Rim pod suzavcem, na meti i turisti

U protestu u centru Rima danas su četiri policajca i dva demonstranta povređena i hospitalizovana, kada je došlo do sukoba i policija upotrebila suzavac.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.10.2013.

18:40

Default images

Suzavac je trebalo da rastera demonstrante u sukobu sa policijom, koja je pokušala da obuzda neke napadački raspoložene demonstrante, koji su uleteli u policijski blindirani kombi.

Usledio je haos, pošto su turisti bežali u zaklon zajedno sa demonstrantima koji su zasuli glavnu rimsku ulicu u oblasti čuvene Fontane di Trevi kako bi pobegli od suzavca kojim ih je policija zasula.

Neke prodavnice u obližnjoj ulici spustile su metalne kapke i radnici obezbeđenja iz prestižnog tržnog centra u blizini premijerovog kabineta, zaključali su vrata desetak minuta da bi sprečili ulazak demonstranata i uplašenih prolaznika.
Foto: Beta, AP
Demonstranti, uključujući aktiviste u kampanji za bolje socijalno zbinjavanje i imigrante, njih oko 300, bacali su voće i druge objekte ka policijskim kordonima, kod zgrade Donjeg doma italijanskog parlamenta i kancelarije premijera Enrika Lete, kao i u oblasti gde se nalazi rezidencija predsednika Đorđa Napolitana.

AFP dodaje da je italijanski ministar za infrastrukturu Mauricio Lupi najavio da će sredstva u ukupnom iznosu od 140 miliona evra biti obezbeđena kao pomoć stanarima u teškoćima (s kreditima i neplaćenim stanarinama), pošto zbog recesije u poslednje dve godine drastično raste nezaposlenost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: