Ban: Podrška razgovoru Rusije i SAD

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun snažno podržava američko-ruske razgovore za koje se nada da će voditi dogovoru.

Izvor: B92

Sreda, 11.09.2013.

23:58

Default images

Ban se nada dogovoru u, kako je rekao, duboko podeljenom Savetu bezbednosti u pogledu obezbeđivanja i uništavanja hemijskog oružja u Siriji.

Pomoćnik portparola UN Farhan Hak izjavio je da Ban veruje da je od "ključne važnosti" za članice Saveta bezbednoti da preduzmu akciju na sprečavanju upotrebe hemijskog oružja i pozabave se širim problemom rešavanja konflikta u Siriji, koji traje od marta 2011, preneo je AP.

Hak je saopštio da će izaslanik UN i Arapske lige za Siriju Lahdar Brahimi otputovati u Ženevu gde će biti na raspolaganju za razgovore sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem i šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim koji se sutra sastaju u tom švajcarskom gradu.

"Sasvim je moguće da će on imati te sastanke, ali ne postoji ništa što zvanično mogu da potvrdim u ovoj fazi", dodao je Hak.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je da su šefovi ruske i američke diplomatije, Sergej Lavrov i Džon Keri, razgovarali u sredu telefonom o Siriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: