SAD strepe - Šta to još Snouden ima

Američke obaveštajne agencije zabrinute su jer ne znaju koliko je poverljivog materijala u rukama bivšeg radnika NSA Edvarda Snoudena.

Izvor: B92

Utorak, 25.06.2013.

07:29

Default images

Kako prenosi Rojters, pojavile su se bojazni da je Snouden odneo mnogo više dokumenata nego što se prvobitno mislilo, a posebnu pažnju izazivaju njegovi kontakti sa Džulijanom Asanžom.

Predsedavajuća senatskog Komiteta za bezbednost Dajen Fajnstajn izjavila je da su je nadležne službe informisale da je Snouden o posedu oko dve stotine tajnih dokumenata.

Jedan drugi zvaničnik je, medjutim, rekao, da se strahuje da on poseduje više hiljada dokumenata koji su pripadali NSA.

Britanska agencija navodi da Gardijan i Vašington Post za sada nisu objavili sve detalje dokumenata koje im je Snouden dao.

Američki zvaničnici veruju da se on i dalje nalazi u Rusiji, iako je Ekvador potvrdio da razmatra njegov zahtev za azil.

Snouden se juče nije ukrcao na Aeroflotov let za Havanu, mada su mediji to ranije najavljivali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: