"Bitka za porodilišta" u KBC Zemun

U akciji "Bitka za porodilišta" Fonda B92 u porodilište Kliničko-bolničkog centra Zemun stigla je medicinska oprema ukupne vrednosti preko 45.000 evra.

Izvor: B92

Sreda, 25.09.2013.

13:47

Default images

Isporuka sadrži reanimacione i ginekološke stolove, lampe za foto-terapiju, CTG aparate i druge uređaje neophodne za život i zdravlje zemunskih beba.

Foto: B92
U skladu sa zakonom i zaključenim protokolom sa Fondom B92, novčana sredstva u iznosu od oko 40.000 evra prikupljena su primenom ovlašćenja o odlaganju krivičnog gonjenja od Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, radi pružanja pomoći Fondaciji u humanitarnoj akciji "Bitka za porodilišta" i opremanju porodilišta i dečjih bolnica savremenom medicinskom opremom.

U donaciji su takođe učestvovali i kompanija "Đak sport", koja je tokom određenog vremenskog perioda odvajala 100 dinara od svakog prodatog proizvoda za "Bitku za porodilišta", kao i beogradsko pozorište "Atelje 212" i Turistička organizacija Beograda, sredstvima prikupljenim tokom ovogodišnje Ulice otvorenog srca.
Foto: B92
Docent Dragoš Stojanović, direktor KBC "Zemun", zahvalio se donatorima i Fondu B92 i ukazao na izuzetan značaj koji će pristigla oprema imati u svakodnevnom radu porodilišta. "Ipak, naše potrebe su i dalje velike, a svakim danom su sve hitnije. Zato apelujem na javnost, na građane i privredu, na institucije, na sve koji mogu da doprinesu, da se što pre uključe u Bitku i pomognu da se životi spasu i da detinjstva budu srećnija."

Na spisku uređaja koji su neophodni za normalno funkcionisanje porodilišta nalaze se sterilizator za operacionu salu, porođajni stolovi, ultrazvučni aparat i mnogo druge sitnije opreme.
Foto: B92
Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92, izjavio je da će i ostatak prikupljenog novca biti upotrebljen za pomoć zemunskom porodilištu:

"Da sam pravnik, verovatno bih vam rekao da je' odlaganje krivičnog gonjenja' jedan veoma značajan pravni institut, koji omogućava okrivljenima da ispunjenjem obaveze o uplati određenih novčanih sredstva u humanitarne svrhe iskažu svoje kajanje zbog izvršenog krivičnog dela. Pošto nisam pravnik, zadržaću se na oceni da je ovo jedna izuzetno velika stvar za ovo porodilište. Ipak, kao što vidimo, to nije dovoljno. Zato pozivam sve Zemunce i one koji žele to da budu, da pristupe našoj Bici i osiguraju bolju budućnost za sve zemunske bebe. Takođe, nadam se da će i tužilaštva u nekim drugim gradovima pokušati da na ovaj način pruže podršku zajednici kojoj pripadaju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: