Potopljena hrvatska jahta kod Krita

Između Krita i Kipra potopljena je jahta, koja plovi pod hrvatskom zastavom, a svih osam članova posade, je spašeno, saopštili su iz Ministarstva pomorstva.

Izvor: B92

Subota, 05.10.2013.

15:15

Default images

Dojavu da se između Krite i Kipra, u grčkim vodama, nalazi motorna jahta Jork Holivud u koju je prodrla voda, hrvatskai Nacionalni centar za traganje i spasavanje na moru (MRCC Rijeka) primila je juče u 16:05 sati.

Grci su pokrenuli akciju traganja i spasavanja i uputili poziv u pomoć svim plovilima u blizini dojavljene pozicije pomorske nesreće.

Na poziv se odazvao trgovački brod Duke I, panamske zastave, koji je dolaskom na poziciju prekrcao svih osam članova posade s jahte i nastavio s njima prema luci Port Said u Egiptu gde su pristali danas oko 10 sati pre podne. Niko od brodolomaca nije povređen.

Na motornoj jahti je bilo ukupno osam članova posade, od toga petero hrvatskih državljana, dok je od ostalo troje članova posade jedan državljanin Srbije, jedna državljanka Slovenije i jedan državljanin Irske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: