Četvrtak, 07.11.2013.

11:39

Milan Božić na čelu Beograda?

Milan Božić je najozbiljniji kandidat SNS za to da predvodi privremenu upravu u Beogradu posle smene Dragana Đilasa, saznaje Nedeljnik u vladajućoj koaliciji.

Izvor: B92, Nedeljnik

Default images

U SNS još nisu rešili ko će biti na čelu privremene uprave u Beogradu nakon smene Đilasa, ali se najveće šanse daju Božiću, koji bi ostao na čelu te uprave do februarskih izbora u prestonici.

Milan Božić već ima iskustva sa vođenjem Beograda, jer bio na najvišim funkcijama u gradu od 1997. do 1999. godine u vreme kada je SPO vodio Beograd nakon što je sa mesta gradonačelnika smenjen Zoran Đinđić.

Božić je trenutno predsednik Nadzornog odbora Telekoma. U avgustu 2011. godine ušao je u SNS, u kome je član Glavnog odbora.

Milan Božić je, podsetimo, bio jedan od visokih funkcionera SPO, jedan od najbližih saradnika Vuka Draškovića i prepoznatljivi opozicioni aktivista iz devedesetih.

Osim što je poznat po bliskosti s Vukom i Danicom Drašković, Božić je bio i republički i savezni poslanik, kao i potpredsednik Skupštine Beograda. Bio je na čelu upravnih odbora Studija B i Telekoma Srbije. Bio je i dekan PMF-a.

Milan Božić je još jedan od mnogih o kojima se nagađa da bi mogli voditi Beograd nakon smenjivanja Dragana Đilasa, bilo u privremenom gradskom veću ili kao potencijalni kandidat za gradonačelnika na izborima koji se očekuju do proleća sledeće godine. Podsetimo da su se nedavno pojavile infromacije da bi Beograd mogli da vode i Nebojša Čović i Goran Vesić. Sam Vesić je za NIN rekao da je spreman da preuzme mesto predsednika privremene uprave Beograda ako ga za to predloži Vlada Srbije.

SNS i SPS se još nisu dogovorili o tome ko će voditi glavni grad u privremenom veću, iako je prošlo mesec i po od smenjivanja Đilasa i njegovih 30 dana "tehničkog mandata" kao gradonačelnika. Premijer Srbije i lider SPS-a Ivica Dačić kaže da u vladajućoj koaliciji još nije bilo razgovora o privremenoj upravi u Beogradu.

Listovi "Blic" i "Večernje novosti" pišu da je Siniša Mali, savetnik za privredu prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića, jedan od najozbiljnijih kandidata za prvog čoveka privremene uprave u glavnom gradu. "Blic" dodaje da je moguće i da to mesto dobije jedan javnosti nepoznati prijatelj ministra finansija Lazara Krstića.

"Novosti" su pre dva dana objavile i da naprednjaci i socijalisti razmatraju i predlog da LDP uđe u privremeni organ koji će upravljati Beogradom.

Šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini Beograda Aleksandar Jovičić za list "Danas" je rekao da se još ne zna ni koliko će koja politička stranka imati mesta u privremenom veću, a kamoli ko su kandidati i budući predsednik.

"Nadam se da će to biti definisano do kraja ove i početkom sledeće nedelje. Time bi trebalo da se bavi Vlada Srbije, odnosno Ivica Dačić i Aleksandar Vučić. Oni će doneti odluku i o tome da li će LDP ući u privremeni organ vlasti", najavio je Jovičić za "Danas".

Potpredsednik LDP Bojan Đurić kazao je za "Blic" da je ta stranka zainteresovana za to da uđe u privremeno veće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

136 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: