Pilotu pozlilo,putnik spustio avion

Putnik jednog aviona koji nikada nije upravljao takvom letelicom morao je da preuzme komande male "cesne" jer je pilotu pozlilo tokom leta.

Izvor: B92

Sreda, 09.10.2013.

17:55

Default images

Putnik je čudom uspeo da prizemlji avion, saopštile su danas britanske vazduhoplovne vlasti.

"U utorak uveče u 18.20 po srednjoevropskom vremenu pilot je zatražio pomoć, jer se nije osećao dobro i nije više mogao da pilotira", rekao je predstavnik aerodroma Hambersajd, na istoku Engleske.

Jedini putnik u avionu s četiri sedišta "cesna 172" bio je primoran da preuzme komande i uz pomoć navođenja preko radio-veze, po savetima dva instruktora s tla, uspeo je da prinudno sleti, ali tek u četvrtom pokušaju.

Putnik nije povređen, ali je pilot kasnije umro, saopštila je policija ne navodeći uzrok smrti.

Instruktori su rekli da putnik "nije znao ništa o pilotiranju, još je to radio po mraku. U takvim slučajevima se javlja panika".

"Mislim da bi se avion srušio da s njim (putnikom) nismo razgovarali non-stop, dok se nije spustio. Čim je sleteo, u kontroli leta je zavladalo veliko olakšanje. Lepo je osećanje spasti živote", kažu kontrolori leta.

Avion je poleteo s piste u Sandtoftu, četrdesetak kilometara od Hambersajda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: