Patrijarh Irinej uz Kariće u Moskvi

Patrijarh Irinej posetio je Poslovni centar "Jefimija", u vlasništvu BK kompanije u Moskvi i pružio podršku porodici Karić, saopštila je danas BK grupa.

Izvor: B92

Utorak, 23.07.2013.

17:53

Default images

"Patrijarh Irinej je pružio ogromnu podršku porodici Karić u njenoj ekonomskoj borbi u vremenu teške globalne krize u kojoj, uprkos svim teškoćama, upošljavaju hiljade radnika", navodi se u saopštenju BK grupe.

Kako je preneto, patrijarh je u knjizi utisaka u Moskvi zapisao da je malo kompanija koje na sličan način promovišu srpsku istoriju, kulturu i tradiciju van granica Srbije, kao što to čini BK grupa.

"Sa osobitim ponosom posetio sam ovo srpsko zdanje u slavnoj Moskvi. Porodici Karić želim puno uspeha na svim poljima delatnosti. Posebno im zahvaljujem što i tako daleko od Srbije vode dnevnu borbu za opstanak kosovskih svetinja, a posebno manastira Pećke patrijaršije", zapisao je patrijarh Irinej u knjizi utisaka, prenela je BK grupa u saopštenju.

Jedan od osnivača BK kompanije, poslanik Dragomir Karić, rekao je tom prilikom u Moskvi da je poseta patrijarha, mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i drugih sveštenika u njegovoj pratnji, velika čast za porodicu Karić i sve zaposlene u BK kompaniji i poručio da će porodica Karić "učiniti sve da poslovni kontakti i suživot Albanaca i Srba na Kosovu što pre zaživi".

"Naša borba za nasleđe Srpske pravoslavne crkve biće večna", zaključio je Karić, piše u tekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

313 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: