Veljović: Policija je jedinstvena

Direktor policije Milorad Veljović rekao je da se varaju oni koji žele da kažu da policija nije jedinstvena i dodao da nije protiv izbora načelnika na konkursu.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.10.2013.

14:34

Default images

On je izjavio da nijedna kadrovska promena neće pogoršati odnose u Direkciji policije, već će policiju učiniti još stabilnijom.

Veljović je istakao i da lično nema ništa protiv izbora policijskih načelnika na konkursu, kao i da je zagovornik depolitizacije policije.

"Neko želi da kaže da policija nije jedinstvena. Vara se. Policija je jedinstvena i ona će takva i ostati", rekao je Veljović novinarima u palati Srbija.

On je dodao da je policija stabilan sistem, da su kadrovske promene normalne i da će ih i dalje biti i u sedištu i u policijskim upravama u Srbiji, što je, kako je kazao, u interesu reforme policije.

Veljović je naveo da posao policije nije lak i jednostavan, da će uvek trpeti kritike i biti na udaru, ali da je obaveza policije da izdrži i da je borba protiv organizovanog kriminala prioritet.

Upitan o najavi ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića da će svi načelnici policijskih uprava biti birani na konkursu, Veljović je rekao da nema ništa protiv toga i da je zagovornik depolitizacije policije, ali da, kako je rekao, za sada ne postoji zakonska mogućnost za tako nešto.

Da bi se ta ideja sprovela, objasnio je, neophodno je utvrditi kriterijume za raspisivanje konkursa, odnosno ko može da konkuriše i i kakve uslove treba da ispuni da bi bio načelnik policijske uprave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: