Iran pozdravlja odluku Sirije

Iran pozdravlja odluku Sirije da se pridruži međunarodnoj konvenciji o neširenju hemijskog oružja, rekao je Hasan Ruhani. I Kina pozdravila odluku Sirije.

Izvor: B92

Petak, 13.09.2013.

11:00

Default images

Ruhani je rekao i da Iran podržava rusku inicijativu da se sirijsko hemijsko naoružanje stavi pod međunarodnu kontrolu, prenela je agencija Rojters.

"Želimo da podržimo sve te napore...rusku inicijativu i sirijsku odluku da se pridruži konvenciji o neširenju hemijskog oružja", kazao je Ruhani.

Ujedinjene nacije saopštile su da su dobile dokument od Sirije o pridruživanju tom sporazumu, što je bio korak koji je obećao sirijski predsednik Bašar el Asad kao deo dogovora da bi izbegao američko bombardovanje.

Time se rešava status Sirije kao jedne od samo sedam zemalja koje nisu potpisnice međunarodne konvencije o neširenju hemijskog oružja iz 1997. godine.

I Kina je danas pozdravila odluku Sirije da se pridruži međunarodnoj konvenciji o neširenju hemijskog oružja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: