LDP: Nikolićev pritisak na birače

LDP smatra da se predsednik Tomislav Nikolić posetom poljoprivrednom gazdinstvu kod Vrbasa uključio u izbornu kampanju SNS pred lokalne izbore u tom gradu

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 10.10.2013.

14:27

Default images

LDP navodi da je Nikolić zloupotrebio svoju predsedničku poziciju u partijske svrhe i da je time "poništio iluziju o sebi kao nadstranačkom predsedniku, koju je pokušao da stvori formalnim povlačenjem sa pozicije predsednika SNS".

"Nažalost, predsedniku Republike je kampanja njegove bivše stranke važnija od reda na koji ga obavezuje činjenica da mora da se drži van svakodnevnih partijskih borbi, a pogotovo da vodi računa o ugledu pozicije koju trenutno zauzima", istakao je LDP.

Oni navode da su prethodni predsednici Srbije često izlazili iz granica predsedničkih ovlašćenja, ali da nisu ovako direktno devalvirali princip podele vlasti.

LDP je ocenio da odlazak Nikolića u Vrbas nije izolovan incidenti i da je predizborna kampanja u toj opštini pretvorena u borbu na život i smrt, uz atmosferu velikog pritiska kombinovanog sa estradnom kampanjom.

"Pre nekoliko dana je u Vrbasu gostovala Crvena zvezda, kojom upravljaju kadrovi vladajuće koalicije SNS-a i SPS-a, prošle nedelje tamo je bio direktor državnih subvencionisanih Železnica, u međuvremenu kroz Vrbas marširaju državni funkcioneri svih nivoa". podsetio je LDP.

Ta stranka je od Nikolića zatražila da se povuče iz izborne kampanje u Vrbasu i omogući građanima Vrbasa da mirno i bez pritiska glasaju na izborima 13. oktobra.

"Bez toga, Srbija će i dalje više ličiti na zaostalo društvo u kojoj institucije postoje samo na papiru, nesposobna da se modernizuje i prihvati pravila političkog života moderne Evrope", piše u saopštenju.

Građani Vrbasa će u nedelju moći da biraju između osam izbornih lista stranaka i koalicija, na kojima se nalazi 257 kandidata.

Na predizbornim mitinzima učestvovali su lideri gotovo svih političkih partija koje izlaze na izbore, a danas je u Vrbasu bio Nikolić, koji je obišao poljoprivredno gazdinstvo porodice Viktor i Trg Nikole Pašića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: