Preminuo povređeni policajac

Policajac Goran Đorđević (44), koji je u ponedeljak teško povređen kod Bujanovca, preminuo je u Kliničkom centru Niš.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 23.10.2013.

10:15

Default images

Uprkos svim naporima lekara, zbog težine povreda, policajac Goran Đorđević podlegao je povredama.

On je u niški Urgentni centar primljen u ponedeljak uveče oko 20 sati, sa teškim povredama grudnog koša i glave, opasnim po život.

Policija je saopštila da je policajac povređen u ponedeljak oko 18 sati, dok je bio na dužnosti, kada je pokušao da zaustavi automobil, ali "vozač se nije zaustavio, već ga je udario i udaljio se u pravcu Velikog Trnovca".

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je telegram saučešća porodici nastradalog policajca.

"Budite ponosni na svog sina i supruga, na svog hrabrog oca kojeg će gradjani Srbije pamtiti kao časnog policajca, a njegovi drugovi kao hrabrog kolegu i dobrog prijatelja", naveo je Nikolić u telegramu.

Policijski sindikat Srbije izražava najdublje saučešće porodici Gorana Đorđevića.

"U ovom teškom trenutku svi mi policajci i svi građani Srbije saosećamo se sa vašom boli. Vreme je da država napokon nešto učini sa mafijaškim gnezdom u Velikom Trnovcu. Kriminal nema ni granice, ni nacionalnost. Ukoliko se potvrde sumnje da je ubica pobegao na Kosovo, očekujemo da vlasti Kosova, tamošnja policija i Euleks učine sve da on bude pronađen, priveden pravdi i izručen srpskim pravosudnim organima", kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu izrazilo je saučešće porodici preminulog policajca Gorana Đorđevića, koji je stradao obavljajući svoju dužnost.

"Pozivamo istražne organe da u najkraćem roku otkriju i privedu pravdi počinioce. Verujemo da će građani Bujanovca pomoći nadležnim državnim organima u rasvetljavanju ovog gnusnog čina", saopštilo je Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu.

Šef Misije OEBS-a u Srbiji Peter Burhard uputio je danas saučešće porodici, prijateljima i kolegama ubijenog policajca Gorana Đorđevića.

Đorđević je danas preminuo u bolnici u Nišu od posledica povreda zadobijenih pre dva dana kada ga je u okolini Bujanovca udario automobil koji je pokušavao da zaustavi i pretrese.

"Policajc Đojrđević ubijen je na dužnosti, dok je radio na tome da zaštiti svoju zajednicu i građane. Nadam se da će svi građani na jugu Srbije saradjivati sa vlastima u skladu sa zakonom kako bi se otkrili oni koji stoje iza ovog krivičnog dela", navodi se u poruci ambasadora Burharda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: