NS: Uhapšeni napadači na policajca

Četiri osobe su uhapšene zbog sumnje da su 8. jula u Novom Sadu pretukli policajca A.A. i naneli mu lakše telesne povrede.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.07.2013.

18:39

Default images

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, pripadnici Uprave kriminalističke policije uhapsili su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u pokušaju nad policijskim službenikom PU Novi Sad i krivično delo razbojništvo.

U saopštenju se navodi da su pre 15. jula uhapšeni Dejan Kostadionovski (39) iz Kumanova, Milan Aleksić (31) iz Prokuplja, Gajo Savić (30) iz Valjeva i Nataša Ilić Kostadionovski (35) iz Kumanova.

Osnovano se sumnja, kako se dodaje, da su oni 8. jula u Novom Sadu izvršili krivično delo teško ubistvo u pokušaju, nad policijskim službenikom PU Novi Sad koji je došao na anonimni poziv građana da se tri lica pripremaju za izvršenje razbojništva u "Poštanskoj štedionici".

Kada je policajac pokušao da ga legitimiše oni su ga, objašnjava se u saopštenju, razoružali uz pretnju pištoljem, oduzeli mu službeni pištolj, oborili ga na zemlju i nastavili da ga šutiraju po glavi i telu.

Dok je ležao na zemlji, ispalili su hitac kojim ga nisu pogodili, uzeli su mu ključeve od službenog vozila i udaljili se u nepoznatom pravcu, navodi se u saopštenju.

Grupa se, dodaje se, sumnjiči i da su 15. jula u menjačnici "AL-5" izvršila krivično delo razbojništvo i uzeli 7.350 evra.

"Prilikom pretresa kuće u okolini Leskovca, koju je kupila Ilić Kostadionovski, a u kojoj su se skrivali, pronađena je veća količina novca, tri pištolja, municija, pancir, 15 komada lomilica za brave, falsifikovana dokumenta i vozila", ističe se u saopštenju.

Proverama je, dodaje se, utvrđeno da je Dejan Kostadionovski koristio lažni identitet na ime Dejan Krstevski i da za njim postoji raspisana međunarodna poternica Interpola Skoplje, dok za Savićem postoji centralna poternica Okružnog suda u Beogradu.

Ova grupa je juče sa krivičnom prijavom sprovedena dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Leskovcu, koji im je odredio pritvor od 30 dana.

Akcija je, zaključuje se, sprovedena u saradnji sa policijskim upravama Leskovac i Novi Sad i Višim tužilaštvom u Leskovcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: