Peking: Eksplozija na aerodromu

Kineski mediji javljaju da je jedan muškarac danas na međunarodnom aerodromu u Pekingu aktivirao bombu kućne izrade, i da je on jedini povređen.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 20.07.2013.

14:12

Default images

Na mestu eksplozije je već uspostavljen red.

Kako navodi Raša tudej (Russia today), incident je izazvan ručno pravljenim eksplozivom, koji je aktivirala osoba sa invaliditetom, a koja se nalazi u kolicima zbog brutalnosti kineske policije.

Državna Kineska centralna televizija je objavila da je muškarac povređen prilikom detonacije bombe i da je prevezen u bolnicu, kao i da niko drugi nije pretrpeo povrede i da nijedan let nije odložen, prenela je agencija AP.
Foto: Beta/AP/Sinhua
Kancelarija za odnose sa javnošću aerodroma u Pekingu je na pitanja novinara o eksploziji odgovorila da nema saznanja da se nešto dogodilo, a policija nije želela da odgovara na pitanja.

Na kineskom servisu SinaVeibo, sličnom Tviteru, navodi se da je jedan čovek aktivirao pakovanje crnog baruta, koji se koristi u proizvodnji petardi, na terminalu 3 ispred izlaza za međunarodne letove.

Kako prenosi Vašington tajms kineske medije, osoba je identifikovana kao Ji Zhongxing, rođen 1979. godine u istočnoj provinciji Šandong.

Sinhua javlja da nije još jasno zašto je mladić izazvao incident, a da je istraga u toku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: