UN: Skloniti civile sa poprišta

Ban Ki-Mun negirao da su dve strane u sukobu u sirijskom gradu Kusajru omogućile civilima da se sklone od borbi i pozvao da se zaštite.

Izvor: B92

Subota, 01.06.2013.

18:37

Default images

Banov portparol Martin Nesirski preneo je da je generalni sekretar UN pozvao sve strane u sukobu da zaštite civile i podsetio sirijsku vladu da je to njena obaveza, kao i omogućavanje građanima da napuste poprište sukoba.

Ban je reagovao pošto je sirijska vojska, uz podršku pripadnika Hezbolaha iz susednog Libana, zauzela okrug Ardžun severno od pograničnog grada Kusajra, čime su pobunjenicima koji se nalaze pod opsadom u tom gradu dodatno smanjene šanse da se izvuku, kao i civilima da pobegnu.

Kusajr, koji se smatra ključnom tačkom i za sirijski režim i za pobunjenike, nalazi se između Damaska i obale, u blizini libanske granice, što pobunjenicima omogućava da lakše razmenjuju oružje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: