DSS zove na anti-izborni skup

DSS je pozvala građane da u nedelju, 29. septembra, dođu u Centar Sava u Beogradu na protestni skup protiv lokalnih izbora na Kosovu.

Izvor: B92

Sreda, 25.09.2013.

12:54

Default images

Kako se navodi u saopštenju DSS-a, Odbor za odbranu Kosova i Metohije DSS najoštrije se protivi izborima "koje je organizovala separatistička vlast u Pokrajini, a koje vlast u Beogradu podržava".

Odbor je pozvao građane Srbije da se svi zajedno svrstaju uz postojeći pokret srpskog otpora na Kosovu i Metohiji. Ta stranka je istakla da aktuelna vlast ulaže sve svoje napore da uz nevidjenu propagandu izvede svoj poslednji čin kapitulacije sprovođenjem lažnih lokalnih izbora u režiji Brisela i Prištine.

Celu Srbiju vlast pokušava da obmane da su ovi protivustavni izbori u interesu zemlje, dok mediji izveštavaju kao da je reč o normalnim lokalnim izborima koje je raspisala Skupština Srbije, navodi se u saopštenju i dodaje da se Srbija prvi put u svojoj istoriji odriče Kosova i Metohije "u bezumnoj politici davanja svega zarad neizvesnog članstva u Evropskoj uniji".

Kako se navodi u saopštenju zadatak Odbora DSS je podrška srpskom narodu na Kosovu i Metohiji da okrene "leđa pogubnim lokalnim izborima, koje je raspisala predsednica lažne države Kosovo, a iza koje se disciplinovano svrstala sadašnja vlast u Srbiji."

Srbija se neće uspraviti, ni politički ni moralno, sve dok dok se ne uspostavi državotvorna politika čiji je prvi i najpreči cilj očuvanje cele Srbije, zaključeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: