Ljajić: Novi odnos snaga u vladi

Imamo novi odnos snaga u vladajućoj koaliciji i bilo bi logično da razgovaramo o tome da i SDPS dobije deo vlasti, izjavio je Rasim Ljajić za “Dnevni avaz“.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.08.2013.

16:46

Default images

Potpredsednik Vlade Srbije i lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je da u razgovorima o rekonstrukciji izvršne vlasti do sada nije bilo reči o tome da i ta stranka dobije deo vlasti za svoje kadrove, ali smatra da bi bilo logično da i to bude jedna od tema tih razgovora.

"Još nismo o tome razgovarali, ali je činjenica da imamo jedan novi odnos snaga u vladajućoj koaliciji i logično bi bilo da i to bude jedna od tema razgovora", rekao je Ljajić za sarajevski "Dnevni avaz."

Prema njegovim rečima, jasno je da će većinu resora koji su do sada pripadali Ujedinjenim regionima Srbije među sobom podeliti Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije, a planirano je, kako je podsetio, da se 26. avgusta u Skupštini Srbije usvoji zakon o ministarstvima, nakon čega će se izabrati i novi članovi kabineta.

Problem Bošnjaka nije etnički, već ekonomski

Upitan kakav je sada status Bošnjaka u Srbiji, Ljajić je rekao da je on “neuporedivo bolji“ nego u vreme Slobodana Miloševića.

"Bošnjaci su danas aktivni učesnici političkog i javnog života. Naš glavni problem u ovom trenutku nije ni politički ni etnički. Sandžačke opštine su među najnerazvijenijima u Srbiji“, rekao je Ljajić izrazivši bojazan da će to biti mnogo teži problem od dosadašnjih.

“Realno, nemamo velike resurse, infrastruktura je dosta loša, nivo privrednog razvoja veoma je nizak... Sve to moramo nadomestiti da bismo mogli govoriti o ekonomskom i socijalnom oporavku“, naveo je Ljajić, koji je i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija u Vladi Srbije.

Na pitanje ima li planiranih ili projekata koji se već realizuju u Sandžaku, on kaže da se rade hidroelektrane u Tutinu i da je to opština, među tri-četiri u Srbiji, s najviše projekata u ovoj oblašti.

“Sve ostalo je više u obliku ideja ili interesa nego stvarne realizacije. No, mi paralelno s tim nastojimo da poboljšamo infrastrukturu. Dogovaramo gradnju auto-puta koji od Beograda ide do Crne Gore i on bi trebalo da pređe preko Pešteri“, rekao je Ljajić.

On je ponovio da nije zadovoljan funkcionisanjem vlasti u Sandžaku.

“Novopazarska opština je prezadužena i to je problem s kojim se moramo suočiti, ali ga ne rešavamo baš najbolje. Dobio sam informacije da su pojedini funkcioneri zaposlili svoje kompletne porodice“, rekao je Ljajić.

On je ukazao da niko neće reći da je to uradio Meho ili Huso, nego će se to pripisati njemu.

"A ja ne stojim niti iza tih ljudi niti iza tih poteza. Naprotiv! Promene će biti korenite. Tražićemo ljude koji će rešavati probleme, a ne zapošljavati familiju ili neke sebi bliske osobe i praviti nove probleme“, poručio je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: