godina

@(Mile, 2. decembar 2013 17:25)
Gospon, ono što se vodi kao dug mapravio je DS ,zajedno sa svojim pratiocima ,od kojih su i neki bili u vlasti i sa SNS-om

kraja

pre 10 godina

""Kako će to Beograd da bankrotira, a neće Srbija koja se svaki dan zaduživala 60 puta više nego Beograd", rekao je Đilas na stranačkoj konferenciji za novinare."

...za neupucene...ovako je izgledala politika ds-a dok su bili na vlasti...
...postoji samo termin ZADUZIVANJE...manje ili vise, ali ZADUZIVANJE...
...ostaje jos nereseno pitanje, zasto ds nije napravio kontrolne mehanizme, da se zna ko, gde, koliko trosi...
...ovo verbalno prepucavanje i odokativno procenjivanje dugova i zaduzenja je samo nacin da se sakriju kradje i malverzacije...
...za to im NIKO nije kriv, niti ih je bilo ko sprecavao da te mehanizme ili institucije pokrenu dok su bili na vlasti...

Viki

pre 10 godina

@mikis Da je sns do sada iole nešto uradio hvalili bi se urađenim, a ne bi dve godine prozivale ds. Sramotno je šta rade i to isključivo, ali isključivo zbog svoje nesposobnosti, a u cilju dobijanja izbora. Beograd je bio jedini grad kod nas koji je funkcionisao i te kako dobro. Jedini u zemlji koji je gradio i u najvećoj svestkoj krizi. Jedini koji je imao najbolji socijalni program.

IVANA - BO - RU

pre 10 godina

Suvisno i besmisleno je govoriti ko je ovu drzavu doveo na rub propasti, gradjanima Srbije je to apsolutno jasno da su vladali punih 12 godina Srbijom. Da su svojom pogubnom politikom nas doveli do ambisa, sva je sreca sto nismo ipak se nasli u njemu, desili su se izbori, jedva smo uspeli da ih se resimo i skinemo sa ledja. Ono sto je sada veoma bitno treba zasukati rukave i uraditi sve sto je moguce da ispravimo greske koje su ucinjene u proslosti i vuci mudre poteze u buducnosti.

Svarog

pre 10 godina

Pozdravljam pokretanje pitanja podzemnih kontejnera. Na tako, da kažem "sitnim" poslovima su predhodnih godina isparila silna sredstva. Svih ovih godina mi je lično smetala kampanja opozicije protiv "Mosta na Adi" a siguran sam da je to možda i jedini "čist" posao upravo zbog toga što "bode oči". Dok su se svi njime bavili, kako je "skup" i šta ti ja znam šta istovremeno su vršene silne mahinacije na kontenerima, kantama, semaforima, klimama za GSP, spuštenim ivičnjacima za invaide, bici stazama itd, itd, itd ...
Ostavimo se Mosta na Adi, nije on "pojeo" tri mosta, već "sitni" poslovi.

ivan78bg

pre 10 godina

@joca grozni
Istoriju koju si ti "naucio" ne zelim i ja da ucim.SM je aktivno ucestvovao u rasturanju drzave a SM je bio nas vodja u to vreme.Srbija nije imala politicare koju su mogli da vide dalje od 3 godine?NIsmo znali da bez podrske nekih od sila ne mozemo da dobijemo ratove?Ili ti i dalje tvrdis da se nisu vodili ratovi u Hrvatskoj u Bosni i na kosovu?Istorija se ne uci iz drugog dnevnika RTS-a...A ja sam bio ispred skupstine kao student i mene su jurili Slobini i Vucicevi panduri ...A ti ocigledno da po obrazovanju i stavovima jos nisu dosao u pubertet.History magistra est.To nikako da naucimo...

Mackica

pre 10 godina

DS-ov rezim i lopovluk njegovih stranackih funkcionera su nas doveli na prag bede,nisu se bavili oporavkom drzave vec kradjama

soko zove orla

pre 10 godina

Pozdrav i poštovanje Kancelariji za brze odgovore, imao bih jednu sugestiju.
Pogledajte komentare Novosađana - sve što kažu je istina, i popiju čudo jedno minusa. To vam je kontraproduktivno žešće ako mislite ovde da krenete s nekom kampanjom jednog dana a mislite.
Pozdrav :).

5sm

pre 10 godina

Besmislice i svadje koje sada bas nisu potrebne,svi mi znamo ko je bio na vlastiu u Srbiji ovolike godine i ko je doveo do ovoga stanja,sigurno ne oni koji su sa strane mogli samo da posmatraju politiku koju su vodile predhodne vlasti

MnogoNamSreceTreba

pre 10 godina

Zaista ! Resiti sve probleme i tragicne situacije koje ste ostavili iza sebe .. takve delo u najmanju ruku zasluzuje nagradu za zivotno ostvarenje

joca grozni

pre 10 godina

Ivan78
Kao prvo nauci malo istoriju. Postojala je jedna drzava koja se zvala SFRJ, koju su rasturili oni koji su je rasturili uz pomoc znas vec koga. NIje bila drzava Srbija i nikoga ona nije napala, vec se samo branila postojeca drzava. Ako vec govoris o vremenskim nepogodama one se upravo događaju u Ukrajini, tako obično počnu, mala grupa odlično plaćenih i obučenih ljudi povede zavedenu masu i odradi posao posao za uzročnika vremenskih nepogoda. Pretpostavljam da su tvoje godine u pitanju ipak si bio samo dete pa si verovatno slušao roditelje koji su pretpostavljam bili ispred Skupštine.

Asteraki

pre 10 godina

to se zove pristrasnost. Kad nemate činjenice onda se neki tamo svaoaju. Gospodo lopovi su lopovi.
Pošteni su pošteni. U isti koš ne idu i jedni i drugi, i ne svaoaju se tamo neki

lana

pre 10 godina

Ds iza sebe ima ogromne propuste. Prošle godine su navodno rešili da postave ormariće u školama. I sve to na papiru jako lepo zvuči. Ali se ona ispostavilo da jedan ključ otvara sve ormariće jedne boje. Znači nečiji propust. pa potom ormarići od jako lošeg materijala i većina se već ove školske godine ne upotrebljava a data su ogromna sredstva. Ona postavljam ko je od svega toga ima korist. Građani će ne kraju morati da isplate nešto čega nema više.. A ovakvih primera u beogradu ima mnogo.

Green Lady

pre 10 godina

Demokrate su celu Srbiju dovele do bankrota. Vise nemaju prava za bilo kakvu kritiku. Sta je bilo-bilo je, vreme je da se ova zemlja izvuce iz krize.

deda Živojin

pre 10 godina

Vreme je da ljudi počnu da odgovaraju za izrečeno i zato je vrlo važno utvrditi kakvo je pravo stanje u gradu. Đilas je u Beogradu imao veću podršku nego DS. Dakle, Beograđani su njemu verovali i on je sada odgovoran najviše prema njima. Ako se grad zaista nalazi u tako lošem stanju, kako se ovih dana govori, trebalo bi da objasni kako je do toga došlo i čiji je to propust. I Đilas i DS svakim danom gube podršku u Beogradu i krajnje je vreme da počnu da se ponašaju odgovorno i pristojno, a ne da gube vreme na napade i davanje ironičnih, provokativnih izjava.

Cvetana

pre 10 godina

Ne treba nama da kaze ni Vucic, ni privremeni organ kako se zivelo u Srbiji, pa i Beogradu za vreme dok su demokrate bile na vlasti.Zemlja u ogromnim dugovima, nezaposlenost, korupcija, da ne nabrajam dalje!

Aranka

pre 10 godina

Gradjani su odlicno shvatili na koji nacin je DS vodila Srbiju.Samo neka se kandiduju i Djilas, i Tadic, i Sapic,... rezultat ispod cenzusa im je zagarantovan.

makaronica

pre 10 godina

Nobelovu nagradu treba da dobiju gradjani Srbije koji su izdrzali vlast DS-a i koji jos uvek stojicki trpe sve posledice vladavine te stranke....

Ni po babu...

pre 10 godina

Knjiga se cita od pocetka...tako da treba krenuti od 90-te(tad ste bili radikali)pa nastaviti do dana danasnjeg,ne valja preskakati strane!

Patak Dača

pre 10 godina

..."SNS: DS dovela Srbiju pred bankrot"...

Ako mi dozvolite, ja bih da primetim:
SNS će Srbiju dovesti, ne pred bankrot, nego u sam njegov centar, ali će usput Srbija postati i beznačajna ruska gubernija, na čemu se intenzivno radi, a neposredno su uključeni i bivši i sadašnji predsednik stranke!

Rudolf

pre 10 godina

Opet DS kriv za sve iako ste vec dve godine na vlasti? Posle koliko godina vi postajete odgovorni za ponesto?
Inace,pred sta je doveo Gospodar Vucic i Toma Diploma Srbiju u periodu 98-00 kada je bio na vlasti?

za neupućene

pre 10 godina

Sve, ali UKUPNO SVE dosadašnje vlade do vlade SNS su zadužile Srbiju za ukupno 15 mlrd evra.
Sada je dug oko 20 milijardi, a projektovan budžetski deficit za 2014. (i planirano novo zaduživanje) je JOŠ 6,5 mlrd evra.
Sa sajta Uprave za javni dug.
A sad bih molio SNS da mi još jednom pojasni ovo što napriča u ovom tekstu.

crna guja

pre 10 godina

E lepo pogubim zivce kad procitam bilo koju izjavu SNS-a!!!
Neverovatno je koliko su beskrupolozni u blacenju drugih!!! Bez trunke morala!

marecare

pre 10 godina

Izbori za Skupstinu Srbije su bili 6.maja 2012.
Godinu i po dana je proslo od tada.
Slobodni radikali bi vec morali da poloze racune - sta su uradili da zemlji bude bolje? Konkretni rezultati? Nema svrhe vise da pricamo ko je bio na vlasti 2008, 9, 10...

Ekonomista sa drzavnog fakulteta

pre 10 godina

Ha Ha Ha Ha Ha. Evo novog cirkusa iz SNS-a.Pa gospodo dva puta je vrsen rebalans budzeta koji ste vi doneli prosle godine. Zasto?? Zato sto se deficit povecavao za 12,6%.Zasto se povecavao ako je Srbija bila pred bankrotom? Prakticno i novi predlog budzeta predvidja jos veci deficit i povecanje javnog duga

MentalniKepec

pre 10 godina

Kao što sam onomad glasao za Nikolića samo i isključivo samo da bi se smenio Tadić, tako ću na svakim sledećim izborima da glasam za DS. Valja ih malo tumbati s vremena na vreme.

''Bankrot'' iz Beograda.

pre 10 godina

Po istom scenariju je sprecen ''bankrot'' Srbije proglasen prosle godine od strane SNS. A zatim je krenulo novo zaduzenje (poznato kao ''11 dnevno''), unapred opravdano tim sprecenim ''bankrotom''.
A sada se to isto ponavlja za Beograd. Tu cenim da ce se ici na 5,5 dnevno, posto u Beogradu zivi 1/3 gradjana Srbije. To bi bas bilo OPRAVDANO unapred ovim ''bankrotom'' Beograda.

Bane

pre 10 godina

U redu je, shvatili smo... za sve je kriva Demokratska stranka! Ali ko ce biti kriv kroz koju godinu kada taj vas mehur od sapunice pukne? Ivica? Zorana? Neko treci?

ivan78bg

pre 10 godina

Nisu odgovorili na pitanje DJilasa ni jednim argumentom.Samo su rekli da Djilas iznosi neistine.TAkodje nisu rekli u kom stanju je bio BEograd pre 10 god.PO njima pre 10 god je bilo daleko bolje nego sada u gradu BEogradu.Dobro je za znati to pred ove izbore:))

Viki

pre 10 godina

@mikis Da je sns do sada iole nešto uradio hvalili bi se urađenim, a ne bi dve godine prozivale ds. Sramotno je šta rade i to isključivo, ali isključivo zbog svoje nesposobnosti, a u cilju dobijanja izbora. Beograd je bio jedini grad kod nas koji je funkcionisao i te kako dobro. Jedini u zemlji koji je gradio i u najvećoj svestkoj krizi. Jedini koji je imao najbolji socijalni program.

srbin

pre 10 godina

A danas je sa vama radikalima procvetala. Sada kadje Amerika dobila ono sto je htela i Kosovo postalo nnezavisno, pustice vas kao vreli
krompir.

chox

pre 10 godina

Ne tako davno imao sam priliku da za ovu zemlju ratujem, stojim u redu za hleb, gladujem, tugujem za drugarima, a imam samo 36godina i jako dobro pamtim 90-te urezane su duboko. Prosto nemogu da poverujem da pojedine partije rastu i jacaju, a te 90-te nisu bile tako davno. Jako mi je zao nas kao nacije, izgleda da nam nema spasa jos dugi niz godina.

sanjalica

pre 10 godina

Sve više mi je muka od čitanja komentara ovih SNS botova,mučnije nego od izjava njihovog vrhovnog vođe i njegovih misionara.Do skora je bilo kontra, tako da sam sada na dobrom putu da posle gastritisa zaradim čir na želudcu a ako ovako nastave i na dvanaestopalačnom.Verovatno ću tada morati da pređem na alternativnu medicinu, da jedem korenje.

prokleta avlija

pre 10 godina

SNS puca po šavovima širom Srbije,raširili su se kao nacisti za vreme drugog svetskog rata,hoće da ratuju sa svima,a nemaju resursa ni kadrova...ne mogu da se dogovore ni ko će biti kandidat za gradonačelnika Beograda,nema nigde Stevanovića,nema Jovičića,svi su nestali preko noći,nema ništa od Djilasovih afera,ne ukidaju busplus,javna preduzeća rade savršeno sve zahvaljujući Djilasu,ne mogu ništa da ponude beogradjanima osim priče da Djilas krade,a ta priča je postala totalno deplasirana,Djilas krade,Djilas je lopov,a Vučić je 2 godine na vlasti a Djilas na slobodi,to znači ili da je Vučičć nesposoban pa ne može da uhapsi najvećeg lopova u Beogradu ili Vučić laže i Djilas je čist...
neka bivši Mali iz DS-a,genijalac sa Jejla,stečajni upravnik i svemogući Vučić objasne nama prevarenim Beogradjanima kako je to Beograd sa 400 miliona duga pred bankrotom,a Srbija sa 20 milijardi duga funkcioniše savršeno,inače što se tiče duga Ds nas je za 5 godina vlasti zadužio 4 milijarde evra,dok nas je Vučić za 18 meseci vlasti zadužio SEDAM MILIJARDI EVRA I PLANIRA JOŠ PET MILIJARDI SLEDEĆE GODINE...vlada Mirka cvetkovica nas je ostavila sa 12 milijardi evra suga na danasnj idan dug države srbije je 19 milijardi evra...zbogom Srbijo,a ti glasaj za Vučića i gledaj Ravnu goru i farmu

SNS prevaranti

pre 10 godina

Ma koji Vučić, on je neznalica koji nas je ojadio, zadužio sa 10 milijardi za 2 godine vladavine, najurio sve investitore... Vučić je prvo postavio Dinkića da se igra, pa onda ovu dvojicu(Radulovića i Krstića) da nas dokrajče, ne zna se ko je gori...

Mile

pre 10 godina

Sjašite, naprednjaci, s tom praznom pričom. Pa zadužili ste zemlju za godinu i po više nego Mirko Cvetković za četiri godine. Pojma nemate.

mali miševi

pre 10 godina

Ne znam zbog čega me uopšte ne čudi trenutno stanje u kojem se Beograd nalazi. Da nije bilo ovakvih malverzacija (podzemni kontejneri, most na Adi itd), Beograd bi funkcionisao mnogo bolje, ne bi se pominjala reč bankrot.
(mikis, 2. decembar 2013 20:41)

Da li vas je Centrala obavestila da SNS u Novom Sadu uvodi BusPlus, ugrađuje podzemne kontejnere (nabavka istih je jako zanimljiv... fenomen :) i tako slično? Možda da prvo s njima malko razmotrite...

droid

pre 10 godina

Kako ste jadni i jedni i drugi a narod glup da gluplji ne moze da bude,dok jedan hapsi drugi pusta reality zaludjuju ovaj narod,ostale ne moram ni spominjati svako ih po dobru ne pamtimo aj zdravo od mene toliko.

novosadjanka

pre 10 godina

Da li vi nazadnjaci zaista mislite da se ceo narod zakopčava na ledja? Sram vas bilo!!! S kim god pričam, taman i da je glasao za vas, svima je već muuukaaaa. Samo prazne priče.

Gabi

pre 10 godina

...da je lider stranke Aleksandar Vučić preduzeo sve mere kako bi sprečio bankrotstvo Srbije i da će se isto učinit za Beograd.

Ljudi na kojoj vi planeti živite? Uopšte nije bitno ko je simpatizer koje stranke, nego je jasno da je standard građana toliko opao da su svi na ivici gladi! Kakav Aleksandar Vučić? I koje mere je preduzeo, kada je gore nego za vreme Miloševića! Neka me nego ubedi u suprotno!

Sasa jokic

pre 10 godina

Primetio sam da se PPV posle gostovanja kod Olje vise ne pojavljuje. Poslednje sto je obecao (po obicaju nije ispunio) je "hapsenje dva tajkuna sledece nedelje" kao i obracun sa huliganima.
Otprilike da je ispucao sve parole i obecanja i nema vise kud. Nema ni Srika, ni milijardi, ni Beograda na vodi, izgleda ce biti Beograd niz vodu.....

kraja

pre 10 godina

""Kako će to Beograd da bankrotira, a neće Srbija koja se svaki dan zaduživala 60 puta više nego Beograd", rekao je Đilas na stranačkoj konferenciji za novinare."

...za neupucene...ovako je izgledala politika ds-a dok su bili na vlasti...
...postoji samo termin ZADUZIVANJE...manje ili vise, ali ZADUZIVANJE...
...ostaje jos nereseno pitanje, zasto ds nije napravio kontrolne mehanizme, da se zna ko, gde, koliko trosi...
...ovo verbalno prepucavanje i odokativno procenjivanje dugova i zaduzenja je samo nacin da se sakriju kradje i malverzacije...
...za to im NIKO nije kriv, niti ih je bilo ko sprecavao da te mehanizme ili institucije pokrenu dok su bili na vlasti...

SNS prevaranti

pre 10 godina

Ala su se Baroni(SNS), plaćeni navijači, rastrčali da odbrane najgori režim u poslednjih 20 godina. Ajde malo se potrudite da napišete neki ozbiljniji tekst, sve se ponavlja, prepisujete...Gebels je mala beba za propagandu laži koju vodi SNS. SNS je u velikim problemima, sve što su obećavali desilo se suprotno, zadužili su građane Srbije sa 5 milijardi evra za samo godinu dana i hoće sa još 7 milijardi 2014g, investicija nema, a i oni koji su hteli odustali su, tako da imamo rekordno malo investicija...povećali su sve namete-poreze, akcize...cene su povećane, a plate smanjene...budžet se sve manje puni, a plan im je da rasprodaju državna preduzeća (Telekom, EPS...) kako bi opstali još malo na vlasti...kriminal je u porastu, opšte rasulu u policiji i pravosuđu, građevinski sektor je totalno propao, ni kokošinjac nije ovaj režim izgradio...sada hoće da nameste zakon po meri tajkuna kako bi lakše radnike otpuštali...kako bi radnici postali robovi, bez prava i zaštite...Ma gde god pogledaš rasulo, haos i ovaj režim opstaje zahvaljujući(korumpiranim) medijima koji lažu i pišu da crno nije crno, već belo. Ali, kad narod krene na vas, bežaćete samo tako...Nikolić, Dačić i Vučić su najveća prevara...što pre to narod shvatiti manja će biti šteta ...

Siniša

pre 10 godina

Vidim da ovde ima dosta nerazumevanja, pa da malo pojednostavim, da bi bilo svima jasno o čemu se radi. Na jednoj strani imate čoveka(Dragan Đ.) koji je uzimao kredite da bi gradio kuću, kupovao nameštaj, auto...te kredite će i njegova deca vraćati (građani Beograda), ali ostaće im kuća, nameštaj, auto...i na drugoj strani imate čoveka (Al Exsandar) koji se mnogo zadužio, za kratko vreme, i novac potrošio na piće, kafanu, kocku i razne budalaština...te kredite će vraćati i njegova deca (građani Srbije), ali im ništa neće ostati, jer je novac ,,bačen u bunar'', potrošen...

Jelena

pre 10 godina

Prekinite više da pričate gluposti i da mislite da smo svi toliko neuki. Uostalom, shvatite već jednom da ste dve godine na vlasti, šta ste vi uradili?

radi ili odstupi

pre 10 godina

Sve mi se cini da Vucic posustaje, sto je i normalno-on i da hoce i da zeli i da ume nema s kim. SNS nema kadar, niti je imala a tesko da ce imati da sastavi i trecinu vlade a kamoli celu. Saopstenja, sve prljavija i bezobraznija jedna od drugih prosecnom coveku jasno govore da oni ne znaju ni gde ce ni kako ce da vode ovu zemlju. Sto ti je recnik prljaviji, rezultat ti je losiji. Njima je i posle godinu i po vladavine i dalje DS kriv za sve. Nije gospodo vama, nama obicnim gradjanima je DS kriv za mnogo sto sta, ali NIKAKO ne vama. Vi ste izabrani da popravite stanje u zemlji, ali ono je gore svakim danom-jer jednostavno NE umete.

Fidelio

pre 10 godina

Možda je pod DS-om Srbija bila dovedena PRED bankrot, ali fakat je da NIJE bankrotirala.

Ali vi nesposobni i nepismeni radikali sasvim sigurno vodite i dovešćete Srbiju garantovano U BANKROT!

Nemojte se onda izgovarati kako ste nasledili tešku situaciju jer ste pred izbore galamili na sav glas da za sve imate plan i rešenje i da investitori samo čekaju na granicama Srbije da vi preuzmete vlast, pa da u Srbiju odmah upumpaju najmanje 100 milijardi evra investicija. (Master Toma dixit.)

Kao što se iz priloženog vidi, nema ni i od investicija, ako ne računamo hotel na Kopaoniku koji ste pod javnosti nepoznatim uslovima dali šeiku.

Za ovih godinu i po dana koliko ste na vlasti, celo vreme ste se samo prenemagali i izgovarali na DS i Đilasa, a jedino konkretno što ste uspeli da uradite jeste da dokažete da ste još gori od DS-a, što nije bilo nimalo lako! Čestitam na velikom uspehu!

potkivač

pre 10 godina

Koliko komunistickih fraza u politickim saopstenjima primenjuju bivsi radikali, to je neverovatno.
To sto rade je ogavno i bljutavo.
Svojstveno samo njima!
SPSovci su cvece su u odnosu na bivse radikale!

ohmajgod

pre 10 godina

pa ako može roštiljdžija i ćevap majstor iz sns da rukovodi epsom onda može Blagojević da ugradjuje kontejnere...i koja je to renomirana firma koja pravi kante za smeće,ovi sns kao da su izasli iz serije državni posao,a jovičić kao da je uzor za lik Boškića

joca grozni

pre 10 godina

Ivan78
Kao prvo nauci malo istoriju. Postojala je jedna drzava koja se zvala SFRJ, koju su rasturili oni koji su je rasturili uz pomoc znas vec koga. NIje bila drzava Srbija i nikoga ona nije napala, vec se samo branila postojeca drzava. Ako vec govoris o vremenskim nepogodama one se upravo događaju u Ukrajini, tako obično počnu, mala grupa odlično plaćenih i obučenih ljudi povede zavedenu masu i odradi posao posao za uzročnika vremenskih nepogoda. Pretpostavljam da su tvoje godine u pitanju ipak si bio samo dete pa si verovatno slušao roditelje koji su pretpostavljam bili ispred Skupštine.

VincentVega

pre 10 godina

Ja stvarno ne znam kako DS-u više nije dosadilo da se non stop nešto mešaju. Kad god pogledam neku vest samo vidim Djilas ovo ili Djilas iyjavio ovo...Sve što nam se dešava je posledica njihove "vladavine,, tako da je bolje da se pokriju i da ćute...

sumorni

pre 10 godina

Pokušavam da se setim u kakvom su stanju zemlju ostavili ovi radikali 2000-te kad ih je narod najurio.

Opljačkane banke, sva devizna štednja, penzijski fond, svi državni fondovi, devizne rezerve, zemlja devastirana i pporušena, jedino su groblja bila puna.

I majstori se protiv prezaduženosti bore tako što su u prvoj godini pozajmili 6 milijardi, a toliko će pozajmiti i sledeće godine sudeći po budžetu, te tako za 2 godine podigli kredita koliko svi ostali za prethodnih 12 godina.

Radikali i jesu za Nobela.

Kaiser Von Banovo brdo

pre 10 godina

Izjava za nepismenu i polupismenu Srbiju. Kazu da je DS doveo Srbiju do bankrota. A moje je pitanje zasto je pravljen nerealan budzet za 2013 godinu i zasto su radjena dva rebalansa u ovoj godini. Zasto se Srbija zaduzila za novih 5 milijardi evra kredita a od toga je samo 1 milijarda za prevremenu otplatu "skupih" kredita kako kazu. Prema izjavi ministra Krstica Srbija ce se u sledecoj godini kroz drzavne obveznice zaduziti za novih sedam milijardi dolara pod "povoljnim" kamatnim stopama i jos milijardu koje ce nam "pokloniti" emirati kako nedavno rece Vucic

Vozdovcanin

pre 10 godina

Gledam sada vesti i predizborna kampanja za Vozdovac.I tamo neki cinovnik SNS kaze da je njavaznija borba protiv korupcije i ogranizovanog kriminala za koju se bori Aleksandar Vucic. E ako je nama to najvaznije na Vozdovcu onda cu trkom da glasam za Srpsku nepismenu Stranku. A na Vozdovcu nista nije uradjeno. Samo banjicka pijaca leglo prljavstine i komunalnog haosa. Dalje necu da idem. Sta ocekivati od papagaja Babica i ovog seljacica iz Borce Jovicica. Od njih samo glupost.

jaa

pre 10 godina

Vama čudni komentatori par pitanja: pamtite li duže od 7 dana?
sećate li se i jednog vođinog obećanja? gde su investicije? gde su hapšenja i presude? gde je bolji standard? uhapsite đilasa ako je krao ali meni više treba posla i pravde od političke demagogije!

bgd

pre 10 godina

Jovicic se razume u javne nabavke isto koliko i Vucic u privredu. Te dve neznalice ne silaze sa malih ekrana i ne prestaju da smaraju narod sa lazima o Djilasu i DSu. Ta prica moze da vam prodje kod onih vasih glasaca koji su se juce sa Kosova doselili u Bg a da ih ostavis u centru ne bi znali da se vrate do Pinosave, Rusnja ili Resnika gde su se masovno naselili. Pravi Beogradjani vam ne veruju.

ivan78bg

pre 10 godina

@joca grozni
Istoriju koju si ti "naucio" ne zelim i ja da ucim.SM je aktivno ucestvovao u rasturanju drzave a SM je bio nas vodja u to vreme.Srbija nije imala politicare koju su mogli da vide dalje od 3 godine?NIsmo znali da bez podrske nekih od sila ne mozemo da dobijemo ratove?Ili ti i dalje tvrdis da se nisu vodili ratovi u Hrvatskoj u Bosni i na kosovu?Istorija se ne uci iz drugog dnevnika RTS-a...A ja sam bio ispred skupstine kao student i mene su jurili Slobini i Vucicevi panduri ...A ti ocigledno da po obrazovanju i stavovima jos nisu dosao u pubertet.History magistra est.To nikako da naucimo...

vlada

pre 10 godina

ovu drzavu su doveli do bankrota svi oni zajedno,od vremena sps i radikala 90tih,pa sve do danas.I sramno je sto sada na ovaj nacin razgocaraju.Umesto da se bore zajedno za buducnost dece u ovoj jadnoj zemlji,izopacenih vrednosti

MATRIX

pre 10 godina

Teško narodu! Vučić spasao Beograd, spasiće i Srbiju!? Najveća pobeda Đavola je što je ubedio narod da ne postoji, a Vučića da je SPASITELJ!

Petar Pan

pre 10 godina

Kada će DS da prestane da se ponaša kao da nikada nije bio na vlasti i da kritikuje sve koji pokušavaju da reše probleme koje im je DS ostavio u nasleđe?!

Aleksandar

pre 10 godina

Ne znam za vas, al' ja verujem i jednima i drugima. Političari govore istinu samo kad govore o svojim političkim protivnicima.

Nego samo napred radikali, doterajte nas lepo do prosjačkog štapa pa kad nam ostane samo štap njime ćemo po leđima vašim, a i vaših političkih protivnika - tad se nećemo pitati ko je kriv, svi ćete dobiti ono što ste odavno zaslužili.

SladjAna

pre 10 godina

Samo uz pomoc SNS Beograd ce se izvuci iz bankrota. DS je imala dovoljno vremena da ucini nesto dobro za Beograd a vidimo tek sad dokle su nas doveli.. Zasto bismo im onda verovali.

juca

pre 10 godina

Oni bi mogli da izadju sa papirima I da hape, a mi da gledamo kako zivimo, sve losije rekla bih. Prazne price,drzte lopova. Dali se Srbija dosledno bori protiv korupcije, hapsite lopove, ako imate dokaze. ako nemate nemojte da blatite ljude. Najprljvija kampanja posle puno godina. Ko je raspisao izbore.

Svarog

pre 10 godina

Pozdravljam pokretanje pitanja podzemnih kontejnera. Na tako, da kažem "sitnim" poslovima su predhodnih godina isparila silna sredstva. Svih ovih godina mi je lično smetala kampanja opozicije protiv "Mosta na Adi" a siguran sam da je to možda i jedini "čist" posao upravo zbog toga što "bode oči". Dok su se svi njime bavili, kako je "skup" i šta ti ja znam šta istovremeno su vršene silne mahinacije na kontenerima, kantama, semaforima, klimama za GSP, spuštenim ivičnjacima za invaide, bici stazama itd, itd, itd ...
Ostavimo se Mosta na Adi, nije on "pojeo" tri mosta, već "sitni" poslovi.

Cevap

pre 10 godina

Zbog njihovih malverzacija, Srbija ima sad da "hramlje" jedno 5 godina....vazno je da su oni svoje dzepove napunili a za radnike i penzionere sta ostane.

culex

pre 10 godina

Sva sreca sto je narod to uvideo i dao podrsku drugoj politici..Politici koja vodi drzavu u EU,koja saradjuje podjednako i sa istokom i sa zapadom za dobrobit svog naroda...

mi slepci

pre 10 godina

Nego SNS-ovci, može pitanjce, ako postoji u Srbiji još neka opština osim Voždovca... Ovde u Novom Sadu posle 16 meseci vaše uprave stanje po JP stoji ovako: JKP Čistoća se (novo) zadužila 42 miliona dinara, Lisje 39,5, Zelenilo 36, SPENS 136, vrtići 700, Stan je tropa, obavestiti se ovde kako nam se namešta ona famozna odžačarina: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=11&dd=23&nav_category=11&nav_id=781060
(Napomena: u NS 4/5 stambenih jedinica NEMA DIMNJAK).

Ajte vi nama neku reč lepo o tome, em ćemo mu čuti nešto korisno, em će biti jako poučno za Beograđane, da shvate ljudi šta će da ih sačeka kad ih Vaš Bog pogleda. Unapred zahvalan.

narcis

pre 10 godina

U Srbiji se citavu deceniju trosilo a nista se nije radilo i kao posledica toga je stanje koje sada imamo, dugovi kad tad dodju na naplatu!

StefanM

pre 10 godina

Optuzujte Djilasa iznova i iznova! Ocigledno on nece da prihvati realnost, nece da prizna krivicu. Nista nije uradio za Vozdovac i treba mu to svakondnevno prebacivati. I SNS ce sigurno pobediti na izborima.

Dragan

pre 10 godina

Iskreno, Demokratska stranka ima najmanje pravo da nam govori o ekonomskoj situaciji u Beogradu i Srbiji, pa njeni 'eksperti' su nas doveli u ovu situaciju. Ne bih sada da ih navodim pojedinacno, ali poslednjih godina su zajedno sa 'ekspertima' G17+ bili alfa i omega u ekonomskoj oblasti.

ivan78bg

pre 10 godina

@joca grozni
A ko je Joco uveo Srbiju u sve te ratove koje je pritom izgubio sve do jednog?KO je slao Srpsku decu da gine uzaludno?Ko je uvukao na kraju Srbiju u rat sa ni manje ni vise nego NAT-o paktom?I kako se taj rat zavrsio?Razmisli ti malo pre nego sto nesto napises.Ispade da su ratovi nepogode vremenske....

Asteraki

pre 10 godina

to se zove pristrasnost. Kad nemate činjenice onda se neki tamo svaoaju. Gospodo lopovi su lopovi.
Pošteni su pošteni. U isti koš ne idu i jedni i drugi, i ne svaoaju se tamo neki

VincentVega

pre 10 godina

Ja stvarno ne znam kako DS-u više nije dosadilo da se non stop nešto mešaju. Kad god pogledam neku vest samo vidim Djilas ovo ili Djilas iyjavio ovo...Sve što nam se dešava je posledica njihove "vladavine,, tako da je bolje da se pokriju i da ćute...

Dare

pre 10 godina

Gradjani Vozdovca su sigurno do sada prepoznali postenu politiku Vucica, i ako nista drugo bar ce rizikovati na neki nacin ako im prepuste svoje poverenje. DS je njihovo poverenje izigrao i jasno je da ne veruju nikome ali ce bar pokusati sa nekom drugom strankom.

Jelena3107

pre 10 godina

Naprednjaci treba da se naviknu i da ih ne iznenadjuje to sto DS iznosi svakakve neistine na njihov racun. Sve to rade u cilju da se narod okrene protiv naprednjaka. Ali narod je imao vise od 10 godina da se uveri kakva je ustvari stranka DS i da je krajnje vreme bilo da se to promeni.

Mali Zeka

pre 10 godina

Demokrate su pokazale svoje umeće u vođenju države i neka traže nekog drugog za svoje eksperimente a neka Srbiju ostave na miru!

mici

pre 10 godina

DS je godinama vodila politiku za koju smo verovali da ce nam doneti boljitak, a ispostavilo se da smo svi koji su verovali u njihove price bili obmanjivani godinama.

MnogoNamSreceTreba

pre 10 godina

Zaista ! Resiti sve probleme i tragicne situacije koje ste ostavili iza sebe .. takve delo u najmanju ruku zasluzuje nagradu za zivotno ostvarenje

Luka Tesic

pre 10 godina

Demokrate su godinama bili na vlasti kako u Srbiji tako i u Beogradu i svoju sansu su prokockali, sad neka gledaju kako to rade sposobniji kadrovi.

Ciceroan

pre 10 godina

@(Mile, 2. decembar 2013 17:25)
Gospon, ono što se vodi kao dug mapravio je DS ,zajedno sa svojim pratiocima ,od kojih su i neki bili u vlasti i sa SNS-om

polarna veverica

pre 10 godina

DS je svojim nemarnim ponašanjem doveo zemlju u ogromne probleme iz kojih će se teško izvući, a oni umesto da preuzmu odgovornost za ono što su uradili oni se prave kao da nikada nisu bili deo vlasti!

VisnjicA

pre 10 godina

Ja stvarno ne znam zasto se ovi iz SNS-a prepucavaju s ovim nesposobnjakovicima iz DS-a. Svi mi znamo da su oni unistili sve sto su dotakli njihovim prljavim rucerdama, narod sve vidi i ne znam jos koliko ce da ih trpi, ali im se sveti na najbolji moguci nacin i to na izborima. Uskoro nece moci ni u parlament da provire.

jasmina

pre 10 godina

pa valjda treba vratiti sve dugove koje je napravila prethodna vlast u Beogradu. nece biti lako, ali jedno je sigurno, beogradjani vise ne zele ds na vodecoj poziciji.

bankrot

pre 10 godina

Ne znam da li ce vlast uspeti da nas izvuce iz ove katastrofe i siromastije. Ako uspeju, sve pohvale, dokazace strucnost, i pretvorice reci u dela.

Samo činjenice

pre 10 godina

Niko me ne može ubediti da se DS isto ponašao prema Voždovcu gde je izgubio 2009 i u drugim beogradskim opštinama gde je DS bio na vlasti. Dovoljno je samo da se pogleda koliko je ulagano u druge opštine, a koliko malo u projekte na Voždovcu. Ovo su činjenice koje svi mogu da vide.

Pitalica

pre 10 godina

Zašto se ne postavi pitanje odgovornosti beogradskih Demokrata za činjenice iznete od strane Brankice Stanković u emisiji Insajder povodom kupovine zemljišta i preduzeća u glavnom gradu?
Da li je mali gubitak od dve milijarde evra koliko tvrdi cenjena novinarka da je izgubljeno konverzijom gradskog građevinskog zemljišta?

Kalel984

pre 10 godina

Suvisno je pricati ko je ovu drzavu doveo na rub propasti, narodu je to apsolutno jasno. Treba zasukati rukave i uraditi sve sto je moguce da ispravimo greske koje su ucinjene u proslosti i vuci mudre poteze u buducnosti.

Ciklama

pre 10 godina

Istina je da je DS tu gde jeste ne zahvaljujuci kako oni kazu radikalskoj propagandi nego zahvaljujuci svojim losim vodjenjem i rezultatima.Narod sve prati, ako ste muvali, trpali u dzep i dizali korupciju na najvisi nivo, sta ocekujete? samo su afere i ojadjena preduzeca ostala iza vas.

petar

pre 10 godina

Citiracu Orwella "Veliki covjek pokazuje svoju velicinu nacinom na koji postupa sa malim ljudima".E to je DS zaboravio zaboravio je nas male ljude zaboravio je nase potrebe ustvari nije ih zaboravio nije ga zanimalo.

Gospodjica Marpl

pre 10 godina

Demokrate ne vole istinu, uvek burno reaguju kad neko iznese istinu. Činjenica je da su Demokrate dovele Srbiju do bankrotstva. To je istina koju mnogi ne žele da čuju...

drakceeeee

pre 10 godina

Ajdete da budemo realni malo, DS nam je deset godina govorila o Evropi, o uspesnim privatizacijama, o tranziciji, o resavanju kosovskog problema, i sta je bilo na kraju nista od toga nisu uradili zamajavali su narod a vreme je prolazilo.

Ivan 977

pre 10 godina

Beograd je doveden do ivice bankrota zbog neodgovorne vladavine DS-a, i nekontrolisanog uzimanja kredita, a privremeno veće pokušava da Beograd izvuče iz nezavidne finansijske situacije, i ne sumnjam da će Siniša Mali i Nebojša Čović u tome uspeti.

joca grozni

pre 10 godina

Pre nego sto krenete da pljujete po novoj vlasti kako optuzuje staru za sve lose poteze i zaduzivanja setite se samo koliko godina vam je Milosevic bio glavni krivac za sve se desava. Razmislite samo koliko ste se vi zaduzili vise u odnosu na mracne 90-te koje su bile pod ratovima, sankcijama i na kraju monstruoznim bombardovanjem. Volite cesto da se posipate pepelom kada je Srbija u pitanju, pa gospodo pospite se i vi malo pepelom i razmislite malo o svom dvoristu.

mikis

pre 10 godina

Ne znam zbog čega me uopšte ne čudi trenutno stanje u kojem se Beograd nalazi. Da nije bilo ovakvih malverzacija (podzemni kontejneri, most na Adi itd), Beograd bi funkcionisao mnogo bolje, ne bi se pominjala reč bankrot.

BigiVS

pre 10 godina

Ne verujem da su i danas prozivali SNS za lidera u kontekstu diktatora, tiranina... Kad god nemaju šta da kažu pričaju o jednoumlju iako i sami znaju da je to neinteligentno i da ne prolazi ali šta da rade kad ne mogu da na direktna pitanja daju direktan odgovor. Rasterali bi i ono malo birača koja im još veruje i koja proguta ovo poređenje Srbije sa Korejom.

Vladislav

pre 10 godina

nije mi jasno da li ds misli da je ovaj narod glup I da ce poverovati u tvrdnje da je srbija propala za godinu I po dana, a da su pre toga dok su oni bili na vlasti cvetale ruze pogotovo zadnjih 4-5 godina!?

maksim

pre 10 godina

Kakvo licemerstvo bivšeg gradonačelnika beograda, umesto da se pritaji i nejavlja zbog dugova u koje je uvalio Beograd, on se još bez srama ironično obraća ljudima koji svoj posao rade krajnje odgovorno i bez ličnih interesa i koji pokušavaju da skoro potonuli brod Beograd, podignu i to učine što jeftinije za građane.

miroslava

pre 10 godina

Te bankrot te nije bankrot. Neću da budem negativna, ali kad god mi je ponuđeno da biram između dobrog i lošeg scenarija dogodi se loš. Ne verujem demokrata , i prihvatljivija mi je izjava SNS-a da je sprečen bankrot.

Dragoljub Bgd

pre 10 godina

Pravi pokazatelj koliku podršku DS ima na Voždovcu, je prikupljanje potpisa za DS-ovu listu. Do problema je došlo jer su neki potpisnici DS-ove liste već pre toga već potpisali za neku drugu listu koja je potpise predala pre DS-a, i nije tu ništa sporno, DS će prikupiti još tih 250 potrebnih potpisa. Međutim, problem je u tome što je jedna stranka koja je do pre godinu dana vedrila i oblačila Srbijom došla u situaciju da da mora da prikuplja još potpisa. Da je to nekadašnji DS oni bi prikupili ne 5000, nego 10000 potpisa pa ne bi došli u ovakvu situaciju i da je 1000 ljudi pre toga potpisalo za neku drug listu. Ovo je još jedan dokaz koliko je DS izneverio građane, i koliko nepoverenje građani Beograda imaju prema DS-u.

Mitar M

pre 10 godina

Neki delovi grada još nemaju mogućnost da ostvare elementarne potrebe kao što je vodovod i kanalizacija. To je ono o čemu demokrate ne govore, a svakako muči žitelje ovih opština.

Prle

pre 10 godina

Model vlasti DS-a je gotovo isti po svim gradovima gde su vladali, izvlačili su novac preko javnih preduzeća. Građani Voždovca će glasati u skladu sa učinjenim, za predhodne četiri godine. I verujem da će Demokrate izgubiti na izborima u Voždovcu.

Despina

pre 10 godina

Građani znaju da je Dragan Đilas nobelovac u zaduživanju i uništavanju naših JKP. Dragan Đilas treba da primi nobelove nagradu za razaranje srpske privrede, jer je to on učinio svojim delima, i političkim delovanju. Dragan Đilas je kažnjavao opštine u gradu, i izvukao im je poslednji dinar iz buđžeta, da bi se na toj opštini nešto uradilo. Što znači da su sva novčana sredstva iz buđžeta opština vraćena gradu.

anci

pre 10 godina

Lako je DS da se hvali obnovi igralista,skola,kanalizacija,ali kad se prebroje Djilasovi promasaji toga je mnogo vise. Prezaduzivanje koje ce se god.vracati ce nam svima doci glave. Budimo otvoreni i za uspehe i neuspehe.

mima

pre 10 godina

Kad DS burno reaguje, sigurni smo da je u ptanju ISTINA i SAMO ISTINA koja stoji iza optuzbe upucene njima. Privremeno vece ima najtezu ulogu. To je kada udjes u potpuno praznu, opustosenu kucu uz pomisao da je prethodno koristio neko zbog kog ce se pojaviti problemi zbog kojih ne moze biti miran ni jednog trenutka trenutni korisnik. Imali su dosta vremena da sakriju mnoge lose stvari, ali neke ipak moraju doci na naplatu. Ako nista dugo, ono zbog gradjana Beograda koji nestrpljivo cekaju dugo vec

UrosLM

pre 10 godina

Naravno da podrzavam sve dobro sto je uradjeno, tu mi stranacke boje nista ne znaci. Ali...
Zar je moguce da je 10 godina bilo malo da se uvede voda ili naprave toaleti u svakoj skoli na podrucju Beograda? E, to je ono zbog cega nikada necemo uspeti da se izgradimo. Tromost.

Srbin 100%

pre 10 godina

Nesporna je cinjenica da je kriterujem gradksih vlasti za dodelu sredstava opstinama bio iskljucivo da li se u toj opstini demokrate nalaze na vlasti ili ne,jer kako drugacije objasniti cinjenicu da Vozdovac opstina sa preko 150 hiljada gradjana ima budzet od 474 miliona dinara...

Berac Lovorika

pre 10 godina

Kako je DS unistavao privredu u Srbiji to se desavalo i u Beogradu,svi su oni "duval u istu tikvu" a sada pokusavaju sve da svale na SNS koji pokusava da spae sto se spasti moze, i da ponovo uredi Srbiju za bolji zivot koji neminovno dolazi.

Nikola Bgd

pre 10 godina

(sanjalica, 2. decembar 2013 22:51)
Pored negativne kampanje, još jedan od razloga poraza DS-a na prošlogodišnjim izborima je bilo nadmeno ponašanje funkcionera DS-a, od ministara pa do funkcionerčića na lokalu, i deljenje gađana Srbije na lepe i pametne koji glasaju za DS, i na nepismene i ružne koji glasaju za SNS. DS je godinama glasače SNS-a ponižavano i smatrao građanima drugog reda. Čuvena je i izjava, u to vreme predsednika Srbije, Borisa Tadića, koji je trebao da bude predsednik svih građana, kojom je on potvrdio da za njega nikada nisu bili isti oni koji glasaju za DS i oni koji glasaju za SNS. Vremenom je tih građana drugog reda bilo sve više i na kraju je DS izgubio izbore.

Dejan

pre 10 godina

Niko glasača ne može prevariti, ili tačnije rečeno, može jednom, drugi put se to odmah kazni na sledećim izborima. To se desilo DS-u, jedno je pričao, drugo je ispalo, jesu Srbiju doveli do ivice propasti i sad je na naprednjacima do to isprave, vrate Srbiju bar gde je nekad bila. Mora u njoj da se proizvodi a građani da rade. To Vučić i pokušava.

Gliša

pre 10 godina

Razumem situaciju u kojoj se radnici Autosaobraćaja nalaze i razumem njihovu nestrpljivost. Ali još malo strpljenja i obećanja će biti ispunjena. Vučić nije čovek koji daje obećanja koja ne može da ostvari. Ako je rekao da će njihovi zatevi biti ispunjeni i ako ne postoje prepreke za realizaciju istih, održaće obećanje. Vučić je čovek od reči.

IGOR Č.

pre 10 godina

Posledice lošeg delovanja prethodne vlasti su veoma vidljive i što se tiče Beograda , ali i cele države. Evidentno je kako su zanemarili opšte interese svih građana i Beograda i Srbije i radili samo u ličnu korist. Međutim , umesto da preuzmu odgovornost za svoja dela, oni se uporno mešaju u rad sadašnje vlasti ukazujući na greške koje su oni sami napravili, i za koje treba mnogo truda i rada da se poprave.

nema dosade u Srbiji...

pre 10 godina

Za jedno pola godine očekujem Insajder na temu Mosta, Bulevara, PKB-a, GSP-a, BUS-PLUS-a... Teme se očito same nabacuju!

Nina

pre 10 godina

dokle vise ova prepucavanja. jeste bili na vlasti? jeste! jeste uradili nesto za srbiju? niste! pustite sad sns da pokusa da izvadi srbiju iz krize pa ako ne uspe onda komentarisite. ovako, kad narod zna sta je ds radio, svaki njegov komentar protiv sns je besmislen!

Trta

pre 10 godina

Sigurno da situacija nije sjajna i ne znam zasto se DS toliko otima kad je jasno ko je bio na vlasti i koliko dugo i sta smo dobili za to vreme.

Max

pre 10 godina

Za neke stvari nisu potrebna saopštenja, već da se okrenemo oko sebe i vidimo šta sve nismo dobili od prethodnih obećanja koje nam Đilas saopštava u svakoj kampanji ili da uđemo u učionicu osnovne škole na Vračaru i u Barajevu i vidimo da svu tu bedu prethodne vlasti

Puls komsiluka

pre 10 godina

Tek dosta godina nakon smene SNS-a sa vlasti videcemo sta su radili za vreme svog mandata, ali sto se tice DS-a mislim da je jos uvek rano da uvidimo dokle nas je njihova vladavina dovela..

Smoking

pre 10 godina

Demokrate za ekonomsku situaciju optuzuju Milosevicev rezim koji su oni upravo uz nasu podrsku smenili i sustinski nisu nista promenili,vec su nastavili losu ekonomsku politiku samo bez ratova.

herkules s

pre 10 godina

Djilas bi voleo da i njega podrzavaju kao u S.Koreji,al dzabe sanja o tome kad ne moze da sakupi ni potpise za listu na Vozdovcu.

PARNA - LOKOMOTIVA

pre 10 godina

Prava i jedina istina je da je DS tu gde jeste ne zahvaljujuci kako oni kazu radikalskoj propagandi nego zahvaljujuci svojim losim vodjenjem i rezultatima koje su ostvarivali tokom vodjnja drazve punih 12 godina. Gradjani su se opametili sve budno prate i mere, posto ste gospodo muvali mislili samo kako da vama bude dobro a za gardjane vas bas briga bilo pa sta ste drugo ocekivali vec da vam oni okrenu ledja i da vas na izborima kazne.

Blondy

pre 10 godina

Cinizam nije nešto što je Srbiji potrebno, tako da ovakve opaske Đilasa na račun Privremenog veća Boegrada nisu nešto vredno uvažavanja. Vidimo kako su poslovali, koliko su stvarno uradili za Beograd gde su imali većinu i Srbiju za vreme svoje vladavine. Ostavili su samo ruševine koje se teško popravljaju.

Aranka

pre 10 godina

Gradjani su odlicno shvatili na koji nacin je DS vodila Srbiju.Samo neka se kandiduju i Djilas, i Tadic, i Sapic,... rezultat ispod cenzusa im je zagarantovan.

NumaPompilije

pre 10 godina

Samo mi recite ako DS i Dinkic nisu upropastili Srbiju, ko je? U ovaj kos bi stavio i Dacica zbog alavosti njegovih kadrova. Valjda ce jednom ovome doci kraj.

Elektroda!

pre 10 godina

Ja mislim da je iole inteligentnom coveku jasno da je 10 mnogo vise od 2, ako mu je to jasno, onda je resio ovu pricu o zaduzivanju.

Brzapruga

pre 10 godina

Nakon permanetnog decenijskog uvijanja u oblande u vrzinom kolu ismevanja građana, sa brižnim savetnikom doktorom iz Namibije, mišljenja sam da je svaka polemika nepotrebna i da dvojac bez kormilara: gospodin Đilas apsolutno zaslužuje zlatni pehar grada Beograda i košarskog saveza Srbije, "Savremenik baron Minhauzen" a da Nobelova nagrada za primenjeni elokventni menađment pripada doktoru Šapiću. Kako Beograd transparentno bankrotirati a sebe idilično eksponirati je umeće svojstveno samo g-nu Đilasu.

VAI

pre 10 godina

Đilas se u opoziciji odlično snalazi... Izgleda da je pronašao svoju idealnu poziciju, može da kritikuje po ceo dan a da nema nikakvu odgovornost.

IVANA - BO - RU

pre 10 godina

Suvisno i besmisleno je govoriti ko je ovu drzavu doveo na rub propasti, gradjanima Srbije je to apsolutno jasno da su vladali punih 12 godina Srbijom. Da su svojom pogubnom politikom nas doveli do ambisa, sva je sreca sto nismo ipak se nasli u njemu, desili su se izbori, jedva smo uspeli da ih se resimo i skinemo sa ledja. Ono sto je sada veoma bitno treba zasukati rukave i uraditi sve sto je moguce da ispravimo greske koje su ucinjene u proslosti i vuci mudre poteze u buducnosti.

Green Lady

pre 10 godina

Demokrate su celu Srbiju dovele do bankrota. Vise nemaju prava za bilo kakvu kritiku. Sta je bilo-bilo je, vreme je da se ova zemlja izvuce iz krize.

Mackica

pre 10 godina

DS-ov rezim i lopovluk njegovih stranackih funkcionera su nas doveli na prag bede,nisu se bavili oporavkom drzave vec kradjama

soko zove orla

pre 10 godina

Pozdrav i poštovanje Kancelariji za brze odgovore, imao bih jednu sugestiju.
Pogledajte komentare Novosađana - sve što kažu je istina, i popiju čudo jedno minusa. To vam je kontraproduktivno žešće ako mislite ovde da krenete s nekom kampanjom jednog dana a mislite.
Pozdrav :).

makaronica

pre 10 godina

Nobelovu nagradu treba da dobiju gradjani Srbije koji su izdrzali vlast DS-a i koji jos uvek stojicki trpe sve posledice vladavine te stranke....

Jakovljevic88

pre 10 godina

Nije mi jasan Djilas. Uredi skole, naravno da me to obraduje, a onda "padne" na nekim kontejnerima. Ne samo Djilas, slicno se desava u mnogim mestima sirom Srbije. Cemu sve to? Kao da nismo dovoljno siromasni pa resimo da jos vise osiromasimo sami sebe.

Sasa

pre 10 godina

Ako je ovde neko za "Nobela" onda je to Djilas koji sam sebi skace u usta iz dana u dan sve vise i vise...govori kako je privremena vlast za Nobelovu nagradu jer su za 8 dana doveli Beograd do bankrota a do pre par meseci je vladao,ako se dobro secam, skoro 10 godina istim tim gradom.

lana

pre 10 godina

Ds iza sebe ima ogromne propuste. Prošle godine su navodno rešili da postave ormariće u školama. I sve to na papiru jako lepo zvuči. Ali se ona ispostavilo da jedan ključ otvara sve ormariće jedne boje. Znači nečiji propust. pa potom ormarići od jako lošeg materijala i većina se već ove školske godine ne upotrebljava a data su ogromna sredstva. Ona postavljam ko je od svega toga ima korist. Građani će ne kraju morati da isplate nešto čega nema više.. A ovakvih primera u beogradu ima mnogo.

deda Živojin

pre 10 godina

Vreme je da ljudi počnu da odgovaraju za izrečeno i zato je vrlo važno utvrditi kakvo je pravo stanje u gradu. Đilas je u Beogradu imao veću podršku nego DS. Dakle, Beograđani su njemu verovali i on je sada odgovoran najviše prema njima. Ako se grad zaista nalazi u tako lošem stanju, kako se ovih dana govori, trebalo bi da objasni kako je do toga došlo i čiji je to propust. I Đilas i DS svakim danom gube podršku u Beogradu i krajnje je vreme da počnu da se ponašaju odgovorno i pristojno, a ne da gube vreme na napade i davanje ironičnih, provokativnih izjava.

Cvetana

pre 10 godina

Ne treba nama da kaze ni Vucic, ni privremeni organ kako se zivelo u Srbiji, pa i Beogradu za vreme dok su demokrate bile na vlasti.Zemlja u ogromnim dugovima, nezaposlenost, korupcija, da ne nabrajam dalje!

5sm

pre 10 godina

Besmislice i svadje koje sada bas nisu potrebne,svi mi znamo ko je bio na vlastiu u Srbiji ovolike godine i ko je doveo do ovoga stanja,sigurno ne oni koji su sa strane mogli samo da posmatraju politiku koju su vodile predhodne vlasti