Vrh poplavnog talasa ide ka NS

Vodostaj Dunava kod Bezdana postepeno opada, a vrh poplavnog talasa pomera se ka Novom Sadu, rekao je Predrag Marić.

Izvor: B92

Subota, 15.06.2013.

11:02

Default images

"Sa područja Apatina poslat je još jedan spasilački tim u Beočin, da bi se ojačale odbrane, ali nema nasipa koji nisu izdržali", rekao je načelnik Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), jutros je kod Novog Sada izmeren vodostaj od 667 centimetara, što je porast od 19 centimetara.

Vodostaj je u tendenciji rasta, a prema podacima RHMZ poplavni talas će dostići najviši nivo u ponedeljak, 17. juna, i iznosiće 678 centimetara.

Kod Bezdana je jutros izmeren vodostaj od 749 centimetara, kod Bačke Palanke jutros je izmereno 723, a kod Novog Sada 667, što je u odnosu na jučerašnja merenja porast od 19 centimetara.

Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine navodi da je redovna odbrana od poplava na snazi na 500 kilometara vodotokova u Vojvodini, a vanredna na 234 kilometra Dunava, od državne granice do Novog Sada.

Porast Dunava za posledicu ima i povećanje vodostaj Tise u donjem toku, pa je jutros kod Titela vodostaj dostigao 640 centimetara.

Ovi visoki vodostaji za sada ne predstavljaju problem za branjeno područje, ali se duž odbrambenih linija sve više pojavljuju vodoleži i izvori pa je danonoćno na terenu sve više osmatračkih i operativnih timova vodoprivrede, koji saniraju slaba mesta, piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: