Egipat: Vojni avion pao na kuće

Avion egipatske vojske sovjetske izrade MiG-21 srušio se na kuće tokom trenažnog leta u blizini turističkog grada Luksor na jugu Egipta.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 13.10.2013.

12:36

Default images

Jedan civil je poginuo, izjavili su bezbednosni zvaničnici.

Pilot vojnog aviona uspeo je da se katapultira i padobranom bezbedno spusti pre nego što je avion pao u ruralni deo predgrađa Luksora i za sobom ostavio nekoliko kuća u plamenu mada niko nije povređen od meštana.

Portparol Egipatske vojske, pukovnik Ahmed Mohamed Ali naveo je na svojoj Fejsbuk stranici da se vojni avion srušio zbog mehaničkog kvara, ne iznoseći više detalja.

Neki izvori navode da se avion zapalio ubrzo nakon poletanja. Ruski Migovi bili su nekad okosnica egipatske vojne avijacije, a počeli su da se zamenjuju 1980-ih i 1990-ih američkim borbenim avionima, uglavnom letelicama tipa "F-16".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: