Miškoviću se sudi u novembru

Specijalni sud u Beogradu zakazao je za 14. novembar, početak glavnog pretresa (suđenja) Miroslavu Miškoviću i još desetorici optuženih za malverzacije.

Izvor: B92

Petak, 25.10.2013.

15:49

Default images

Suđenje je planirano i za 15. novembar i biće održano u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici, rekla je Tanjugu portparol Suda Dušica Ristić.

Pripremno ročište završeno je večeras posle 19 časova, a trajalo je četiri radna dana i održano je bez prisustva javnosti, shodno zakonu, a suđenju će javnost moći da prisustvuje.

Dašnjem ročištu u Palati pravde prisustvao je i Miroslav Mišković, kao i ostali optuženi.

Tokom pripremnog ročišta Tužilaštvo za organizovani kriminal i branioci svih optuženih predstavili su Sudu svoje dokazne predloge koji će biti izvođeni tokom suđenja.

Zbog tajnosti pripremnog ročišta, ne mogu se javno objavljivati podaci o tome kako su se o krivici izjasnili optuženi, kao i koje su dokaze u svoju korist predložili sudu da izvede tokom suđenja.

Na početku ročišta prošle sedmice izlaganje svojih dokaznih predloga završila je odbrana Miroslava Miškovića i njegovog sina Marka, Mila Đuraškovića, kao i tužilaštvo za organizovani kriminal pre njih.
Foto: Tanjug
Osim Miroslava i Marka Miškovića i Đuraškovića, na optuženičkoj klupi je još osam optuženih.

Oni se terete da su oštetili putarska preduzeća za oko 30 miliona evra.

Vlasnik "Delta holdinga" Miškovic pušten je 23. jula iz pritvora, koji mu je zamenjen jemstvom od 12 milona evra u dinarskoj protivvrednosti, a koje je uplatila njegova kompanija da bi se branio sa slobode.

Miškoviću je privremeno oduzet pasoš i odredena mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd - PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mesecu. Ista ova mera predviđena je i za njegovog sina Marka, kome je 7. oktobra ukinut kućni pritvor za jemstvo hipotekom na lokal vrednosti 3,3 miliona evra.

U kućnom pritvoru je ostao vlasnik Nibens grupe Milo Đuraškovic, dok se ostali optuženi brane sa slobode.

Posle šest meseci istrage, tužilaštvo je u maju podiglo optužnicu protiv njih trojice i još osam osumnjičenih za nezakonito izvlačenje i prisvajanje finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve u periodu od 2005. do 2010. godine.

Tužilaštvo sumnja da su na taj način oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Miroslav Mišković saslušan je u četvrtak 17. oktobra u svojstvu građanina u policiji u vezi poslovanja svoje kompanije sa firmama odbeglog narko-bosa Darka Šarića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: