Protest DS zbog hapšenja Novakovića

Nekoliko stotina građana okupilo se na protestu DS ispred zgrade suda u Novom Sadu, zbog hapšenja funkcionera te partije Borislava Novakovića.

Izvor: B92

Sreda, 25.09.2013.

16:23

Default images

"Ovo je početak ozbiljnog otpora početku diktature u Srbiji, bahatosti i nepoštovanju pravosuđa. Demokratska stranka se više neće zaustaviti", rekao je okupljenima predsednik Pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin.

On je naveo da je policija Novakovića juče "izvukla iz bolničkog kreveta" i privela.

"Uhapsili su čoveka koji je simbol skromnosti. Mnogo je Bora danas u Srbiji, mnogo je Novakovića u Srbiji. Svi smo mi Bore!", kazao je Vasin.

S druge strane, MUP je danas saopštio da je Novaković pokušao da pobegne.

Delegacija DS predala je na pisarnici suda otvoreno pismu tužilaštvima i sudovima, u kojima ih je pozvala da rade po zakonima, a ne po "diktatima gospodara iz senke".

"Scenario je uvek isti: hapšenja se najavljuju u tabloidima, žrtve se proglašavaju krivima, kriminalizuju i ko god se usudi da kaže da treba sačekati da policija, tužilaštvo i sudovi urade svoj deo posla, biva progonjen", rekao je Vasin.

On je upitao kako je moguće da niko iz vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) još nije procesuiran, iako na sudovima ima dovoljno dokumenata koji terete pojedine funkcionere te partije.

Vasin je ocenio da će republičke vlasti sada pokušati da "kriminalizuju" pokrajinske vlasti, jer je Vojvodina "poslednji bastion demokratije".

Novaković i još sedam osoba uhapšeni su juče, zbog sumnje da su oštetili budžet Grada Novog Sada za 1,3 miliona dinara. Među uhapšenima su i vlasnik Industrije mesa "Matijević" Petar Matijević i vlasnik "Aleksandar gradnje" Vojislav Gajić.

Portparolka DS-a Aleksandra Jerkov kazala je novinarima nakon protesta da je jučerašnja smena gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa pokazatelj toga da SNS ne preza ni od čega da otme vlast čak i u onim gradovima, poput Beograda, u kojima je pretrpeo ubedljiv poraz na izborima prošle godine.

Ona je dodala da današnji protest DS-a u Novom Sadu ne predstavlja pritisak na pravosuđe, već apel sudovima da sude po zakonima, a ne po željama vladajućih stranaka i tabloida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: