Bela kuća bez komentara o špijunaži

Bela kuća neće komentarisati istragu o internet špijunaži američke NSA niti Edvarda Snoudena koji je radio u CIA i koji je naveo da je on "izvor podataka".

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.06.2013.

21:21

Default images

Portparol Džej Karni je rekao da "ne očekuje da će debata o američkom Programu nadzora baciti senku" na evropsku turneju američkog predsednika Baraka Obame sledeće nedelje, gde će prisustvovati Samitu Grupe osam i zvanično posetiti Nemačku, prenela je agencija Rojters.

Dvadesetdevetogodišnji Amerikanac Snouden koji je radio u kancelariji NSA na Havajima, presnimio je tajna dokumenta i pre tri nedelje uzeo bolovanje i odleteo u Hongkong.

On je nekada radio kao tehnički asistent u CIA, da bi kasnije postao službenik privatne firme koju je angažovalo američko Ministarstvo odbrane i učestvovao u tajnom projektu NSA.

"Ako želim da vidim vaš imejl ili poruke na telefonu vaše supruge, mogu to da učinim. Mogu da dođu do imejlova, šifara, podataka sa telefona, kreditnih kartica. Ne želim da živim u društvu u kome se događaju takve stvari u kome se snima sve što kažem", rekao je Snouden za britanski "Gardijan", pošto se sklonio u Hongkong.

Američki predsednik potvrdio je istinitost tih informacija, ali je naveo da je cilj - borba protiv terorizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: