"HR za konkretan datum Srbiji"

Prva potpredsednica hrvatske vlade i ministarka Vesna Pusić izjavila je da "Hrvatska daje podršku da se Srbiji da konkretan datum za početak pregovora".

Izvor: B92

Utorak, 25.06.2013.

19:49

Default images

Pusićeva je rekla u Luksemburgu da "Kosovo počne pregovore o stabilizaciji i pridruživanju".

Pusićeva, koja učestvuje na Savetu za spoljne poslove EU u Luksemburgu, kazala da za to postoji potpuna saglasnost u komisiji, i da su i Beograd i Priština spremni za taj početak.

Pusićeva je, kako je prenela hrvatska agencija Hina, govoreći o daljem proširenju EU, izjavila "da je ta tema izazvala živu raspravu i da je pokazala različita stajališta o početku pristupnih pregovora sa Srbijom i o početku pregovora o stabilizaciji i pridruživanju s Kosovom".

Vesna Pusić izjavila je juče u Luksemburgu da se, sudeći po raspravi na Savetu za spoljne poslove EU, čini da će i Srbija i Kosovo dobiti datum, jedna za početak pregovora o članstvu u Europskoj uniji, a druga za pregovore o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.

"Po raspravi na Savetu za spoljne poslove, sva je prilika da će i Srbija i Kosovo dobiti datum, odnosno da će Srbija dobiti datum za početak pregovora, a da će Kosovo početi pregovore o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju", rekla je juče hrvatska ministarka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: